Ati Radeon 9600 128MRam, 128bit - sekání her

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Jurry
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Ati Radeon 9600 128MRam, 128bit - sekání her

Příspěvek od Jurry »

Ahoj kluci, mám problém. Nevím jestli je to grafikou nebo čím to je ale...mám Athlon XP 2800+, 512MRam. PC mám asi 3 měsíce. Hrál sem NFSU2, Mafii. Obě hry šli zezačátku v pohodě. Sice U2 na poloviční grafiku ale bez problému, čistě. Jenže poslední dobou třeba při těch U2 se mi na začátku každýho závodu počítač jak kdyby zabrzdí asi na 3 sekundy. I v reprákách je slyšet že je zaseklej a pak se rozběhne a hraji, ale občas se to trhá. Ať nastavím grafiku jak chci stejně to dělá. To stejný Mafie je trhaná. Nevíte čím to může být. Ovladače mám 5.0. Díky za radu :oops:

Popřípadě jak a čím prověřit komponenty PC. Nevím moc jak na to jsem takovej spíš začátečně pokročilej :D

//edit Jája: přesun z ATi, upraven název
Naposledy upravil(a) Jurry dne pát 10. čer 2005, 16:32, celkem upraveno 1 x.
SurrendeR
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SurrendeR »

Večšina takychto pripadov sekania a resetovania grafiky je pričina ZDROJ. Aký máš? Čo všetko maš naňom zapojene ??
Máš pretaktovany system?
EPoX 8RDA3+ rev. 2.1nFORCE 2 400 Ultra | AMD Barton 2500+@3200+(2200MHz)@1,7V | MSI NX 6600GT AGP 128MB 128bit 500/900@550/1160 | 2×256MB TwinMOS PC3200 6-3-3-2,5 | 80GB/8MB Maxtor ATA133 | 200GB/8MB Maxtor S-ATA 150 | 10GB/2MB Maxtor ATA100 | CDRW MSI 52/24/52 | Skrinka EURO Case 400W | 19" Hansol 930D | HP 3650
Jurry
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jurry »

Zdroj no nevím přesně buď 300 nebo 350W :?
Přetaktováno nemám, aspoň myslim. Skládál mi to známej ale řekl bych že to bude obyč.
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

pokud mas spusteny antivir tak ho vypnni, anebo si projed pocitac jestly tam nemas nejakou havet :roll:
Jurry
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jurry »

Allatutti píše:pokud mas spusteny antivir tak ho vypnni, anebo si projed pocitac jestly tam nemas nejakou havet :roll:
Antivir mám AVG7 stále na zaplej na liště...myslíš že to může být tím. Jinak kontroluje ... vir by bejt neměl(denní aktualizace). A používám občas Ad-aware SE a taky chyby nenajde. Tak nevim :(
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jan Machalík »

Jurry píše:
Allatutti píše:pokud mas spusteny antivir tak ho vypnni, anebo si projed pocitac jestly tam nemas nejakou havet :roll:
Antivir mám AVG7 stále na zaplej na liště...myslíš že to může být tím. Jinak kontroluje ... vir by bejt neměl(denní aktualizace). A používám občas Ad-aware SE a taky chyby nenajde. Tak nevim :(
Mno na Avg 7 se vubec ale opravsu vubec nespolehej !!!Tenhle antivirak je jen pro ozdobu , ptz vetsinu viru nepozna a necha je tam jako kdyby se nechumelilo 8-) , takze si nainstaluj neco jako je treba Avast ci Norton. 8)
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
Jurry
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jurry »

Jan Machalík píše: Mno na Avg 7 se vubec ale opravsu vubec nespolehej !!!Tenhle antivirak je jen pro ozdobu , ptz vetsinu viru nepozna a necha je tam jako kdyby se nechumelilo 8-) , takze si nainstaluj neco jako je treba Avast ci Norton. 8)
Provedu :) Ale myslíš že to Avg může brzdit moje PC. viz můj problém výše popsaný
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

teoreticky jo, ja treba potom co jsem nainstaloval nod32 tak se mi zacala sekat fifa2005, ote co jsem ho odinstaloval slapala zase ok, no noevim co si mam o tom myslet :roll: :shock:
Jurry
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jurry »

