DVD Architect - komprimace

Veškerý software týkající se zvuku, videa, fotografie, počítačové grafiky a podobné.
Odpovědět
moninail
Začátečník
Začátečník

DVD Architect - komprimace

Příspěvek od moninail »

Ve Vegasu 5.0 mám hotové *.avi (cca 16GB), jakmile dám (samostatně) renderovat do Mpeg-2 (kodek MainConcept) a vyberu stream : DVD PAL Widescreen video stream. Soubor *. mpg má potom cca 2,6GB, což se mi zdá dost nevyužitého místa na finálním DVD. Zkoušel jsem ve výše uvedeném nastavení steamu měnit bitrate, což se ppovedlo a změnila se velikost na cca 4GB(max bitrate 9000, average 8500, min 2500, pří VBR a 2-pass, ale po vytvoření menu v Architectovi chce Architect znova provést komprimaci. Proč když jsem dodržel snad všechny požadovaná parametry jako je : maxGOP=30, Frame Rate 25, BitRate max 9,8Mbps. BitRate jsem přeci nikde nepřekročil. :(

Díky za každý tip. Mám už toho neustálého renderování dost.:)
Tak co s tím?
Bastos
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bastos »

Zdar, měl jsem ten samý problém Architekt i Encore dělalo časově náročnou rekompresi videa. Přešel jsem na DVD lab, vytvoření DVD na disk cca 10 min bez rekomprese.
moninail
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od moninail »

:x Uvidím. Ještě to zkusím. Dík za tip. Mimochodem dovede zpracovat DVD Lab i AC-3 a mp3? Nemám s ním zkušenosti. :oops:
Vodnik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vodnik »

Používám Architect, video předzpracované Canopus Procoderem a žádná rekomprese se nekoná. Používám 2pass VBR, max bitrate 9000, min 6000, ostatní default.
vss Vodnik DrC+ (kp)
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Používám taky Vegas 5 a DVD Architekta a když dělám DVD, nechám si vyjet z Vegas AVI (Audio PCM, Video HuffYUV 576 řádků YUV2), což je rychlý a následnou rekompresi do MPEG2 nechám na Architektovi.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
moninail
Začátečník
Začátečník

tak nevím.

Příspěvek od moninail »

Nechtěl bych přecházet k jinému softu. Asi se s tím budu ještě chvíli prát. Asi by nebyl problém vyrenderovat výsledný projekt z Vegasu do *.avi, a pak nechat Architecta převést na mpg a připravit k vypálení na DVD. Ale co výsledná kvalita? Jaký je u Architecta bitrate? Min, max. average? Jaké používá jádro pro kompresi do mpeg-2?

Přímo zuřím, když mám k dispozici MainConcept - nejnovější a když převedu do mpg Architect to chce znova převádět. Už jsem mrknul i na
http://www.tvfreak.cz/modules.php?name= ... &id_cat=93

Všechny požadované vstupní parametry jsem v MainConceptu, potažmo i při renderingu ve Vegasu dodržel. Jen jednou se mi povedlo vytvořit mpg, který už Architect nekonvertoval, ale za boha si nemůžu vzpomenout, kterou změnou hodnoty uvedených parametrů to bylo. Asi nezbývá než zkoušet a zkoušet.

Ještě info : rendering v Architectu (bez přípravy DVD) mi trvá cca 5 hod., kdežto v encoderu od mainConcept cca 1hod. při VBR-2pass, max. 8000, avrg: 6000, min.: 2500.
Odpovědět

Zpět na „Audio, video a grafika“