Padání programů

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Doosgar
Nováček
Nováček

Padání programů

Příspěvek od Doosgar »

Prosím poraďte mi někdo.
Mám Athlon 64 2800+, 256RAM (teď už 512), ATI 9600 128 MB. Všechno docela fungovalo pak sem si nechal osadit dalších 256 RAM a všechno mi padá. Poprvé to bylo když sem pustil DVD Film chvíli běžel a pak to vihodilo hlášku, že došlo k chybě a program musí být ukončen (pak ještě několikrát) Pak sem zkoušel spustit hru Rome Total War (originál) a hra chvíli běží a najednou prostě zmizí bez jakékoli hlášky.
Čím to?

//Edit by Paja: presunuto ze sekce AMD...
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

Na 99 percent to bude bud chybnou pametou (ta ktoru si dokupil), alebo je ta dokupena pamet nekompatibilna.... Dost castym problemom u A64 je nekompatibilita kvoli tomu, ze procak ma integrovany pametovy radic... Odporucam ti otestovat pamete nejakym programom na to stvorenym, napr. memtest, memory test, alebo gold memory. Toho golda ja osobne pouzivam a som s nim spokojny... Ak pri teste vyskocia nejake chyby, vies ze pamet je zla. Skusil by som este otestovat iba prvu pamet a potom iba druhu pamet... Tak sa poistis, ze kde je na 100 percent problem... Inak neviem kde si pamet kupoval, ale takmer vsade ti ju v takom pripade (nekompatibilita) vymenia za inu znacku... vela stastia
Doosgar
Nováček
Nováček

Příspěvek od Doosgar »

Já ji koupil a nechla namontovat u DXT, kde mem test provedli. tedy údajně (já jim věřím)
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

Je este mozne, ze pamet bola chybna a teraz sa posahala. Nedavno sa znamemu zacal restartovavat komp pri praci na PC a neskor mu padali hry, programi a pod. Skusali sme zdroj, kontrolovali teplotu, vymenili ide kable.... Skusili sme Prime95 a ten vzdy haltol test kvoli chybe. Tak rozmyslam, ze ked to nie je cpu, jedine pamet. Stiahnem Gold memory dam otestovat a naslo nejakych 2000 chyb uz v tretine testu... Pamet som vymenil za novu, vo firme ju ani neskusali, hnem mi dali novu. A pritom pamet sla cca mesiac bezproblemov a zrazu sa posahala. Znacka bola Good Memory 8)
Adamsquare
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adamsquare »

Co máš za desku? Co je to za paměti? Jedou v dual chanelu? Můžou se navzájem nesnášet (především OEM paměti).
Acer A15 | AMD Ryzen 5 8640HS | 16GB 5600MHz | R760M | 512GB WD Blue SSD | Seagate 2TB | W11Pro | MX5500 Revolution | Acer B346CK 34" IPS
Doosgar
Nováček
Nováček

Příspěvek od Doosgar »

tak sem to dal do opravy a řekly, že to projeli mem testem a ten nic neukázal, tak co teď?
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

jaky to jsou pameti? jsou obě stejne?
....ze by to byl MELOUN
Doosgar
Nováček
Nováček

Příspěvek od Doosgar »

Tohle je moje sestava + ta nová RAMka, kterou sem si nechal namontovat v krámu a předpokládám, že tam jsou stejný

Základní deska
Skt754 MSI K8T Neo FSR VIA K8T800 ATX SB5+1/LAN/S
VIA K8T800 Skt.754 3xDDR 5xPCI 1xAGP8X int. SB 5+1 1x LAN 10/100 USB 2.0 S-ATA formát ATX
Procesor
AMD Athlon 64 2800+ Skt.754 L2 512KB 1,8GHz Box

Chladič na CPU
BOX chladič AMD
neprodejná položka - součást procesoru v BOX balení
Operační paměť - 1 ks
DDR400 256MB PC3200
256MB PC 3200 DDR400 CL 2,5
Pevný disk
80GB MAXTOR DiamondMax Plus 9 ATA 7200ot. 8MB
.
Grafická karta
AGP Club3D Radeon 9600+ 128MB TV-out DVI
.
CD, DVD nebo vypalovací mechanika
DVD-RW NEC ND-3520 16x8x/16x6x/4x4x bulk

Faxmodem
AOpen FM56-SVV int. PCI

Provedení (case)
ML Eurocase 5431 300W ATX
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

a vyrobce te ramky nevis? nebo je to brand ci OEM
....ze by to byl MELOUN
Doosgar
Nováček
Nováček

Příspěvek od Doosgar »

Je to OEM
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

mas tam pecet nebo se tam muzes podivat sam, jak to vypada, tak ty ramky se v dualu s tou deskou po delsi dobe nesnesou, coz se jim na memtestu nemusi projevit
....ze by to byl MELOUN
Doosgar
Nováček
Nováček

Příspěvek od Doosgar »

mam tam pečeť, ale před chvílí jsem se domluvil, že mi to zkusí vyměnit za jednu 512, tak uvidim. Doufám, že byla chyba jenom v tý RAMce
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“