Allatutti píše:teoreticky jo, ja treba potom co jsem nainstaloval nod32 tak se mi zacala sekat fifa2005, ote co jsem ho odinstaloval slapala zase ok, no noevim co si mam o tom myslet :roll: :shock:
Jenže já to AVG tam mám od začátku a bylo to ok. Ale teď mě napadá že internet mám zapojenej 3 měsíce a to je možný že od tý doby to začalo zlobit. Budu muset zkusit to AVG odstranit :-D
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

Je to dost inviduální. Fifa 2005 je moje hra číslo jedna a stále spuštěný NOD32 nedělá žádné problémy. Určitě to zkus povypínat. Jako poslední možnost se jeví reinstall operačního systému, tím by ses měl zbavit veškerých problémů, červů a nekompatibilit - za předpokladu použití nových ovladačů.
Naposledy upravil(a) prf.KuBA dne pát 10. čer 2005, 15:36, celkem upraveno 1 x.
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
Jurry
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jurry »

prf.KuBA píše:Je to dost inviduální. Fifa 2005 je moje hra číslo jedna a stále spuštěný NOD32 nedělá žádné problémy. Určitě to zkus povypínat. Kdyby to nepomohlo, tak jako poslední možnost se jeví reinstall operačního systému, tím by ses měl zbavit veškerých problémů.
To se mi zatím moc nechce. Vždyť ten systém mám když moc tak 5 měsíců a to sem toho tam zas až tak moc nenainstaloval. Více méně tam mám pár věcí co používám pořád dokola. Tak nechápu proč by to nemělo jít :sad: Ani s žádným nastavením sem nic nedělal. Má smysl vypínat FW a nastavovat AGP 4x?
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jan Machalík »

Nejlepsi lek na tyhle kravinky je format :-D ten pomuze vzdy a zarucene :)
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

rozhodne napis jaku mas desku :roll:
Jurry
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jurry »

Teď nevim. Jsem v práci. Ale navečer nebo odpoledne se ozvu. Mám doma papíry od komplu tak mrknu a napíšu celou sestavu. Zatím čau :roll:
janis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od janis »

Pokud hraješ a nejsi připojenej na net, tak povypínej jak antivir, tak firewall (sestřel je ve Správci procesů).Vypni taky prográmky, běžící na pozadí, který nepotřebuješ.
Mrkni se při tom zastavení na LED u hardu - jestli svítí, tak nestíhá paměť.(swapuje)
Jurry
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jurry »

Tak svoji sestavu mám v podpisu 8-) Přeinstaloval sem teď ovladače C5.6 a nastavil sem AGP 4x a vypl rychlý zápis. Trochu k lepšímu to je ale pořád to dělá :x
Jurry
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jurry »

Tak ta LEDka (červená) bliká pořád když se to seká, skoro pořád svítí. Tak co teď???
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

Zkus se mrknout jeste na ten zdroj...znacku i vykon
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
Jurry
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jurry »

janis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od janis »

Jurry píše:Tak ta LEDka (červená) bliká pořád když se to seká, skoro pořád svítí. Tak co teď???
To by mohlo znamenat, že se do RAMky natahují data, který už tam nevešly, z disku.Jenže 512MB by měla být dostatečná velikost, takže tím žroutem budou buď nějaký služby systému nebo na pozadí běžící procesy - záleží, co máš na kompu nainstalovaný.Mrkni ve správci, kolik máš volných prostředků (paměti) při normálním provozu.
Taky můžeš zkusit defragmentovat hard, eventuálně zkusit reinstalovat hru (zálohuj savy, odinstaluj a nainstaluj znovu), třeba se něco ujme...
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“