NF7-S...256FSB a blbnuti zvuku:(??

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

NF7-S...256FSB a blbnuti zvuku:(??

Příspěvek od Highlander »

Hej lidi nevite jak vyresti ten problem,když zvyšujete FSB nad 200 mhz,tak začína praskat zvuk,a třeba v hrách Unreal tournament ..to děla že přeskočí zvuk a trošku se to škubne:(

Jinak na té mé frekvenci to funguje 6 hodin v Prime95 bez chyby,takze v tomhle by problem bejt neměl...jádro je naprosto stabilni:)

Ale třeba když dám jenom 220,230nebo rovnou 256,tak ten problem je furt stejnej ....
Nevim co s tim poradte mi plosim:)
diky all
el_Barto
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od el_Barto »

mam stejny problem, uz pri 219Mhz..... nevim sis tim rady..... novejsi bios to trochu spravil, ale porad to obcas dela....

EDIT: tad jsem si vzpomel, delalo to kdysi i pri 200Mhz ted uz jedu vic tak to nemuzu posoudit..
AMD Athlon XP 1800+@max 2652Mhz 12x219 prime stable ( jen an chvili ( nestiham chladit)) AXDA1800DLT3C9595336250067 JUIHB0320WPMW ::: NEXUS AXP-3200 + Cooler-Master TLF-R82-ER ::: Arctic Silver Ceramique ::: CORSAIR 2x512MB DDR (219Mhz 5-3-3-2,5 ) ::: ABIT NF7-S ::: HDD MAXTOR 160GB 7200rpm 8MB SATA ::: HDD MAXTOR 80GB 7200rpm 2MB PATA ::: Leadtek Winfast A360 - FX5700 non OC (zatím) ::: LG GSA-4160 ::: OEM Fortron 420W s 12cm FAN ::: kulate ATA kabely ::: FDD NEC ::: CASE Fortrex ( FOTOS WILL BE SOON ) ::: 3DMark2001SE: 12332b. NON OC ::: 3DMark2003: 3237b. NON OC
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Nforce2 nema 100% dokonali PCI/AGP lock ( co najme integrovanej zvukovke moze vadit )... , objavuje sa problem aj pri standartnej frekvencii FSB....?
S-verzia ma uz soundstorm co je celkom slusna zvukovka .....
Mne osobne sa tento problem pri nestandartnich FSB vyskytoval aj na dalsich doskach...... nakoniec som si zakupil samostatnu zvukovku a vsetko sa vyriesilo....
Skusal si aj menit nastavenia BIOSu tykajuce sa zbernice PCI ...... obcas to pomoze ( aj ked je to dost individualne.... )...
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

abych pravdu řekl,tak mam takovej pocit že při 200 FSB to taky blblo....někde na ruznych forech jsem o tom četl ale nikde jsem se nedočetl jak se ten problem vlastne vyresi:(

Nekteri borci měli dokonce 285 FSB a to Rock Stable na tehle desce,tak to museli nejak vyresit...

jestli máte nekdo nejakej dobrej nápad co s tim tak jsem s nim:))

diky all
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

to zlobí ta integrovaná zvukovka? jestli je problém jen tady tak tam kup něco co PCI a bude vyřešeno...
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

zombux píše:to zlobí ta integrovaná zvukovka? jestli je problém jen tady tak tam kup něco co PCI a bude vyřešeno...
No právě,že v tom asi neni ten problem,protoze jsem tedka vypnul v biosu uplne zvukovku a takovy divny cukaní ve hrách ..např Unreal tournament ....že to jede plynule a najednou to sebou škubne:(no a při tom škubnutí,když sem měl zaplej zvuk tak to i zachrčelo,přeskočilo ve zvuku.....tak nevim co to muze byt.Neco se při vysokym FSB kouše...ale na jádro to nevypada,protoze to je v PRime95 stabilni.

Zkoušel jsem nějaky modifikace biosu a to na to nemelo zadnej vliv.
Nevim co s tim,je to nejaky divny,když spousta lidi na tehle desce valila na FSB 260 a víš

Jinak teploty jsou ok...
Procák je podchlazenej
Chipset maximalne 35stupnu
South bridge ...na něm je velkej pasiv s vetrakem a ten je studenej
Mosfety a Cívky kolem procáku jsou ofukovany a jsou taky studený.

Jinak zdroj jsem vyměnil a tedka tam mám 400W mercury.

