Razel vs MX510 (518)

Klávesnice, myši, volanty, tablet, joysticky, podložky, pedály, řadící páky, atp.
Sardelli
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Razel vs MX510 (518)

Příspěvek od Sardelli »

Zajímají mě subjektivní názory někoho, komu prošli rukou a mohl by nějak stručně shrnout svoje postřehy. Jak ohledně hraní tak práce, případně co by doporučil. Díky
Slibovali mír a hojnost
Marian
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Marian »

Ja ti doporucujem si to pred kupou vyskusat....
Myslim ergonomiu..ktora ti sadne lepsie do ruky tu ber....velky rozdiel u tychto mysi nepoznas
A64 Winch 3000+@4050+, 285x9, 1.58V, AC freezer 64 PRO @ 5V, ABIT AV8, Dual 2x 512MB A-DATA Vitesta 500@510Mhz 3-4-4-7-1T, Raptor powa! SATA 16MB cache, MSI NX6600-VTD128 Diamond @ 550/1100 + Primecooler VGA-HG1 Blue @ 5V, 20" LG FLATRON 204WT, Genius 5.1 HT, Levicom Visible Power 450W/30A, Logitech MX400, WinXP prof. SP2
Casemod
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

Přesně tak, obě jsou high-endové myši a každý má "jinou" ruku, proto je snad nutnost si tyto drahé myši někde vyzkoušet
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
Sardelli
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sardelli »

No 510 mám vozkoušenou, páč jednu vlastním. S ergonomií jsem spokojen, s ovladači už méně,zajímalo mě, jestli někomu prošla rukou krom MXek ta Rázelovka a dokazal by to posoudit, každopádně díky za poznatky
Slibovali mír a hojnost
B@RT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@RT »

mam MX 500 (stejný tvar jako 510) a Razera jsem měl na lance půjčeného (cca 10hodin Batlefilda) a lepší se mi dělá na MX 500 (mam větší ruku a dlouhé prsty) fakt jedině si to někde půjčit protože v obchodě nezjistíš nic.
Sbírka grafických karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection
Marian
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Marian »

B@RT píše: fakt jedině si to někde půjčit protože v obchodě nezjistíš nic.
no ergonomiu sa da vyskusat vo vacsich elektro obchodoch
napr. electro-world ma vystavene rozne mysi ale ci aj razera....to neviem
ja som sa takto "zalubil" do tvaru MX500 8-)
A64 Winch 3000+@4050+, 285x9, 1.58V, AC freezer 64 PRO @ 5V, ABIT AV8, Dual 2x 512MB A-DATA Vitesta 500@510Mhz 3-4-4-7-1T, Raptor powa! SATA 16MB cache, MSI NX6600-VTD128 Diamond @ 550/1100 + Primecooler VGA-HG1 Blue @ 5V, 20" LG FLATRON 204WT, Genius 5.1 HT, Levicom Visible Power 450W/30A, Logitech MX400, WinXP prof. SP2
Casemod
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

Sardelli píše:jestli někomu prošla rukou krom MXek ta Rázelovka a dokazal by to posoudit
Kamos ma MX500, ja mam ode dneska Razera Viper 1000 (tzn. jinej nez kterej asi chces) a muzu to rict takhle: jestli mas velky ruce > MXko... Ja sem vyjimka - mam velky ruce, ale vyhovuje mi mala mys. Sem divnej. :?

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Ja MXko v ruce nesnesu.. maly pracky teda urcite nemam, ale proste mi pripada velka a vadi mi..
Razer je super mys, na kterou jsem si zvykl, ale je pravda, ze se mi moc nelibi bocni steny.. ma je zkoseny zezhora i zespoda.. tzn nejsirsi bod je uprostred tech bokuu.. to je pohoda, ale to zkoseni od toho stredu dolu je moc velky, takze palec ma tendenci jakoby zajizdet pod mys a nadzvedavat ji.. ale jak rikam.. zvyk jsem si..
...snad jste to pochopili...
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

plz mam dotaz: pozna se nejak pri hre tech 1600 dpi?
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Rozdil mezi nejakou levnou geniuskou napr. a mezi tema 1600dpi poznat jde.. rozdil treba mezi 1200 a 1600 asi tezko..
Jinak taky je to hodne o podlozce..
Poznat to jde ani ne tak vizualne, jako spise hmatem..
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

a rozdil mezi 510 a razerem? v tom dpi?
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

