Chyba čtení disku
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- kodx
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Chyba čtení disku
Zdravím, mám jeden takový menší problém. Koupil jsem starou sestavu Pentium III, 256RAM, 40G HDD-ATA. Prodávající zapnul komp a ukazoval mi funkčnost sestavy . Přitom tam měl vložen jiný 20G Hardisk, protože tu 40G měl už naformátovanou.Doma jsem vzal teda ten 40G strčil jsem ho k sobě do kompu a tam ho naformátoval (NTFS) a rozdělil na dva oddíly a nainstaloval systém winXPSP2.Zkoušel jsem rozjet u mě systém z toho disku, a najelo to uplne v poho, tak jsem ho strcil zpet do toho Pentia. Jenze najede bios a pak to hodi hlasku :"Chyba čtení disku, prosím resetujte počítač stiskem kláves CTRL+ALT+DELETE". Přitom v biosu ten disk vidí, a mam tam zapnuto at prvni bootuje z toho hadru. Mohl by někdo pls poradit? taky jsem nekde cetl, ze starsi kompy neumeji cist vetsi disky, ale myslite ze 40G je tak moc?
Asus_A7N8X-E Deluxe, AMD XP 2600+Barton_BOX, DDR-400 A-Data 2x256MB-dual, ATI Sapphire Radeon 9600XT, Seagate Barracuda 80G Sata_7200_8Mb, Samsung Syncmaster 797DF, DVD-RW_LG GSA 4120B, Win XP SP1
- Thellwin
- Administrátor

Je divný, že ten disk naformátoval a sestavu ti předváděl s jiným, měl jsi se ho zeptat proč. Jinak jestli jsem to dobře pochopil ... doma máš ještě jeden komp do kterého jsi 40ku strčil a nainstaloval wokna (všechno v pořádku) a pak ten disk dal do té nové sestavy a bootoval z něj do woken, nebo ji se tam snažil také nainstalovat wokna ?
Goldnoob team proud member!
- kodx
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
jo přesně tak mám ještě jeden komp, a do něj jsem přidal tu 40ku a nainstaloval na nej system, pak jsem v mojem kompu z toho disku i v pohode nabootoval a system najel v poradku...takze hardisk je urcite v poradku. No a kdyz ho strcim do pentia a normalne zapnu, proste aby najel system tak jako v mojem kompu, tak nenajede a napise tu chybu cteni disku....v tom pentiu uz nechcu nic instalovat, proste jen chci aby najel system, co uz tam na tom hadru je. Proste mi prijde jako nejaka chyba v komunikaci mezi tim hardiskem a pentiem...netusim?
Asus_A7N8X-E Deluxe, AMD XP 2600+Barton_BOX, DDR-400 A-Data 2x256MB-dual, ATI Sapphire Radeon 9600XT, Seagate Barracuda 80G Sata_7200_8Mb, Samsung Syncmaster 797DF, DVD-RW_LG GSA 4120B, Win XP SP1
- Thellwin
- Administrátor

- kodx
- Nováček

- Kontaktovat uživatele: