Chyba čtení disku

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
kodx
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Chyba čtení disku

Příspěvek od kodx »

Zdravím, mám jeden takový menší problém. Koupil jsem starou sestavu Pentium III, 256RAM, 40G HDD-ATA. Prodávající zapnul komp a ukazoval mi funkčnost sestavy . Přitom tam měl vložen jiný 20G Hardisk, protože tu 40G měl už naformátovanou.Doma jsem vzal teda ten 40G strčil jsem ho k sobě do kompu a tam ho naformátoval (NTFS) a rozdělil na dva oddíly a nainstaloval systém winXPSP2.Zkoušel jsem rozjet u mě systém z toho disku, a najelo to uplne v poho, tak jsem ho strcil zpet do toho Pentia. Jenze najede bios a pak to hodi hlasku :"Chyba čtení disku, prosím resetujte počítač stiskem kláves CTRL+ALT+DELETE". Přitom v biosu ten disk vidí, a mam tam zapnuto at prvni bootuje z toho hadru. Mohl by někdo pls poradit? taky jsem nekde cetl, ze starsi kompy neumeji cist vetsi disky, ale myslite ze 40G je tak moc?
Asus_A7N8X-E Deluxe, AMD XP 2600+Barton_BOX, DDR-400 A-Data 2x256MB-dual, ATI Sapphire Radeon 9600XT, Seagate Barracuda 80G Sata_7200_8Mb, Samsung Syncmaster 797DF, DVD-RW_LG GSA 4120B, Win XP SP1
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Je divný, že ten disk naformátoval a sestavu ti předváděl s jiným, měl jsi se ho zeptat proč. Jinak jestli jsem to dobře pochopil ... doma máš ještě jeden komp do kterého jsi 40ku strčil a nainstaloval wokna (všechno v pořádku) a pak ten disk dal do té nové sestavy a bootoval z něj do woken, nebo ji se tam snažil také nainstalovat wokna ?
Goldnoob team proud member!
kodx
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kodx »

jo přesně tak mám ještě jeden komp, a do něj jsem přidal tu 40ku a nainstaloval na nej system, pak jsem v mojem kompu z toho disku i v pohode nabootoval a system najel v poradku...takze hardisk je urcite v poradku. No a kdyz ho strcim do pentia a normalne zapnu, proste aby najel system tak jako v mojem kompu, tak nenajede a napise tu chybu cteni disku....v tom pentiu uz nechcu nic instalovat, proste jen chci aby najel system, co uz tam na tom hadru je. Proste mi prijde jako nejaka chyba v komunikaci mezi tim hardiskem a pentiem...netusim?
Asus_A7N8X-E Deluxe, AMD XP 2600+Barton_BOX, DDR-400 A-Data 2x256MB-dual, ATI Sapphire Radeon 9600XT, Seagate Barracuda 80G Sata_7200_8Mb, Samsung Syncmaster 797DF, DVD-RW_LG GSA 4120B, Win XP SP1
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

No ono se to ale takhle nedá dělat ... leda že by ty dva kompy byly úplně stejný, pak by ti to možná najelo. Na tom P3 musíš systém nainstalovat znovu.
Goldnoob team proud member!
kodx
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kodx »

jo máš pravdu, už to fachá - musel jsem to nainstalovat přímo na tom pentiu...díky
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“