samovolný restat

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
ricckysk
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

samovolný restat

Příspěvek od ricckysk »

Čau lidi
Mám problém.SESTAVA: AMD Sempron 2500,RAM 512MB 333,GK MSI Radeon 9550,MB MSI KT6V VIA čipset,HDD Maxtor 80GB.
Problém je v tom že se mašina sama od sebe náhodně restartuje.Vyskoušel jsem snad všechno,format,přeinstalovat,nové ovladače a pořád nic.Nemohl jsem tam hodit ani nový BIOS ani udělat Memtest, protže to padá i v DOSu.Mem test mi dojel jen asi na 90 procent než to spadlo,opakoval jsem nekolikrát jestli to nedokončí ale nic.Testovalo to přes 5 hodin,není to nejak dlouho?Teploty jsou v pohodě,přidal jsem i chladiče navíc,grafika,disk,čipová sada.V BIOSu jsem taky skoušel různé možnosti nastavení.Memtest neukázal chybu,ale jak říkám nebyl dokončený.Skuste poradiť, dík :wink:

// Edit by Lord upraven nadpis
Shoorty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shoorty »

Skus povyberat komponenty, vygumovat gumou kontakty a zmazat CMOS, mne to zatial vzdy pomohlo :D
...
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

jakej máš zdroj?
ignorelist: kremrole a dezoláti
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

mozna slabej zdroj, jakej mas?
....ze by to byl MELOUN
ricckysk
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ricckysk »

Čau
Tak BIOS jsem už mazal nekolikrát.Zdroj je tem asi nejaký shit (PREMIER 300W)No ale včera jsem nastanvil na full BIOS,přehodil RAMku do druhého slotu a odpojil disk.Byly tam 2 (Maxtor 80GB a Western 40GB) no a pak v XP mi to nepadlo.Zkoušel jsem hry,3Dmark01,Sandra03 zatím lehčí věci a vydželo.Před chvílí jsem zapl Memtest a jede v klidu.Jsem zvědav na výsledek.Čím to mám jěště testnout?Uvažuji na Prime95,mám to zkusit?No pokud připojím další disk,tak to bude asi tím zrojem co.Jinak mám už druhou RAM ale jěště neskoušel (Samsung 256MB/266 PC2100/2.5) zkusím až po výsledku Memtestu.Zatím dík za rady a když vás něco napadne tak budu rád.....
Shoorty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shoorty »

Tieto zdroje PREMIER su celkom dobre :lol: Aspon ja s nimi nemam problem :-D Len su hlucne :(
...
ricckysk
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ricckysk »

Já jsem se jěště s takovým zdrojem nesetkal,ale povím ti že mým tajným přáním je aby to bylo zdrojem,není to tak drahá položka :)
ricckysk
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ricckysk »

Čau lidi
Tak tu mám další věc.memtest dopadl dobře,takže pamětí to není.Skusil jsemi jinou.No když jsem připojil druhý disk,tak to začalo zas delat.Neresartuje se,ale seká.Zničeho nic zamrzne a disk svítí.Ale když jsem v nouzovém režimu tak to jede, i kopírování.V normal mode to zamrzne hned za pár minut.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“