8RDA3+ a odrovnaný bios?

Vše kolem ovladačů k deskám či integrovaným komponentám, včetně BIOSů a jejich úprav.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Orbithek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

8RDA3+ a odrovnaný bios?

Příspěvek od Orbithek »

Při ukončení ( Save and Exit) a při zobrazení hlášky,že se nesmí vypnout počítač se mi podařilo ten počítač vypnout. Po opětovném zapnutí se v počítači pouze rozjedou komponenty,monitor je vyplý a systém nenajiždí. Nepomohlo ani Clear CMOS :( Na desce se objevuje POST kód "FF"...což v manuálu ukazuje na problém v Biosu. Je nějaká možnost nápravy,dá se to reklamovat? Díky za odpovědi
Apple Macbook Pro M3 Max - 16,2" Liquid Retina XDR lesklý 3456 × 2234 px, 120 Hz, RAM 48GB, Apple M3 MAX 40jádrová GPU, SSD 1000GB ,REPRO/ KRK Rokit 7G4 Mouse/Logitech MX Anywhere 3S Graphite, Klávesnice/ Logitech MX Keys Mini Minimalist Wireless Illuminated Keyboard, MONITOR/ 27" Apple Studio Display
bxm
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: 8RDA3+ a odrovnaný bios?

Příspěvek od bxm »

Orbithek píše:Při ukončení ( Save and Exit) a při zobrazení hlášky,že se nesmí vypnout počítač se mi podařilo ten počítač vypnout.
To sa ti ako podarilo nebodaj schvalne :o
Orbithek píše:Po opětovném zapnutí se v počítači pouze rozjedou komponenty,monitor je vyplý a systém nenajiždí. Nepomohlo ani Clear CMOS :( Na desce se objevuje POST kód "FF"...což v manuálu ukazuje na problém v Biosu. Je nějaká možnost nápravy,dá se to reklamovat? Díky za odpovědi
No tusim musis mat fungujuci bios na diskete a pri starte stlacit Alt-F2 alebo vybrat cip a niekto si ho nechat naflashovat je tu o tom vela pisane alebo to mozes aj doniest do obchodu a mali by ti ho flashnut spat samozrejme ak mas ten povodny a nic nehovor o vypinani kompu len proste ze sa to tej doske (flashovacke) nepodarilo asi spravne flashnut 8-)
GA7-VAX 1.1(zhorela), teraz GA7-VT600L AMD XP1600@2200 (1400Mhz@1806Mhz momentalne nic), nemam cas a ani naladu s tou doskou, 256 MB DDR 333 CL 2, R9000PRO
Orbithek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: 8RDA3+ a odrovnaný bios?

Příspěvek od Orbithek »

Prostě jsem změnil jednu položku v biosu a dal jsem uložit a a ať se počítač restartuje s novým nastavením a počítač jsem nechtěně vypl ze sítě a bylo to :(
Apple Macbook Pro M3 Max - 16,2" Liquid Retina XDR lesklý 3456 × 2234 px, 120 Hz, RAM 48GB, Apple M3 MAX 40jádrová GPU, SSD 1000GB ,REPRO/ KRK Rokit 7G4 Mouse/Logitech MX Anywhere 3S Graphite, Klávesnice/ Logitech MX Keys Mini Minimalist Wireless Illuminated Keyboard, MONITOR/ 27" Apple Studio Display
bxm
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bxm »

Aha to nebolo pri flashovani ale tusim toto co som pisal je aj tak jedina moznost ako to spravit
GA7-VAX 1.1(zhorela), teraz GA7-VT600L AMD XP1600@2200 (1400Mhz@1806Mhz momentalne nic), nemam cas a ani naladu s tou doskou, 256 MB DDR 333 CL 2, R9000PRO
Orbithek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Orbithek »

bxm píše:Aha to nebolo pri flashovani ale tusim toto co som pisal je aj tak jedina moznost ako to spravit
Už jsem teď volal do Alfa Computer, přeflashují mi to za 300 :) Jinak dík
bxm
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bxm »

no vidis a mas po probleme 8)
Milhauz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milhauz »

Orbithek píše:
bxm píše:Aha to nebolo pri flashovani ale tusim toto co som pisal je aj tak jedina moznost ako to spravit
Už jsem teď volal do Alfa Computer, přeflashují mi to za 300 :) Jinak dík
Ted jsem byl v GM electronic a za 50 :) ptakže jestli pojedeš do Ostravy (vidím Fulnek) tak se stav do Mariánek(pokud máš jenom, vyloupnutého švába).Vem sebou na disketě bios!!
Jafido
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jafido »

