Poradíte-1x SATA II nebo 2x SATA I do sestavy?

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
HAL9000
Začátečník
Začátečník

Poradíte-1x SATA II nebo 2x SATA I do sestavy?

Příspěvek od HAL9000 »

Poradil by někdo, co je lepší dnes do PC sestavy dát?

Mám 2 varianty - nevím, co vybrat:

1. Základní deska MB GIGABYTE s.939 GA-K8NXP-9, nForce4 Ultra, Wi-Fi, Athl.64,4xSATA, 4xSATA2
+ 1 x HDD Samsung.200 GB Serial ATA II/300 7200ot./min., 8MB-300MB/s, NCQ (Native Command Queuing)

2. Základní deska MB GIGABYTE s.939 GA-K8NF-9, nForce4X ,1394, Athl.64,SATA
+ HDD Samsung 80 GB Serial ATA/150 7200ot./min., 8MB
+ HDD Samsung 120 GB Serial ATA/150 7200ot./min., 8MB

1. varianta je za 7 640,- Kč
2. varianta je za 6 720,- Kč
HAL9000
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HAL9000 »

Ještě jsem chtěl dodat, že prý základní deska ve variantě 1 má větší problémy než v ořezaná, ale prý velmi spolehlivá deska v 2. variantě ( ta prý má už lepší chlazení silent ) - aby výhoda disku nebyla potlačena "špatnou" deskou :cry:
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Hmm Ani jednu z variant.

Desku od DFI a HDD Hitachi 160GB SATA2
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
HAL9000
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HAL9000 »

Samozřejmě za radu díky, ale neznám důvod, proč ani jedna z mých variant není "jedlá" :cry: ?

Četl jsem, že disky SAMSUNG SpiPoint jsou dnes TOP disky, a GIGABYTE desky jsou v poměru cena výkon také výborné - jsem z toho jelen, ani ve snu by mne nenapadlo, že obě varianty jsou snad shit :sad:

Vím, že DFI LAN PARTY se tu objevuje stále jako špička, ale že by nešlo vybrat nic jiného :shock: - také jsem neviděl HITACHI nějak o moc více chválit než SpiPointy :o .

Tak obě varianty do koše - to jsem nečekal :sad:
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Tak tragicky to zase neber, ale když můžeš mít lepší za stejnou cenu, tak proč ne?

Větší Samsungy a Seagate nemají nic extra přístupovku, tam Hitachi vítězí.
Desku spíše od MSI nebo ještě lépe od DFI, pokud chceš taktovat. Gigabyte jsou v poho, průměr.

BTW: Hitachi 160GB SATA2(řada T7K250) jsou momentálně nejlepší disky a za to dám hlavu klidně i pod holicí strojek :lol:
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

Butch píše:Tak tragicky to zase neber, ale když můžeš mít lepší za stejnou cenu, tak proč ne?

Větší Samsungy a Seagate nemají nic extra přístupovku, tam Hitachi vítězí.
Desku spíše od MSI nebo ještě lépe od DFI, pokud chceš taktovat. Gigabyte jsou v poho, průměr.

BTW: Hitachi 160GB SATA2(řada T7K250) jsou momentálně nejlepší disky a za to dám hlavu klidně i pod holicí strojek :lol:
No nevim jestli Hitachi disky jsou nejlepsi .....
O tom by se dalo dost polemizovat....

Já měl 7k250 v raidu a jeden disk mě chcipl....a za mesic me chcipl i ten druhej...

podle testu nebyli nic moc...a tedka co mám WD RE tak jsem už spokojenej dva mesice a jejich parametry jsou o dost lepsi.

Nevím jak jsou na tom disky S-ATA2 ale řekl bych že to jsou upraveny 7K250 ...jenom maji předelanej system a možná trošku elektroniku,pro kompatibilitu s S-ATA2
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

To Highlander

Test Hitachi 160GB SATA2 v Raidu na SATA1 desce

http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=7323&start=60

Jinak WD RE jsem zatím neměl možnost testovat.
Kdo chce ale WD, tak jedině Raptor 74GB(ke konci roku bude 150GB) a nebo RE série(které se WD dost povedly)
masakr_cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masakr_cz »

Ja jsem spokojenej i serii JB.

2HAL900: dej si tam dva disky do RAIDU bude to o dost lepsi, jinak kdyz vezmes Samsung, Hitachi nebo WD, tak chybu rozhodne neudelas, je to jen na tobe jakyho nas favorita, rozdily jsou minimalni.

Raptor bych rekl ze se dnes uz moc nevyplati, rozdil oproti obyc SATA diskum uz neni takovy jak byval, prece jen je to uz naky ten patek stary disk, ale tym je nechci odsuzovat jsou super a nova verze bych rekl bude jeste o dost vykonnejsi :)
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

To já bych tam dal spíš toho Raptora, než dva disky do RAIDu... A btw, jinak jedině Hitachi... :)
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“