MSI 915P Combo (775, 915P + ICH6)

Pro procesory Intel Core, Pentium, Celeron, Xeon a další.

Moderátor: Eddward

_Honza_
Nováček
Nováček

MSI 915P Combo (775, 915P + ICH6)

Příspěvek od _Honza_ »

Když na této desce zvýším fsb nad 215 tak mi to hodí chybu taktování a napíše,že procesor běží na 15 GHZ a FSB asi na 100GHZ!Nevíte čím to je,děličku jsem zkoušel dát na 333 MHZ a to také nepomohlo.Myslíte,že tato deska je špatná na taktování nebo je problém v něčem jiném?
P43,0E,Msi Combo 915P,1GB dual chanel kingston 400 MHZ,Leadtek 6600GT,160 GB SATA WD,SONY DVD-RW,LCD SONY 17' SDM-HX73
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

a co novejsi bios? zkousel jsi
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Gigabyte Aorus RTX 3070 8GB @ 1800MHz/0,825V > 170W SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
ace
Začátečník
Začátečník

pomozte s nainstalovanim zvukovky na MSI 915P combo

Příspěvek od ace »

Mam MSI 915P Combo a problem s nainstalovanim zvuk. karty (zatial mam len stare 2 repra) sound chipset not found ani ju nenajde.
poradte
netreba tam ten ich6/r driver?
Pistac
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pistac »

Mám ji doma a vše bez problémů. Máš nainstalované ovladače? Když tam hodíš CD k desce, tak až najede, jako první v pravém sloupci je C-Media Azalia Audio Driver.
ASUS P5K SE/EPU, Intel Core2Duo E8200+AC Freezer 7 Pro, Kingston 2x2GB 800MHz, ASUS EAH3650 512MB, 250 GB Maxtor DiamondMax 10, DVD-RW Samsung SH 203D, KME 6062 400W, HYUNDAI 17" LCD ImageQuest L70D+, Genius SW-HF 5.1 Life Sound
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

nemas ji zakazanou v biosu?
ace
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ace »

uz to ide
pomohlo stiahnutie novych z netu a naistalovanie eng busdriver
_Honza_
Nováček
Nováček

Příspěvek od _Honza_ »

Jo bios jsem tam nahrál nejnovější a pořád to samé.Díval jsem se na těchto stránkách na test desek na 775 a byla tam i tato a nepodařilo se jim to přetaktint přes FSB 218 takže to je asi problém těchto desek.Třeba časem vydají nějaký použitelnější bios na přetaktování.
P43,0E,Msi Combo 915P,1GB dual chanel kingston 400 MHZ,Leadtek 6600GT,160 GB SATA WD,SONY DVD-RW,LCD SONY 17' SDM-HX73
masakr_cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masakr_cz »

Taktujes v biosu nebo ve windows?
skull.and.bones
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skull.and.bones »

masakr_cz píše:Taktujes v biosu nebo ve windows?
Jak se da taktovat ve windows? o tom sem neslysel
Axis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Axis »

skull.and.bones píše:
masakr_cz píše:Taktujes v biosu nebo ve windows?
Jak se da taktovat ve windows? o tom sem neslysel
ano ide to, MSI ma na to utilitu CoreCenter, da sa stiahnut z ich webu :wink:
Dj
Nováček
Nováček

VŠE O MSI 915P Combo

Příspěvek od Dj »

Čaute. Mám problém s touto deskou a procesorem Celeron D 2.8GHz při taktování. Když zvyšuji FSB, tak se dostanu max. na 159MHz a při 160 mi to při spuštění hlásí blbosti typu frekvence CPU 20xxxMHz.
Nevíte co s tím, nebo to je prostě chyba desky?
Díky

//edit mhl, nazev
mhl
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od mhl »

Máš zaplej PCI-e/PCI lock?...vypadá to, že ne :wink:
Naposledy upravil(a) mhl dne stř 4. kvě 2005, 20:04, celkem upraveno 1 x.
Antonín Chromý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: MSI 915P Combo - Taktování.