Cujo píše:a rozdil mezi 510 a razerem? v tom dpi?
rozliseni, tvar, hmotnost

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

ja vim..ale je poznat ten rozdil dpi mezi razerem a mxkou?
razer ma dost blbe ty bocni tlacitka ze?
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Mě ten Razer přijde vzhledově dost kýčovitej ... v ruce jsem ho měl v obchodě, asi bych si zvyk (btw ty boční tlačítka suxx), ale MX 510 mi sedí líp. Jestli je těch 1600 dpi lepších než 800 u MX nemůžu posoudit, ale jsem hodně nenáročnej uživatel, protože nepotřebuju podložku za 1000 a jezdim na tý co byla u Levelu ...
Goldnoob team proud member!
Thomash181
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Thomash181 »

Jaka mys ma horsi software? RAZER Diamondback RZD-1600 Magma a nebo Logitech MX518 Gaming-Grade? Slysel sem ze obe ho nemaji nejlepsi...
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

nevim jaky ma razer ale rada mx ho ma super,vypne akceleraci...sensitivita ve hre je tedy prava...u razera bych si nezvykl na 10 stupnu sensitity...mam sens 2.25
Nestava se vam ,ze obcas po restartu kompu se nerozsviti a nereaguje, resim to dalsim resetnutim a pak je vse v pohode.
toto napsali lidi na ocg**u(zadna reklama :-D )
goodoldalex
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od goodoldalex »

Inac co sa tyka tvaru mysi tak by som to definoval asi takto: 518 pre hracov s velkou rukou, Razer pre grafikov s malou rukou (alebo graficky). Razer ma bocne tlacitka nepouzitelne a na hry kde treba obuttonovanu mys sa nehodi. Ak ale sadne do ruky tak na workovanie je super :)

BTW keby mal niekto poznamku k mojmu dotazu v teme o Diamondback... Dik :)
Prescott 3.2, Intel 915GEV, 1.5GB DDR2 DC, Leadtek 6600TD PEG 256MB, Plextor PX-716A, Plextor PX-116A, Plextor 2410A, Maxtor 6Y120PO, WD 200EB, Kouwell 571A, 3R Neon Light, Chill Innovation 400W, Razer Diamondback Plasma
goodoldalex
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Aaa dnes mi prisiel Diamondback Plasma :-D

Odporucam, kto mate moznost si ju zohnat a tych par stoviek navyse oproti Chamelonu vam nevadi, tak silno odporucam. Chameleon vyzera dobre, ale Plasma je v reale nadherna - na fotke to tak vobec nevynikne. Ta modra je hypnotizujuca. A ani tak rusivo nesvieti ako by sa sa mohlo zdat (v podstate este menej ako Chameleon, lebo ten svieti do stran, zatial co Plasma je cela zakryta rukou takze ziadne odrazy na monitore).

Aby som nezabudol, infrasenzor je perfektny, ziadny cerveny podvozok ako napriklad u Microsoft Starck :)

Bohuzial fotak mi nesluzi dost dobre na to aby som mohol vyfotit Plasmu vedla Chamelona, ale budem sa este pokusat.
Prescott 3.2, Intel 915GEV, 1.5GB DDR2 DC, Leadtek 6600TD PEG 256MB, Plextor PX-716A, Plextor PX-116A, Plextor 2410A, Maxtor 6Y120PO, WD 200EB, Kouwell 571A, 3R Neon Light, Chill Innovation 400W, Razer Diamondback Plasma
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

goodoldalex píše: Ta modra je hypnotizujuca.
tak to se ti asi fakt dobre hraje :up:
no ja nevim razery maji strasny tvar a bocni tlacitka, logitech mx 310,510,MS 3.0 rulezz :wink:
goodoldalex
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

:-D

No ja som ju mal dnes vo worku a Photoshop sa s nou robi super

Co sa tyka tvaru tak mne vyhovuje viac ako Logitech. Po chvilu bavkania sa s Logitechom 510/518 vidim ze v tom nie su az take velke rozdiely, kazdopadne mne viac padne Razer (treba ho aj vediet dobre chytit, nie je to take intuitivne ako u Logitechu) a dva tlacitka pri palci sa mi ovladaju velmi dobre. Dokonca aj tie na druhej strane mam pridelene na menej pouzivane funkcie.

U Logitechu a Microsoftov mi vadi aj blbe koliesko. To na Razeri je urcite najlepsie, jeho mala nevyhoda je ze sa nepohodlne stlaca, ale to sa da prezit alebo nahradit niecim s bocnym tlacidiel (co som aj spravil).

Kazdemu co vyhovuje 8-)
Odpovědět

Zpět na „Vstupní zařízení“