Lze propojit HUB se SWITCHem?

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
tomm
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Lze propojit HUB se SWITCHem?

Příspěvek od tomm »

Mám doma menší síť propojenou Switchem (Edimax, 5-port) a v šuplíku mi leží nevyužitý HUB (taky Edimax, 5port+UpLink).

Zajímalo by mě, jestli je možné Switch propojit s HUBem tak abych síť mohl rozšířit.

Nepřipadá mi to jako úplná blbost, ale radši se napřed zeptám zkušenějších, ať neudělám blbost a nepřijdu o obě zařízení :-)
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

ano
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
tomm
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomm »

karf píše:ano
há, tak to je bájo :D
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

Pokud potřebuješ utvořit síť až s 8 PC (dvě díry sežere spojení hub+switch), tak se patrně jedná o větší síť, kde bych hub určitě nenasazoval. Hub zbytečně zvyšuje síťové zatížení. Raději bych přikoupil ještě jeden switch.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
tomm
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomm »

cabman píše:Pokud potřebuješ utvořit síť až s 8 PC (dvě díry sežere spojení hub+switch), tak se patrně jedná o větší síť, kde bych hub určitě nenasazoval. Hub zbytečně zvyšuje síťové zatížení. Raději bych přikoupil ještě jeden switch.
to nepotřebuji. v síti máme 4 zařízení, ale kdyby náhodou bylo jednou potřeba připojit víc kompů, tak vím, že ten HUB můžu dočasně využít.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“