Jak Winum zakazat pouziti Beeperu+Ovl. hlasitosti Win zvuku?

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
lukaslaz
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Jak Winum zakazat pouziti Beeperu+Ovl. hlasitosti Win zvuku?

Příspěvek od lukaslaz »

Mam nasledujici problem - MB Epox 8RDA+(nForce2) - pouzivam jeji integrovanou zvukovku.
Bohuzel inzenyri se zas snazili neco vylepsit a zvukovka MB posila zvuky PC speakeru do integrovane zvukovky -> do repracku :o. Ve windows kdyz prehravam hudbu, tak to pipnuti je mnoho nasobne hlasitejsi nez hudba a je to o urvani usi (uz jsem mam i chute MB rozslapat :twisted:) .. je to fakt des. :sad:
Nevite nekdo, jak windowsum zakazat pouzivani PC speakeru?
Nejcasteji se mi stava ze system pipne (nebo spis zarve) kdyz je napr www prohlizec zatizen stahovanim mnoha obrazku a ja do toho trochu rychleji zatocim koleckem na mysi.

Co jsem uz zkousel:
1 - Vypnout pouziti AC97 jako beeperu v BIOSu - jedina volba co sem tam nasel byla "AC97 beep on POST" (nebo tak nejak) - a ta pouze vypla pipnuti po POS Testu -.neuspech
2 - u jednech starsich ovladacu na AC97 byl v ovladacich hlasitosti posuvnik pro PC Speaker - ten zda se fungoval, bohuzel kdyz jsem se jednou vratil z vikendu k pocitaci tak posuvnik zmizel a Windows zase pipaji (posuvnik zmizel i z vyberu ovladacu hlasitosti ve vlastnostech prehravani) - docasny uspech => neuspech
Myslim si ze by nekde v registrech mohlo byt neco jako DisableBeeperUse(0/1) nebo neco takovyho, prosim pomoc :)
Naposledy upravil(a) lukaslaz dne ned 25. zář 2005, 11:50, celkem upraveno 1 x.
na intru - Epox 8RDA+, Duron 1400 (Applebred), 512MB DDR RAM, GeF2 MX400 32MB, WD800bb, WD200JB, Hitachi 7k250 120GB, Audigy2 Value
doma - MSI K7T266 Pro2-RU, AXP 1600+, 512MB DDR RAM, GeF4 Ti4200 64MB, Hitachi Deskstar (nejaky stary běs) 80GB, Audigy2 Platinum EX, Genius HT 5.1
WinXP Pro SP2, obcas nejaka distribuce Linuxu, ale KDE ani Gnome nemam rad a konzola je na me dnes uz moc casove narocna, takze vetsinou to konci praci zase ve M$ Winech
Zbyna
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zbyna »

Jestli jsem to správně pochopil, tak jsi ještě nezkusil klasické ovládání hlasitosti... Na staré desce (EPoX) jsem tam měl i PC speaker a dal se ztlumit nebo nastavit hlasitost, ale teď to už na DFI nemám... Jestli jsi to zkoušel, tak sry :oops:
Sardelli
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sardelli »

Nebo otevřít bočnici a vytahnout dratek s nazvem PC SPEAKER
Slibovali mír a hojnost
lukaslaz
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukaslaz »

2Zbyna: To jsem zkousel, bohuzel ten posuvnik mi po x-tem spusteni windows, mozna snad i nejakem updatu driveru, zmizel.
Sardelli píše:Nebo otevřít bočnici a vytahnout dratek s nazvem PC SPEAKER
No, nepochopils. Ten dratek o kterem mluvis, vubec nemam zapojeny, deska "pípe" plnou hlasitosti do zvukovky => do mych sluchatek pripadne velkych repro, ktere k nim mam pripojene - coz je humus.
Nastesti toto je pro me uz neaktualni problem, jinak pomerne kvalitni integrovanou zvukovku jsem uz nahradil Audiginou. Ale Pokud nekdo znate reseni tohodle problemu, tak piste, treba se to hodi nekomu jinemu...

OT: Celkove me nesvoboda ovladani zvuku ve windows docela stve, proc si treba nemuzu ztisit windows zvuky oproti ostatnimu "Wave" zvuku? Pokud nekdo znate nejakou utilitku, ktera toto umoznuje,sem s ni :)
(Samozdrejme snizenim hlasitosti Wave a zvysenim hlasitosti ostatnich programu (Winamp, ...) bych kyzeneho efektu dosahl (vsechny programy by musely mit vlastni ovl. hlasitosti), ale prijde mi to jako docela neohrabane reseni :-D)
na intru - Epox 8RDA+, Duron 1400 (Applebred), 512MB DDR RAM, GeF2 MX400 32MB, WD800bb, WD200JB, Hitachi 7k250 120GB, Audigy2 Value
doma - MSI K7T266 Pro2-RU, AXP 1600+, 512MB DDR RAM, GeF4 Ti4200 64MB, Hitachi Deskstar (nejaky stary běs) 80GB, Audigy2 Platinum EX, Genius HT 5.1
WinXP Pro SP2, obcas nejaka distribuce Linuxu, ale KDE ani Gnome nemam rad a konzola je na me dnes uz moc casove narocna, takze vetsinou to konci praci zase ve M$ Winech
_míra
Nováček
Nováček

Příspěvek od _míra »

Zkus to tady, nevím jestli to bude fungovat, ale když to zakážeš, mělo by to přestat pípat... Je to "skryté zařízení", takže nejdřív musíš ve spávě počítače zaškrtnout "zobrazit skrytá zařízení".

Obrázek
AMD 4000+ Clawhammer, 2GB RAM, 80+160+200GB, MSI K8T Neo2, 9600XT 256MB
-----------------------------------------
Dual AMD Opteron 275, 2GB RAM, 40+ 2x160RAID, MSI K8N-Master2, MSI7800GTX256 SLI
Strby
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Strby »

Registry Settings
User Key: [HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Sound]
Value Name: Beep
Data Type: REG_SZ (String Value)
Value Data: Yes or No
AMD Athlon XP 2500+(Barton),MSI KT6 DELTA LSR (KT600),256 MB Samsung DDR 400Mhz CL2.5 + 256MB A-DATA 400Mhz CL3 @ CL2.5,MSI Geforce 2 MX(Starforce),SB Live! 5.1,Hitachi 7k250 160GB SATA,TEAC DV 516D,Teac W540E,WXP Prof. corp.

NetBow Wifi 1Mbit
lukaslaz
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukaslaz »

_míra píše:...
Strby píše:...
OK diky, jeste jsem nezkousel, ale zdase prvni problem vyresen :)

Zmenil jsem nadpis topicu, zbyva problem druhy:
lukaslaz píše:Celkove me nesvoboda ovladani zvuku ve windows docela stve, proc si treba nemuzu ztisit windows zvuky oproti ostatnimu "Wave" zvuku? Pokud nekdo znate nejakou utilitku, ktera toto umoznuje,sem s ni Smile
(Samozdrejme snizenim hlasitosti Wave a zvysenim hlasitosti ostatnich programu (Winamp, ...) bych kyzeneho efektu dosahl (vsechny programy by musely mit vlastni ovl. hlasitosti), ale prijde mi to jako docela neohrabane reseni Very Happy)
Zkracene receno: Znate nekdo utilitku, nebo zpusob, jak ovladat samostatne hlasitost zvuku Windows (Hvězdička, Připojeni noveho zařízení, ...), nezavisle na ostatnim "Wave" zvuku (z her, přehrávačů hudby. videí, ...)
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“