Hledám sw na kompletní+důkladnou kontrolu HDD.Hledám a nic..

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Luk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Hledám sw na kompletní+důkladnou kontrolu HDD.Hledám a nic..

Příspěvek od Luk »

Ahoj.zatím jsem se celkme za sou dobu setkal jen se dvouma hardisky co nefungovaly jak měly a vytrácely se na nich data.

A proto se chchi optat znalejších je nějaký free nebo alespoň
trial verze nějakého spolehlivé programu fungujících na Win XP prof?
Chtěl bych tím projet jak nové disky tak i ty postarší tuším že z roku 2000.

Potřeboval bych vědět jestly na nich nejsou žádné chyby jestly to otestuje stav ploten a celkově stav disku.

Sice zálohuju a to nejen u sebe,ale myslým si že vědět nějaké info z programu je jistější.
Kontrola ve Win XP se mě zdá ndostačující a co jsem stáhl freeware nebo trial z netu s kontrolou Smart mě moc nesedly.
Kdysi jsem užíval sw přímo od Segate jenže ten běží v dosu a navíc nepodporuje novější disky a hlavně se mu moc nelíbí když se s ním testují jiné značky hardisků.
l sw přímo od Segate jenže ten běží v dosu a navíc nepodporuje novější disky a hlavně se mu moc nelíbí když se s ním testují jiné značky hardisků.
Hledal jsem v googlu na stahuj.cz,studna.cz,slunecnice.cz a nic moc jse nenašel.
Co užíváte vy?Pokuď udáte link budu rád. :oops:
Top notebook: Toshiba,Dell,IBM!!!!!!!!!!!!
Muad'Dib
Červená karta
Červená karta
Bydliště: Sobôtka 98/6, Rimavská Sobota, 97901, Slovenská republika, EÚ

Příspěvek od Muad'Dib »

A co máš proti DOSu???!

Obecně řečeno: žádný program, který by běžel pod Microsoft(R) Windows(R) XP Professional ti ty disky prostě nemůže spolehlivě otestovat, pokud na nich jádro (třeba i v zastoupení nějakého procesu) má něco otevřené.

Výrobce příslušného disku by snad měl podobné prográmky poskytovat (pokud je alespoň trochu seriózní). Ovšem všechny potřebují DOS.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Každý výrobce HDD má svoji testovací utilitu.... Mrkni na webové stránky výrobce HDD.... :wink:
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

jj třeba od WD je to DLGdiag :wink:
najdeš ho na stránkách westernu a je buď jako bootovací na disketu (dos) nebo běží pod winama a otestuje i systémovej disk
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“