Milhauz píše:
Orbithek píše: Už jsem teď volal do Alfa Computer, přeflashují mi to za 300 :) Jinak dík
Ted jsem byl v GM electronic a za 50 :) ptakže jestli pojedeš do Ostravy (vidím Fulnek) tak se stav do Mariánek(pokud máš jenom, vyloupnutého švába).Vem sebou na disketě bios!!
V brne to delaji v GM za 30
Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,3072MB DDR400 ( 2.5-3-3-8 ),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
Orbithek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Orbithek »

Milhauz píše:
Orbithek píše: Už jsem teď volal do Alfa Computer, přeflashují mi to za 300 :) Jinak dík
No zrovna jsem přijel z OV a udělali mi to za těch 50 kč :-D v GM...V Alfě to nezvádli a to si učtují 300....fuj :) Díky za help
Krevety
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krevety »

hehe ja mam taky komp s shitozni alfy :DD
NB: ---
PC: AMD Ryzen 7 5700X3D, AMD Radeon RX 6800, ASUS TUF GAMING X570-PLUS, 32GB DDR4-3600, Samsung 990 PRO 4TB, Samsung 960 PRO 2TB, Win10 x64 Pro
Orbithek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Orbithek »

YELNATS-STANLEY píše:hehe ja mam taky komp s shitozni alfy :DD
Já z Alfy kompl nemám...já si ho poskládal sám... :-D
Connor
Nováček
Nováček

Tak tohle znam.

Příspěvek od Connor »

Nazdar, tak presne tenhle prusvih potkal me taky!
Deska je sice 8KRA2+, ale priznaky stejny.
Zmenil jsem v (u pretaktovaneho Bartona 2600+) v BIOSu nastaveni casovani pameti, dal ulozit zmeny, ale PC uz nenabehlo a zadny clear CMOS, vyndat/zandat zdroj a a komponenty apod. nepomohlo. Taky hned po zapnuti sviti FF, ale nic vic.
Na flashovani BIOSu jsem to nikam netahnul a rovnou poslal desku na reklamaci. Vysledek zatim neznam. :-/
Connor
Nováček
Nováček

Příspěvek od Connor »

Orbithek: vedet ze nahrani biosu v GME pomuze, tak jsem to nereklamoval, ale jak sem to mel vedet :-)
Elektron
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Elektron »

Nemate tuseni jake je oznaceni cipu s biosem? a jestli ho maj v GM nebo Gesu?
Chtel bych si udelat zalozni a nechci sundavat samolepku z origose)

(Mluvim o Epox RDA3+)

Dikas.
Orbithek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Orbithek »

Connor píše:Orbithek: vedet ze nahrani biosu v GME pomuze, tak jsem to nereklamoval, ale jak sem to mel vedet :-)
:-D . Já jsem si myslel,že to bude biosem,jen jsem nevěděl jak ho tam nakopat...proto jsem zavítal na toto forum a zeptal jsem se :) Protože být měsíc bez desky se mi nechtělo a reklamaci by mi nemuseli uznat....
Orbithek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Orbithek »

Elektron píše:Nemate tuseni jake je oznaceni cipu s biosem? a jestli ho maj v GM nebo Gesu?
Chtel bych si udelat zalozni a nechci sundavat samolepku z origose)

(Mluvim o Epox RDA3+)

Dikas.
Můžu se ti podívat...mě ji museli tu nálepku chtě nechtě sundat.. :( Ale jestli ho mají v GM nebo někde jinde nevím....
Elektron
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Elektron »

Byl bych ti velice vdecny :D

Posli prosim vse co je na nem napsano.
Muzes na mail nebo SZ at nezetezuji konferu.

Diky!!!
Elektron
Začátečník
Začátečník

Bios Rda3+

Příspěvek od Elektron »

Ahoj, poslal bys mi prosim co je presne napsano na tom cipu biosu.
Diky.
Connor
Nováček
Nováček

Re: Bios Rda3+

Příspěvek od Connor »

Elektron píše:Ahoj, poslal bys mi prosim co je presne napsano na tom cipu biosu.
Diky.
A me taky. :-)
Diky
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“