Prime95
- Agaga
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Prime95
Muze mi pls nekdo vysvetlit jak mam mit nastaveny tento program nebo mi dat odkaz na nejaky clanek? Zkousel jsem torture test (vsechny 3), ale dycky mi to zacalo psat nejakej warning Illegal sumout a to porad dokolo do ty doby nez jich nebyla 100 a tim se zastavil cely test.
Intel Core 2 Quad Q9300, ASUS P5Q PRO, Kingston 2x2GB DDR2, EVGA Geforce GTX260 896MB, HDD Samsung 1TB
- Lemra
- Čestný člen

To není nastavením Prime95, ale systémem - moc přetaktovaný, špatně chlazený, nízký napětí procesoru, asynchronní běh pamětí, hardwarová chyba... a to, že se po 100 objevených chybách IllegalSumout TortureTest stopne je vlastnost Prime95 - byla tam implantována od verze v.23.6. Zkus jinej BIOS, případně se povrtat v nastavení (hlavně takový ty podivný nic neříkající položky jako System Performance).
- Jiri Drak
- Středně pokročilý

-
Uz se to resi treba tady: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=4235
Prakticky nic se tam nestastavuje, haze ti to errory, protoze nemas stable komp.
//edit: pozde
Prakticky nic se tam nestastavuje, haze ti to errory, protoze nemas stable komp.
//edit: pozde
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
- Agaga
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Highlander
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- kuavik
- Mírně pokročilý

prime95 je super program, ale pokud mu neveris, tak to prozen 3Dmarkama, zkus hrat 3hodiny neco narocneho (treba far cry), kontroluj teploty a pokud bude vse ok a stable, tak to neres, ale osobne si myslim ze p95 ma vetsinou pravduAgaga píše:Hm moc tomu neverim, myslim ze je proste lepsi pracovat s kompem a kdyz se to nejak kurvi, tak stahnout frekvenci.
- Sato2
- Nováček

-
- Perfect_
- Začátečník

- kuavik
- Mírně pokročilý

dyt to je napsane v zavorce co k cemu jeSato2 píše:vie niekto na co sluzia polozky 1 az 3 v programe Prime95 v23.8.1?Chcem otestovat stabilitu procesora.Dakujem
Small FFT
In-place large FFT
Blend
Custom[/img]
kazdopadne bych otestoval "In-place large FFT" maxim. teplota cpu, - tim zjistis jestli mas dobre chlazeni,
a pokud mas pretocene RAMky, tak dej jeste "Blend" oba testy nechej alespon 5 hodin, no a pokud ti to bude malo tak dej i ten prvni, ale nemusis