Problém se zvukem na K8N Diamondu

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Dee-jays
Nováček
Nováček

Problém se zvukem na K8N Diamondu

Příspěvek od Dee-jays »

Čaute, chci se zeptat, vždy chybí 5 pin z leva(přesněji ten bílý)? Tedy, když už se jedná zcela o ATX 2.0(nebo redukci z 20 pinů), což je bez redukce opravdové 24-pinové řešení!? Mám K8N Diamonda a řeším teď problém s těmi piny, kdy mi nejde kvůli tomu zvukovka, tak teď vybírám správný zdroj. Hlavně nechápu, když vede do 20-ti pinového řešení drát a pak z něho nejde drát do -5V pinu redukce! Mám zdroj Nexus-4090 a je to řešené pomocí redukce, tak jak jsem popsal, ale jde mi slyšet z beden takový praskavý zvuk, taky když třeba se něco kopíruje přes síť, tak slyším jak se podle toho mění takový dosti silnější šum, leze mi to na nervy. Plno lidím kvůli toho nejde zvuk nebo když jo tak slabě, ale mi jde, dokonce hlasitě, ale za to slyším i šum, skřepot, práskání.... :(

-zde je ten konektor i s -5V pinem + bílým kablíkem - http://diamondclub.msi.com.tw/eng/forum ... 36&fpage=1

-zde jako pin, který ale není s kablíkem - http://www.svethardware.cz/art_doc-AC9C ... CC85C.html
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

To je blbost. -5V nemá v ATX 2.0 co dělat, tuhle větev nic nepoužívá. Ta redukce je v pořádku.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Přesunuto z ostatní HW

Myslím že to bude spíš klasický problém v ovladačích, nastavení biosu, atp.
máš vypnutý všechny nepotřebný audio vstupy?
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Dee-jays
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dee-jays »

Ale jak to, že na oficiální stránce MSI mají i -5V?Hold, budu se muset ptát na zdroj s -5V, všichni na mě budou hledět jak na uja, co to vlastně chci, ale doba si to vyžaduje! Ovladače mám nejnovější a bios by měl být v pořádku, stejnak nevím jaká by měla být příčina kvůli špatně vyladěnýho biosu a výstupy mám v Creative Media Source všechny vypnuté a nic!

Ale ještě jsem tu našel na zdroj od OCZ-http://www.caseking.de/shop/catalog/pro ... 54b4f496b9

A dole jsou napsány různé rozsahy větví a...:
Gesamtleistung: 450 Watt
+3,3V: 28 A
+5Vsb: 2,5 A
+5V: 45 A
-5V: 0,8 A
+12V: 26 A
-12V: 1 A

-5V-existuje :) - ale asi se podle tohohle nemůžu moc řídit, že???
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Nikdo neříká, že neexistuje... Je to v těch zdrojích pořád z důvodů zpětné kompatibility, nicméně plně ATX 2.x zdroje některých značek už tuhle větev opravdu nemají.

Věř mi, že dnešní desky, kor tak nové, jako K8N, nemají vůbec tenhle pin zapojenej, protože to nic nevyužívá, natož pak zvukovka. Tímhle to opravdu není, to vypadá spíš na software.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

jo to je softwarove, pokus se ty drivery oddelat a dat znova nebo se kouknni zda nejsou nove
....ze by to byl MELOUN
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“