Potřebuju poradit s tarifem....

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
tereza
Začátečník
Začátečník

Potřebuju poradit s tarifem....

Příspěvek od tereza »

Už jsem tady psala, že mi současný tarif nevyhovuje. Mám tarif Home internet u Telecomu, teď mi od nich přišel leták, na tarif INTERNET EXPRES HIT, za 599Kč měsíčně. Měla bych sice připojení 24hodin denně, ale měsíční poplatek zahrnuje datový limit 2GB a za další se musí platit navíc. Já se v tom neorientuju, tak se chci zeptat, jestli ty 2GB přetáhnu, nebo ne. Trávím na internetu tak 30 hodin měsíčně a spíš projíždím nějaký stránky, než, že bych něco stahovala. Vejdu se teda do toho limitu, nebo ne? Popřípadě o kolik ho přetáhnu, nebo jak se to vlastně zjistí? Díky za odpovědi
Zbyna
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zbyna »

No, tak podle mého to s modemem asi nepřetáhneš, to by jsi musela fakt moc stahovat :)... Na prohlížení stránek to imho stačí :wink:
Rammstein
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rammstein »

Pokud budeš jen prohlížet a měsíčně 30 hod na netu tak by ti to mělo v pohodě vystačit :)
Acer Aspire V3-571G -> Intel Core i5 -> nVidia 730M 2GB -> 8GB RAM -> HDD 1000GB -> IPS FullHD Displej!!!!
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Potřebuju poradit s tarifem....

Příspěvek od Jiri Drak »

tereza píše:Už jsem tady psala, že mi současný tarif nevyhovuje. Mám tarif Home internet u Telecomu, teď mi od nich přišel leták, na tarif INTERNET EXPRES HIT, za 599Kč měsíčně. Měla bych sice připojení 24hodin denně, ale měsíční poplatek zahrnuje datový limit 2GB a za další se musí platit navíc. Já se v tom neorientuju, tak se chci zeptat, jestli ty 2GB přetáhnu, nebo ne. Trávím na internetu tak 30 hodin měsíčně a spíš projíždím nějaký stránky, než, že bych něco stahovala. Vejdu se teda do toho limitu, nebo ne? Popřípadě o kolik ho přetáhnu, nebo jak se to vlastně zjistí? Díky za odpovědi
Tech 599 je poplatek za ADSL, tarif Home budes muset platit stale i potom.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

2GB měsíčně je sice drsnej limit, ale na courání po webu by mohl stačit - navíc není problém si za cca 40,- dokoupit další GB. Ta cena vypadá taky celkem v pohodě, ale... je to Telecom.

Takže ta cena samozřejmě není konečná - musíš si k ní za 1. připočítat DPH, a za 2. si musíš pořídit ještě navíc hlasový tarif. No a nejmenší tarif, kterej můžeš k IE HIT mít, je Telefon Expres (ne verzi Start). Bratru za 430Kč včetně daně. Sice v tom paušálu je volání zdarma na pevný linky mimo špičku a víkendech (30 minut vcelku), ale to Ti asi bude k ničemu, když to chceš kvůli netu.

Takže měsíční součet: 599*1,19 + 430 = 1.142,- v případě, že se vejdeš do limitu (kterej je navíc počítanej jako součet přenesených dat v obou směrech).

Alternativně třeba CDMA od ET máš měsíčně (smlouva na 12měsíců) o dvě stovky levnější a bez limitu... fakt nevím, těžko poradit. Ale u Telecomu fakt dávej velikej pozor na všelijaký podrazy, tahle firma v nich dosáhla téměř dokonalosti...
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Já jsem 2 GB měsíčně přesáhnul od tý doby co mám neomezený Wi-Fi jenom jednou a to bylo kvůli tomu, že jsem stahoval klienta L2 (holt nejsem sosal), takže jestli jenom surfuješ tak tady problém vůbec nehledej.

I když ta cena je dost vysoká ... podíval bych se, jestli někdo v okolí nenabízí nějaký Wi-Fi připojení.
Goldnoob team proud member!
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“