Lidi nemuže to bejt nejakym nastaveni v biosu???třeba tam je nejaka položka,ktera to děla...ale vubec nevim jaka...
Tedka jsem tam nahodil Bios D25_2D
http://forums.pcper.com/showthread.php?t=338953

Lidi pls jestli mate nekdo nejakej napad co s tim tak sem s nim:)diky
NeMeM9aA
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NeMeM9aA »

A ty problemy mas teda jenom ve 3D? Nemuze to byt grafarnou/ovladacema na GK? Protoze jak to popisujes, tak se fakt zda, ze problem se vubec netyka ani CPU ani FSB (pokud mas spravny pocit a delalo ti to uz pri 200fsb).
Doporucil bych reinstal, nebo dualni instalaci jinych widli/linuxu (tam UT2004 beha taky)
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

NeMeM9aA píše:A ty problemy mas teda jenom ve 3D? Nemuze to byt grafarnou/ovladacema na GK? Protoze jak to popisujes, tak se fakt zda, ze problem se vubec netyka ani CPU ani FSB (pokud mas spravny pocit a delalo ti to uz pri 200fsb).
Doporucil bych reinstal, nebo dualni instalaci jinych widli/linuxu (tam UT2004 beha taky)
Tak tedka jsem si s tim dlouho hral a zkousel to....a zjistil jsem ze pri 200 FSB to nedela...jede to normalne....až když přelezu tak 220 FSB tak to začne dělat:(

No grafikou to težko řict.....zejtra mě přijde 6600GT tak to zkusim jestli to nemuze bejt tim.....ale pochybuju,že to je grafikou..
Navic vtip je v tom,že v PRIME95 to je bez chyby klidne 12 hodin.

Nekde na
http://oc4um.murder.cz/index.php?sid=bf ... 19df1cc9f4

jsem cetl,že tenhle problem melo vice lidi,ale nidkde jsem se nedocetl,jak se to vyresi.....udajne se prehriva SB a tim to blbne,ale já ten SB mam uplne studenej,protoze na nem mám pasiv velkej jako prase a jeste to ofukuju vetrakem.

Totiz zvláštní je že na frekvenci 2818 mhz to je naprosto stabilni i pri 256 FSB ....ve widlech žádnej problem,ani v 3Dmarku,V prime to je rockstable....ale ve UT a UT03 to dela bordel....

Jeste zkusim nejaky jiny parby a uvidim...
el_Barto
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od el_Barto »

prehrivam SB to neni, ten chladim, nic na desce nema pres 45C, ani CPu ne.... stabilni mam vsechno ( podle testu ) tak uz fakt nevim cim to je.... zkusim jeste zapnout spread spectrum a uvidim co to bude delat, protoze to jedine jsem menil krom fsb atp.
AMD Athlon XP 1800+@max 2652Mhz 12x219 prime stable ( jen an chvili ( nestiham chladit)) AXDA1800DLT3C9595336250067 JUIHB0320WPMW ::: NEXUS AXP-3200 + Cooler-Master TLF-R82-ER ::: Arctic Silver Ceramique ::: CORSAIR 2x512MB DDR (219Mhz 5-3-3-2,5 ) ::: ABIT NF7-S ::: HDD MAXTOR 160GB 7200rpm 8MB SATA ::: HDD MAXTOR 80GB 7200rpm 2MB PATA ::: Leadtek Winfast A360 - FX5700 non OC (zatím) ::: LG GSA-4160 ::: OEM Fortron 420W s 12cm FAN ::: kulate ATA kabely ::: FDD NEC ::: CASE Fortrex ( FOTOS WILL BE SOON ) ::: 3DMark2001SE: 12332b. NON OC ::: 3DMark2003: 3237b. NON OC
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

dej vedet jak jsi dopadl......:)já si s tim taky budu hrat:)
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

tak jsem dneska nahodil jinej bios a dostal jsem se na 260 FSB jádro na 2860 mhz:)....jo jinak ten bios je d10 beta4....je to hafo starej bios,ale je naprosto stabilni!!!

A navic mne pripada že ten zvuk pri tom neblbne:)

takže problém byl asi v biosu:)
el_Barto
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od el_Barto »

tak ja mam D27 od merlina CPC off, a dela mi to a to uz sem jich vyzkousel vice, asi tam hodim moji starou SBLIVE1024 a bude po problemech....

jinak polozku spread spectrum uz v tomhle biosu ani nemam takze nevyzkousim...

EDIT: jinak podflashovavat nebudu pac tenhle bios mi rapidne zvedl propustnost u pameti a celkove s nim nemam ani nejmensi problem....... celkovy vykon sel skoro o 20% navrch + OC se podarilo vic ( oproti D26 manta ray, ten mi vubec nesedel )
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

el_Barto píše:tak ja mam D27 od merlina CPC off, a dela mi to a to uz sem jich vyzkousel vice, asi tam hodim moji starou SBLIVE1024 a bude po problemech....

jinak polozku spread spectrum uz v tomhle biosu ani nemam takze nevyzkousim...

