Compaq nebo Toshibu Tecra 8100?Prosim o radu..
Moderátor: Don
- Butcherson
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Compaq nebo Toshibu Tecra 8100?Prosim o radu..
Zdravim,mam vzit IBM thinpad 570 nebo Toshibu Tecra 8100?
IBM ThinkPad 570, procesor Celeron 500 MHz, 128 MB SDRAM, 6GB disk IBM, 13.3" TFT 1024x768, zvuk, grafika NeoMagic 2.5MB, baterie LiIon 1.5 hod provozu, porty: PS/2, USB, VGA, ext FDD, paralel, serial, IrDA, dock, PCMCIA 2x + exerni CD-rw Asus
Toshibu Tecra 8100 P III 550/128/10gb/cd/fdd ext/ atd....
Jinak cena stejna a zaruka Toshiba 6 mesicu a IBM jeste rok
EDIT: zmena IBM na Compaq
IBM ThinkPad 570, procesor Celeron 500 MHz, 128 MB SDRAM, 6GB disk IBM, 13.3" TFT 1024x768, zvuk, grafika NeoMagic 2.5MB, baterie LiIon 1.5 hod provozu, porty: PS/2, USB, VGA, ext FDD, paralel, serial, IrDA, dock, PCMCIA 2x + exerni CD-rw Asus
Toshibu Tecra 8100 P III 550/128/10gb/cd/fdd ext/ atd....
Jinak cena stejna a zaruka Toshiba 6 mesicu a IBM jeste rok
EDIT: zmena IBM na Compaq
Naposledy upravil(a) Butcherson dne ned 5. čer 2005, 09:53, celkem upraveno 2 x.
Case: Chieftec LCX-01SL-SL-B Cpu: Intel P4 3,4 GHz 800FSB 1MB 775 Motherboard: Abit AG8 915 Grafika: Asus x1950 256MB pci-e HDD: Hitachi 7K250 500GB,Maxtor 250GB Palírna: DVD-RW LG4081B Repro: Genius HT 5.1Cpu Fan: Zalman 7700al/cu System: WinXP SP2 Router: SMC Barricade router 7004VBR Internet: Netbox 10mbit
- karf
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
to PIII bude rychlejší. jestli pojede přes hodinu tak má plus
ibm jsem ale měl a jestli je to thinkpad jako opravdovej - ne 60mm výška tka je to taky fajnovej nout. já měl t20 a přenášel jsem ho mezi různejma sítěma takže jsem využil IBM Acces utility (nebo tak nějak) pro nastavení sítě. napiš podrobnější popis té toshiby. zatím vypadá líp ibm
ibm jsem ale měl a jestli je to thinkpad jako opravdovej - ne 60mm výška tka je to taky fajnovej nout. já měl t20 a přenášel jsem ho mezi různejma sítěma takže jsem využil IBM Acces utility (nebo tak nějak) pro nastavení sítě. napiš podrobnější popis té toshiby. zatím vypadá líp ibm
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
- Butcherson
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Co ze jeste nespis No prave moc infa zatim nemam. Jenom o zaruce a lehkej popis co sem uvedl.To ibm je ten skoro subnotebook:karf píše:to PIII bude rychlejší. jestli pojede přes hodinu tak má plus
http://www-6.ibm.com/jp/pc/thinkpad/tp5 ... 70spec.gif
ta toshiba je s lepsi cpu ale zase je vetsi.Zkusim sehnat vic informaci
ale hadam ze to bude tato ale jenom 550:
http://en.levnapc.cz/Product.aspx?index=2.2&id=49340
Case: Chieftec LCX-01SL-SL-B Cpu: Intel P4 3,4 GHz 800FSB 1MB 775 Motherboard: Abit AG8 915 Grafika: Asus x1950 256MB pci-e HDD: Hitachi 7K250 500GB,Maxtor 250GB Palírna: DVD-RW LG4081B Repro: Genius HT 5.1Cpu Fan: Zalman 7700al/cu System: WinXP SP2 Router: SMC Barricade router 7004VBR Internet: Netbox 10mbit
- Butcherson
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Tak nevim,ale asi pudu do toho IBM i kdyz design nic extra..
- karf
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Luk
- Mírně pokročilý
-
Tak tady je to jednuduche to IBM je sice velmy kvalitni a i stare modely vydrzi al v tomto pripade Toshiba bude o neco malo rychlejsi a hlavne serie Tecra byly vzdy velmy kvalitni a Toshiba je nesidila.
Dokonce nejvyssi modely Tecra byvavaly jedny z nejlepsich masin.
Nerikam nejlepsi ale jedny z tech nejlepsich.Osobne ac IBM je v prmeru o neco kvalitnejsi tady bych vzal Tecru.
Osobne taky ted u jedne sedim a prozatimne musim rici skvele stroje to jsou.
Musim si to zaklepat: tuky,tuky,tuk,tuk....
Pak take zalezi jestly misto kvality a vykonu preferujes i jine veci jako design vahu apodobne.Taky bych vybiral dle opotrebeni notebooku a pripadne multm.vybaveni.Delka zaruky hraje pro IBM.
