Jak nastavit cestu pro poštu v Outlooku

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
termit256
Začátečník
Začátečník

Jak nastavit cestu pro poštu v Outlooku

Příspěvek od termit256 »

Nevite nekdo jak nastavit outlook express aby ukladal postu (soubory *.dbx) a adresar (*.wab) nekam jinam nez do Documents and Settings... Nevim ktery idiot to vymyslel, ale pokud si to zapomenu rucne zalohovat, tak pri preinstalaci systemu je posta pryc. Chtel bych to dat na jiny disk nez mam system atd...
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

zkusil ses aspoň podívat do menu :x nástroje, možnosti, údržba, složka úložiště - toť umístění souborů s poštou

kde se mění adresář netuším (myslím, že standradní cestou to nepude, buď nějaký specializovaný nástroj nebo ruční editace registrů)
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

já zálohu pošty z outlooku řeším tak, že jí všechnu přetáhnou (drag & drop) do nějaký složky :oops:
sice jsem našel všechny tyhle soubory co popisuješ a pak je nahrával zpět, ale nikdy jsem svojí poštu už nevyděl :-(
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
termit256
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od termit256 »

Prochazel jsem to, ale to zatraceny tlacitko sem prehlid. Kdyby nekdo vedel kde v registrech najdu ten adresar byl bych vdecny. Pri zpetnem nahravani je treba outlook aspon jednou spustit, vytvorit slozky ktere chces obnovovat, vstoupit do vsech slozek - az ted se vytvori na disku soubory *.dbx, zavrit outlook a prepsat zalohami. Adresar tvori tusim dva soubory, jsou ve stejne slozce jako ten wab a je dobre je zkopcit oba. Delam to tak jiz leta a bez nejmensich problemu. Funguje to i mezi ruznymi verzemi outlooku narozdil od ruznych zalohovacu posty. Jen nesmim zapomenout pred reinstalaci udelat zalohy...
pavduf
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavduf »

Jak psal Pavel, stačí změnit složku úložiště a je to. Já to tak dělám a bez problémů. Po reinstalaci to opět nasměruji, kam potřebuji a nemusím nic zálohovat.
Toshiba Satellite
termit256
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od termit256 »

Tak jsem nasel i ten adresar, vetev muze vypadat treba takto: [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\WAB\WAB4\Wab File Name]
@="E:\\ARCHIV\\E-mail\\mujAdresar.wab"

Co jsem ale nenasel je kde outloon uklada pravidla pro zpravy. Dost me sere pokazde je vytvaret znovu. Poradite?
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“