EDIT: jinak podflashovavat nebudu pac tenhle bios mi rapidne zvedl propustnost u pameti a celkove s nim nemam ani nejmensi problem....... celkovy vykon sel skoro o 20% navrch + OC se podarilo vic ( oproti D26 manta ray, ten mi vubec nesedel )
no tak nevim ale D27 biosi jsou nejvetsi shit co snad je.....s tema jsem se nedostal stabilne ani na 230 FSB.....

podle mně nejlepší bios je d10 beta4 nebo 4x4...jenom s tím biosem jsem dal 260 FSB a víc...

tedka jsem si pujcil od kámoše XP-M a dám 274 FSB*10 na biosu d10 beta4x4XXXX.....nejaka upravena verze co vychazi z tohodle biosu.Má to hafo nastavení ramek jako na DFI deskách:)Dokonce lze měnit napětí na 1,9 V na chipsetu:)

a zatím stabilně Prime95 cca 4 hodiny:)dýl jsem to nezkoušel

Jo a hlavně přestal blbnout ten zvuk:))))
el_Barto
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od el_Barto »

jeste vyzkousim d26 Manta ray XT, pac jsem na nej cetl jen same vyborne veci, pak dam vedet jestli se to spravi.... jinak porad mam prichystanou SB Live...

EDIT: takovy postreh, kdyz mam pusteny Winamp tak to dela, kdyz mam pusteny DSplayer tak to jeste neudelalo....
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

el_Barto píše:jeste vyzkousim d26 Manta ray XT, pac jsem na nej cetl jen same vyborne veci, pak dam vedet jestli se to spravi.... jinak porad mam prichystanou SB Live...

EDIT: takovy postreh, kdyz mam pusteny Winamp tak to dela, kdyz mam pusteny DSplayer tak to jeste neudelalo....
ok dej vedět:)
Já nevím ve widlech mě to nedělá vubec...jenom mě to dělalo když sem paříl UT nebo neco jinyho...Ale tedka s tím novým biosem to je v poho:)

btw...ta integorvana zvukovka je o dost lepší jak SB live!!!
tahle integrovana zvukovka se dá spíš porovnávat s Audigy...

je hafo moc dobrá:)
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

tak si myslim že jsem to vyřešil....s d10 beta4 biosem to je naprosto stabilní a zvuk funguje ok:) a v Unreal tournamentu to jede naprosto v pohodě a ve všech dalších hrách taky....tak myslim že problém je vyřešen:)

Jo jinak si myslím,že dost na to mělo vliv FSB spread spectrum ...já dal 0.5%...
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Highlander píše: btw...ta integorvana zvukovka je o dost lepší jak SB live!!!

mám nf7-s i audigy 2 zs, a v druhém compu si hoví 24 bit. live! a říkám toto :)

ten audio codec rozhodně není špatnej, ale podle mě postrádá dynamiku 24bit. Live!. Subjektivně, když jsem vyměnil stařičkého Live! (to jsem měl tu prvnotní verzi), tak mi přišlo to integrované řešení lepší, po poslechu 24 bit. SB Live! to už netvrdím... podle mě těm integr. zvukovkám pořád schází dynamika...

tedy je lepší než původní live! - myslím, že nesl označení 1024, ale je horší než 24bit. Live!

No, a audigy 2 zs, tam už je opravdu znatelný rozdíl.

Ledaže by člověk jel to nf7-s audio přes digital out a využíval soundstormu...
show must go on..
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

shadow píše:
Highlander píše: btw...ta integorvana zvukovka je o dost lepší jak SB live!!!

mám nf7-s i audigy 2 zs, a v druhém compu si hoví 24 bit. live! a říkám toto :)

ten audio codec rozhodně není špatnej, ale podle mě postrádá dynamiku 24bit. Live!. Subjektivně, když jsem vyměnil stařičkého Live! (to jsem měl tu prvnotní verzi), tak mi přišlo to integrované řešení lepší, po poslechu 24 bit. SB Live! to už netvrdím... podle mě těm integr. zvukovkám pořád schází dynamika...

tedy je lepší než původní live! - myslím, že nesl označení 1024, ale je horší než 24bit. Live!

No, a audigy 2 zs, tam už je opravdu znatelný rozdíl.

Ledaže by člověk jel to nf7-s audio přes digital out a využíval soundstormu...
No jasně jedine pres soundstorm......jako je v tom fakt rozdil jako prase,uplne o nečem jinym..

Prostě na integrovanou zvukovku to je vážně drsny:)
el_Barto
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od el_Barto »

Tak chrceni zvuku po flashi BIOSu na d26 zmizelo, tudiz bylo to biosem ..... ;)

ted mam D26 manta ray XT.... predtim d27 taky nejaky mod od merlina...
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“