Takze tady tezko radit osobne bych bral Tecru ale proti ni hovori hlavne kratsi zaruka no a ve vybave nejsou zadne razatni rozdily.
U Toshiby si to moc nerozepsal takze tezko rici jestly jsou an tom stejne vybavou.
Pokud chces mit notebook s delsi zarukou ber IBM jinak bych bral Toshibu Tecru.
Co se tyce opotrebeni nevim-nenapsal jsi ,stejne tak baterie,to zvaz uz sam.
Vicemene kvalitove jsou si podobne muzu s klidnym vedomim rici (ze pokud se k nim nekdo nechoval jak k hadru a neuzival je v extremnich podminkach) tak ze potom ani jeden z nich neni nejaky poruchovy rychle se ,,rozpadjici,, smejd,.
Dokonce nejvyssi modely Tecra byvavaly jedny z nejlepsich masin.
Nerikam nejlepsi ale jedny z tech nejlepsich.Osobne ac IBM je v prmeru o neco kvalitnejsi tady bych vzal Tecru.
Osobne taky ted u jedne sedim a prozatimne musim rici skvele stroje to jsou.
Musim si to zaklepat: tuky,tuky,tuk,tuk....
Pak take zalezi jestly misto kvality a vykonu preferujes i jine veci jako design vahu apodobne.Taky bych vybiral dle opotrebeni notebooku a pripadne multm.vybaveni.Delka zaruky hraje pro IBM.
Takze tady tezko radit osobne bych bral Tecru ale proti ni hovori hlavne kratsi zaruka no a ve vybave nejsou zadne razatni rozdily.
U Toshiby si to moc nerozepsal takze tezko rici jestly jsou an tom stejne vybavou.
Pokud chces mit notebook s delsi zarukou ber IBM jinak bych bral Toshibu Tecru.
Co se tyce opotrebeni nevim-nenapsal jsi ,stejne tak baterie,to zvaz uz sam.
Vicemene kvalitove jsou si podobne muzu s klidnym vedomim rici (ze pokud se k nim nekdo nechoval jak k hadru a neuzival je v extremnich podminkach) tak ze potom ani jeden z nich neni nejaky poruchovy rychle se ,,rozpadjici,, smejd,.
Top notebook: Toshiba,Dell,IBM!!!!!!!!!!!!
- swarm
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Mám Satellite1410 a s bohužel musím říct, že ten hadr se má někdy o dost lépe, ale pořád to drží a šlape jak hodinky. Já bych taky doporučoval Toshibu, ale vim, že to IBM snese taky dost (od kolegy jsem už slyšel velmi barvité historky ).Luk píše:Vicemene kvalitove jsou si podobne muzu s klidnym vedomim rici (ze pokud se k nim nekdo nechoval jak k hadru a neuzival je v extremnich podminkach) tak ze potom ani jeden z nich neni nejaky poruchovy rychle se ,,rozpadjici,, smejd
Diagon Swarm -> Můj NB blog viz. [WWW]
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
- Luk
- Mírně pokročilý
-
Jo Toshiba i IBm jsou doopravdy kvalitni notebooky neni to bud anebo jako u Clevo-nebudu jmenovat ktere notebooky se pod tim prodavaji aby tady nevznikla hadka od lidi co je maji.Ja nerikam ze nemusi byt kvalitni ale je to vice o stesti a nahode nez o kvalitach tohoto vyrobce.
Jinak Satellite je dobra Toshiba ale nesizene jsou ty Tecry vetsinou to byly drahe manazerske notebooky vyssi tridy pro bohate manazery,a proste na nich nebylo sizeno nic.
jako dnes se sidi spousta veci u levnych lowendu,panty,kryt vika displeje a videl jsem i nechutne se prohybajici klavesnici u notebooku.
Takze je to skoro jedno jestly IBM nebo Toshibu,mrkni a opotrebeni a na vydrz baterii,pripadne pokud bys to chtel dukladnejs promrknout koukni poradne na zaply displej a jak zobrazuje spust nejaky test aby videl kolik to ma vadnych/mrtvych pixelu a projed hardisk nejakym testem jak jsou an tom treba plotynky
Ale to uz kdybys chtel dukladneji.
Jinak koukni na vzhledove oporebeni,vydrz baterie a pripadne dyztak na zobrazeni displeje.
Tot asi tak vse
PS.myslym ze jsi dostal od vsech takovych rad ze sam za sebe- uz se sem nebudu ozyvat.
Jinak Satellite je dobra Toshiba ale nesizene jsou ty Tecry vetsinou to byly drahe manazerske notebooky vyssi tridy pro bohate manazery,a proste na nich nebylo sizeno nic.
jako dnes se sidi spousta veci u levnych lowendu,panty,kryt vika displeje a videl jsem i nechutne se prohybajici klavesnici u notebooku.
