Zmena administratorskeho hesla

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
DeLuxe
Nováček
Nováček

Zmena administratorskeho hesla

Příspěvek od DeLuxe »

Ahoj,mam takovyto dotaz.Mam win2000 Pro a mam na nich zrizeny jeden ucet,ktery NEspada do administratorske skupiny.A heslo na administratora neznam.Nasel jsem tenhle soft http://home.eunet.no/~pnordahl/ntpasswd/bootdisk.html kde se mi podarilo heslo na administratora zmenit.A ted prijde ma otazka,zrejme pro ty,kteri maji s timto softem zkusenosti.Tedy,lze nejak vratit to puvodni heslo administratora?Diky
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

to nejde
DeLuxe
Nováček
Nováček

Příspěvek od DeLuxe »

Tak jinak.Lze ho ho nejakym zpusobem jen vieditovat?To puvodni heslo.Diky
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

ano da se to, existuje bootdisk (neco podobneho, co si nasel), ktery si hash puvodniho hesla ulozi a dokaze ho zpetne obnovit
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

Dony píše:ano da se to, existuje bootdisk (neco podobneho, co si nasel), ktery si hash puvodniho hesla ulozi a dokaze ho zpetne obnovit
no jo, lenze on uz to heslo zmenil
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

johny128 píše:no jo, lenze on uz to heslo zmenil
tak to ma smulu, pokud nema zalohu :wink:
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
DeLuxe
Nováček
Nováček

Příspěvek od DeLuxe »

Heslo jsem jeste nezmenil.Takze klidne povidejte :wink:
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

Prostě cizí systém na jádře NT se nedá hacknout bez toho aby to administrator poznal. Tak se s tim už smiř :wink:
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

cabman píše:Prostě cizí systém na jádře NT se nedá hacknout bez toho aby to administrator poznal. Tak se s tim už smiř :wink:
No, nic proti tobě cabmane, ale jde :wink:
Nechci tady rozvádět podrobnosti, ale v principu funguje útok asi takhle:
-přijdeš k PC, pokud je heslo v BIOSU, vyresetuješ CMOS, nastavíš bootování z A:
-nabootuješ ze spec. linuxové diskety (už jí tu vzpomínal Dony), uložíš si původní otisk hesla a nastavíš nové
-normálně použiješ heslo které jsi právě zadal a následně provedeš samotný útok (tzn. krádež dat, přidání určitých userů do admin. skupiny)
-opět nabootuješ z diskety, uložíš původní hash a tím pádem se vrátí původní heslo.
-v BIOSu nastavíš normální bootovací sekvenci.
(v XP je to možná lehce složitější, tohle pracuje na W2K a NT4)

Jediné možné stopy po útoku: žádné heslo v BIOSu (pokuď tam vůbec nějaké předtím bylo) ... ale mmch kdy si měníte něco v BIOSu, když jede váše PC/server bezchybně...?
Francie ... sladká Francie
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

Tak takovou disketu ještě nemám - divim se že jde uložit otisk hesla a ten potom obnovit, když nemáš přístup do systému. Musím se po ní podívat...
No jo, člověk se pořád učí.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

cabman píše:Tak takovou disketu ještě nemám - divim se že jde uložit otisk hesla a ten potom obnovit, když nemáš přístup do systému. Musím se po ní podívat...
No jo, člověk se pořád učí.
zamysli se nad tim ciste principielne, kdyz program vi, kam heslo zapsat a jak ho zakodovat, aby to fungovalo, neni prece nic jednodussiho, nez z toho stejneho mista taky vykopirovat tu zakriptovanou hodnotu a pak ji jindy zase vratit :wink:
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

DeLuxe píše:Heslo jsem jeste nezmenil.Takze klidne povidejte :wink:
sory, vychadzal som z tochto
..kde se mi podarilo heslo na administratora zmenit...
minuly cas :)
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

jan upresnim sovicku - pokud je heslo v cmos a tu ja vyresetuju, tak to administrator zrejme pozna a zde skutecne neni rozumne cesty zpet
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
DeLuxe
Nováček
Nováček

Příspěvek od DeLuxe »

Vsem dekuji za rady.Tak,ten uz jenom mi staci rict ten nazev toho softu :roll:
diky
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“