Dá se nainstalovat Win 98 u desky s nForce4 ?

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
Tommis
Začátečník
Začátečník

Dá se nainstalovat Win 98 u desky s nForce4 ?

Příspěvek od Tommis »

Zkoušel jsem instalovat Win 98 na SATA HDD (FAT32) na MSI K8N /čipset nForce 4/. V manualu k desce se píše něco o tom že nForce 4 nepodporuje Win98 . Instalace se mi nepodařila.,zasekla se po prvním restartu na obrazovce s logem Windows 98.
Tak teď nevím jestli to opravdu nejde,nebo dělám nějakou chybu.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Dá se nainstalovat Win 98 u desky s nForce4 ?

Příspěvek od Shit »

Tommis píše:Zkoušel jsem instalovat Win 98 na SATA HDD (FAT32) na MSI K8N /čipset nForce 4/. V manualu k desce se píše něco o tom že nForce 4 nepodporuje Win98 . Instalace se mi nepodařila.,zasekla se po prvním restartu na obrazovce s logem Windows 98.
Tak teď nevím jestli to opravdu nejde,nebo dělám nějakou chybu.
U NF3 (částečně) a NF4 (asi zcela) nejsou podporovány W9x... :( resp. na NF3 W9x dáš, ale ne na SATU jako primární HDD, na IDE snad ano.....Ale je to prasárna dávat na NF3/4 W9x. :oops:
Tommis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Tommis »

Win 98 jsem tam chtěl dát jenom proto,že některé programy/hry neběží pod XP asi s modem kompatibility a to je prostě jediný důvod proč cpát na NF4 Win 98.A jako první jsem je tam chtěl dát proto, aby je XP při své vlastní instalaci viděli a vytvořily při bootování nabídku.Asi by to šlo šlo řešit i nějakým bootovacím managerem, a nainstalovat Win98 až po instalaci XP ale zatím jsem jej nepoužil. Pro 99,9% práce na PC mám XP.
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“