Omlouvam se pokud to tu už někde bylo řečeno, ale jsem laik a potřebuji poradit, jaký prográmek použít , když chci převést film nebo video z formátu MPEG2/MPEG4/AVI atd. do DiVix ?? Jedná se mi o to, že jsem si koupil nové PDA a potřebuji vměstnat aspoň jeden 5 Gigovej film na 1 GB SD kartu v ještě přijatelné kvalitě. K tomu to ůčelu je DiVix nejlepší ne??? DvD Descrypterem to hodim na hdd, potom už jen převést do volitelného formátu.
Omlouvam se pokud to tu už někde bylo řečeno, ale jsem laik a potřebuji poradit, jaký prográmek použít , když chci převést film nebo video z formátu MPEG2/MPEG4/AVI atd. do DiVix ?? Jedná se mi o to, že jsem si koupil nové PDA a potřebuji vměstnat aspoň jeden 5 Gigovej film na 1 GB SD kartu v ještě přijatelné kvalitě. K tomu to ůčelu je DiVix nejlepší ne??? DvD Descrypterem to hodim na hdd, potom už jen převést do volitelného formátu.
Dík moc za pomoc
Buď VirtualdubMod pokud už to máš v Mpeg1,2 nebo avi.
Nebo DVDx2,2
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-) ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
tak nakonec používám Pocket DVD Wizard. Super prográmek, ale ještě se chci zeptat je normální, že konvertuje 4,7 Gigabajtovej film i víc než 24h???
Jaké rozlišení? Kodek? Náročnost scény? atd....to vše má vliv na dobu kódování. Každy soft je optimalizován na jinej CPU.Třeba DVDx2,2 tam si můžeš vybrat dle architektury CPU jáké instrukce atd.....
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-) ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
tak nakonec používám Pocket DVD Wizard. Super prográmek, ale ještě se chci zeptat je normální, že konvertuje 4,7 Gigabajtovej film i víc než 24h???
Jaké rozlišení? Kodek? Náročnost scény? atd....to vše má vliv na dobu kódování. Každy soft je optimalizován na jinej CPU.Třeba DVDx2,2 tam si můžeš vybrat dle architektury CPU jáké instrukce atd.....
No rozlišení dávam VGA 640x480, kvalitu video/audio střední. Převádim z (ty soubory maj označení IFO nebo VOB, vždy vyberu ten u kterýho je ukázaný nejdelší čas, asi to je ten tzv. klíčový, protože ty ostatní maj časy jen 1min, 0,5min atd a dávam to do formátu WME.
Stáhnul jsem si i ten DVDx2,2, ale když jsem dal vybrat DVD root files, ze složky kam jsem celý film předtím zkopíroval DVD Decrypterem, psalo mi to toto: ASPI not available, DVDx won´t be able to unlock DVD drive and to read file bigger than 2GB. (Check for ASPI driver update at www.adaptec.com). Do you want to continue without ASPI? A když jsem dal yes, tak to zase psalo: Sample not found or audio decoding error. It hapens sometime at beginings or end of movie. Select continue will fill audio buffer with blank. Continue? Ale hlavní problém byl ten, že jsem nikde v output setings nenašel volbu jestli to chci v DiviX. Byli tam pouze tři možnosti : Video CD (MPEG1), SuperVideo CD (MPEG2) a AVI (DiViX, YUV) co to znamená? AVI nebo DiViX? A co znamená ASPI not aviable? Asi jsem pako, promiň.
Jo a málem jsem zapoměl na to ůplně nejdůležitější. Když už zvolim v output seting z těch tří možností např. AVI(DiviX, YUV), pak zvolim destination a potom kliknu na tlačítko s červeným kolečkem (encode), tak my to napíše (DVDx ERROR, Video codec not selected), ale já přeci vybral AVI(DiviX, YUV) neeee?
Nejsi pako, jen začátečník...
Jdeš na to skoro dobře;-)
Tak hlavně, DVDx2.2 nemusíš mit DVD co chceš grabovat na Hdd umí to i s mechaniky....
Jinak tam zatrhni volbu v input "USE ASPI" a "Search Macrovision"
Potom vyber AVI a v kodekách DivX......
LuBr1CanT píše:Jo a málem jsem zapoměl na to ůplně nejdůležitější. Když už zvolim v output seting z těch tří možností např. AVI(DiviX, YUV), pak zvolim destination a potom kliknu na tlačítko s červeným kolečkem (encode), tak my to napíše (DVDx ERROR, Video codec not selected), ale já přeci vybral AVI(DiviX, YUV) neeee?
Jasně vybral si AVI jko formát ale ne kodek DivX a XviD nebo cokoliv jiného......
Taky ti to píše že máš zvolit kodek.....
Dzin píše:Nejsi pako, jen začátečník...
Jdeš na to skoro dobře;-)
Tak hlavně, DVDx2.2 nemusíš mit DVD co chceš grabovat na Hdd umí to i s mechaniky....
Jinak tam zatrhni volbu v input "USE ASPI" a "Search Macrovision"
Potom vyber AVI a v kodekách DivX......
Sem zatrhl v input seting use ASPI a hned pod tím jsem zatrh DeMacrovision,
a v kolonce Kay Search : each VOB ID a stejně mi to pořád píše ASPI not available atd. prostě to co jsem psal výše. Vadí to nějak? Ach jooo
Vym, že jsi už ze mě asi šedivej , ale poradil by jsi mi ještě ohledně toho codeku? Celkem se mi v kontext menu ukazují 4. A sice :č1. Cinepak codec by Radius, č2. Intel indeo(R) Video R3.2, č3. Kodek Intel IYUV, č4. Microsoft Video 1. Je vtom nějaký rozdíl? Který mam dát pls. ?
LuBr1CanT píše:Vym, že jsi už ze mě asi šedivej , ale poradil by jsi mi ještě ohledně toho codeku? Celkem se mi v kontext menu ukazují 4. A sice :č1. Cinepak codec by Radius, č2. Intel indeo(R) Video R3.2, č3. Kodek Intel IYUV, č4. Microsoft Video 1. Je vtom nějaký rozdíl? Který mam dát pls. ?