Příspěvek od Antonín Chromý »

Dj píše:Čaute. Mám problém s touto deskou a procesorem Celeron D 2.8GHz při taktování. Když zvyšuji FSB, tak se dostanu max. na 159MHz a při 160 mi to při spuštění hlásí blbosti typu frekvence CPU 20xxxMHz.
Nevíte co s tím, nebo to je prostě chyba desky?
Díky
No to mě začíná zajímat. Mám totiž se svojí gigabyte to samé trápení, až na to, že můj je pci-e lock nefunkční, resp. nevím jestli je nefunkční, protože to není čím ověřit. Neexistuje totiž utilita, která by řekla na kolika mhz ti běží pci-e.

Mě se při fsb větším než 159 špatně inicializuje grafická karta - její obraz je rozpadený nebo není žádný. Zapnutí pci-e locku nic neřeší, naopak situaci spíše ještě zhorší - z toho usuzuji, že to prostě u Gigabyte nezvládli.
Dj
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dj »

mhl píše:Máš zaplej PCI-e/PCI lock?...vypadá to, že ne :wink:
Jistě že mám locky: PCI na 33MHz a PCI-e na 100. Tím to asi nebude, jedině, že by nefungovaly :?
Antonín Chromý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Dj píše: Jistě že mám locky: PCI na 33MHz a PCI-e na 100. Tím to asi nebude, jedině, že by nefungovaly :?
Tak zkus nastavit PCI-e na 101, ale je to jen pokus. Zajímalo by mě, jestli je jediným problémem to podivné ukazování frekvence nebo počítač vůbec nenabootuje do windows, případně je nestabilní při testech?
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

SiSoft Sandra alebo AIDA32 by mala vypisat jednotlive frekvencie pre sloty, zbernice a pod.
Antonín Chromý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Spirit píše:SiSoft Sandra alebo AIDA32 by mala vypisat jednotlive frekvencie pre sloty, zbernice a pod.
No pokud víš kde to ukazují, tak bych ti byl neskonale vděčný, kdybys mi to prozradil, protože já nenašel nic.

Jinak tedy zajímavé povídání o fsb na i915 je tady:

http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2293

a tady:

http://www.anandtech.com/cpuchipsets/sh ... spx?i=2124

To jsem měl číst dřív než jsem si Gigabyte koupil :sad: . Kruci.

Co se týče toho přetaktu - tak jsem se spletl - já mám problém už o 10 MHz dříve - tudíž 149 a ne 159.
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

Nepametam sice presne kde, ale v sandre boli info frekvenciach v polozke "Mainboard information" a o pci a zberniciach tusim v "PCI, AGP, Bus Information" Skus pozriet... ja sa tak pametam, este viem ze na starom kompe ked som mal celer na FSB 75Mhz a mi sandra pindala ze mam prilis vyskoko frekvenciu agp a pci, ze niektore zariadenia nemusia pracovat spravne...
Antonín Chromý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Sandra

Dobrá dobrá :-).

Zkusím tedy ještě jednou sandru (teď jsem si instaloval pouze Everest) a řeknu ti jak jsem dopadl.

Vím, že utility ukazující frekvence existují - pár jsem jich vyzkoušel, ale o aktuálním stavu pci-e mlčí. Mlčí všechny, včetně Gigabyte EasyTune5, které má na frekvenci pci-e políčko. Bohužel je celé černé a nejsou v něm žádné číslice :-( .
Dj
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dj »

Antonín Chromý píše:
Spirit píše:SiSoft Sandra alebo AIDA32 by mala vypisat jednotlive frekvencie pre sloty, zbernice a pod.
No pokud víš kde to ukazují, tak bych ti byl neskonale vděčný, kdybys mi to prozradil, protože já nenašel nic.

Jinak tedy zajímavé povídání o fsb na i915 je tady:

http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2293

a tady:

http://www.anandtech.com/cpuchipsets/sh ... spx?i=2124

To jsem měl číst dřív než jsem si Gigabyte koupil :sad: . Kruci.

Co se týče toho přetaktu - tak jsem se spletl - já mám problém už o 10 MHz dříve - tudíž 149 a ne 159.

Já to taky spletl! :o Je to možné, mi to taky blbne už při 150. Soráč!
Odpovědět

Zpět na „Socket 423, 478, 479, J a T“