Procesor mi jede jen když je přetaktovaný

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
JOHNNY
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Procesor mi jede jen když je přetaktovaný

Příspěvek od JOHNNY »

Je to spíš taková zajímavost.
Mám Procesor Intel P4-HT na 2.4GHz, Paměti Kingston DDR400 a základní desku Microstar 865PE-Neo2-LS. Nedalo mi to a první co jsem udělal, tak sem mu trošku přidal šťávu a zkoušel co vydrží.Zjistil sem že krásně šlape i na 3.00 GHz ale protože nemám chladič za 2000,- tak mi teplota docela rychle stoupala a 70 stupňů nebyl problém. Tak sem takt snížil na 2.88GHz. Procesor jede krásně a běží mi jakákoliv aplikace nebo hra. Jenže jsem se chtěl nedávno vrátit na 2.4GHz ale jaké bylo moje překvapení když jsem zjistil že mi sice naběhne počítač, ale jakmile něco udělám hned se mi sekne.Ať už spustím nějaký program nebo hru. Vůbec nevím proč se to děje a jsem z toho přiznám se docela v pasti. Jestli máte někdo nějakou radu nebo podobnou zkušenost tak napište. Díky a mějte se.
jjeniczek
Začátečník
Začátečník

Reklamace

Příspěvek od jjeniczek »

Reklamace - jedno z řešení...... záleží kdes to kupoval... Jestli v Monime nebo Alzasoftu tak se priprav na mesic bez procaku.... :o(
Wolferine
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wolferine »

ad teplota:jaky mas bios?stare ukazovali hodne,novsi ukazojou min a stenje tahle deska ukazuje o dost vetsi teploty nez treba asus takze je to treba brat s rezervou...
ad pretakteni:na kolik mas ramky?u kamose treba kdyz dal ram 266 tak mu to ani na zakaldni takt vuebc nenabehlo...
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Pozor, mel jsem stejnou konfiguraci, problem nekompatibilita pamet vs. deska. Memtest to ukazal.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“