Takze je to skoro jedno jestly IBM nebo Toshibu,mrkni a opotrebeni a na vydrz baterii,pripadne pokud bys to chtel dukladnejs promrknout koukni poradne na zaply displej a jak zobrazuje spust nejaky test aby videl kolik to ma vadnych/mrtvych pixelu a projed hardisk nejakym testem jak jsou an tom treba plotynky
Ale to uz kdybys chtel dukladneji.
Jinak koukni na vzhledove oporebeni,vydrz baterie a pripadne dyztak na zobrazeni displeje.
Tot asi tak vse
PS.myslym ze jsi dostal od vsech takovych rad ze sam za sebe- uz se sem nebudu ozyvat.
- Butcherson
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Lidi pomoc..mam nabidku ve stejne cenove relaci a je to:
Compaq Presario 12xl517 takt 766Mhz
- Intel Celeron
- 128 RAM
- 15GB HDD
- orig, BT PCMCIA, brašna, stáří 4 roky málo používaný (doma)
baterka tak 2h..
Videl sem fotky a je to jak novy..tak co myslite?Porad vede ta Toshiba?
- Intel Celeron
- 128 RAM
- 15GB HDD
baterka tak 2h..
- Luk
- Mírně pokročilý
-
Zalezi na chispetu apodbne muzu predpokladat ze je to Celer 766?
No v tom pripade pokud nema shit chipset SiS ale ma Itela tak bude vykonove lepsi nez Toshiba.
Co se tyce kvality dnesni HP/Compaq jsou slusne ale nic moc ,drive bl Compaqy velm kvalitni ale i presto vsechno si myslym ze ac ty starsi Compaqy byvaly kvalitni IBM a Toshiba jsou kvalitove lepsi.
Ty SAM si ale stanov z techto mnou vyjmenovanych veci ty pro tebe samotneho ty uplne nejdulezitejs ikriteria a poradne koukni na paramtry na vybavu apodobne a vem v potaz tvoje kriteria a vyber si:
1.Vem v potaz kvalitu vyrobce
2.vem v potaz delku zaruky a opotrebeni notebooku a stav baterie
3.vem v potaz stav mechanickch casti jako mechanika a Hardisk dale pak kvalitu LCd a hlavne jeho stav
4.vem v potaz vybavu vsech tri modelu a velikost hardisku,Ram typo cipsetu typ processoru proste technicke parametry a hlavne vykonovou stranku.
5.uvaz ktery se ti libi designem a jestly je pro tebe dulzita prenosnost tak tae vaha,tloustka a celkove pevnost zpracovani sasi.
Tezko rici ktery vzit.at uz tentokrat radeji poradi jini.
No v tom pripade pokud nema shit chipset SiS ale ma Itela tak bude vykonove lepsi nez Toshiba.
Co se tyce kvality dnesni HP/Compaq jsou slusne ale nic moc ,drive bl Compaqy velm kvalitni ale i presto vsechno si myslym ze ac ty starsi Compaqy byvaly kvalitni IBM a Toshiba jsou kvalitove lepsi.
Ty SAM si ale stanov z techto mnou vyjmenovanych veci ty pro tebe samotneho ty uplne nejdulezitejs ikriteria a poradne koukni na paramtry na vybavu apodobne a vem v potaz tvoje kriteria a vyber si:
1.Vem v potaz kvalitu vyrobce
2.vem v potaz delku zaruky a opotrebeni notebooku a stav baterie
3.vem v potaz stav mechanickch casti jako mechanika a Hardisk dale pak kvalitu LCd a hlavne jeho stav
4.vem v potaz vybavu vsech tri modelu a velikost hardisku,Ram typo cipsetu typ processoru proste technicke parametry a hlavne vykonovou stranku.
5.uvaz ktery se ti libi designem a jestly je pro tebe dulzita prenosnost tak tae vaha,tloustka a celkove pevnost zpracovani sasi.
Tezko rici ktery vzit.at uz tentokrat radeji poradi jini.
- MV
- Začátečník
-
Nedoporucuju, sestra ma podobny model 14xl355 kupovany starsi - taky vypadal ze je OK. Chipset to ma VIA s integrovanou grafikou Trident takze vykon nic moc. Asi po pul roce domaciho! obcasneho pouzivani na psani a na net, nejdriv vyskocila pruzinka z DVD mechaniky, pak zacal praskat plastovej kryt na displeji a minuly tyden se prepalil kabel od napajeniButcherson píše:Lidi pomoc..mam nabidku ve stejne cenove relaci a je to:
- Intel Celeron
- 128 RAM
- 15GB HDD
baterka tak 2h..
Takze pokud neco starsiho, tak doporucuju notebook co byl kdysi high-endem. Mel sem Toshibu Portege7200 a ta byla naprosto vynikajici, lehoucka a v dobe uvedeni stala temer 200 000 .
Tenhle compaq byl bohuzel low end za tehdy nizkou cenu (40 000 odhaduju )
To si tu moc lidi neuvedomuje - notebooky se dneska nesideji, jen zakaznici chteji nizsi ceny a to tlaci na prodejce, kteri pak musi delat ustupky v kvalite Kdo by si pred 5 roky pomyslel mit novy notebook za 18000?