Problém s PX6600GT

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
ST
Nováček
Nováček

Problém s PX6600GT

Příspěvek od ST »

Mám Athlon64 3200+ (soc.939) na MSI K8N Neo4-F, 2x512MB PC400 DDR Corsair CL2.5 a Leadtek PX6600GT TDH 128MB. Vše bez OC. Vše běží bez problémů při normální práci i při přehrávání filmů. Problém je však ve hrách. Zkoušel jsem ovladače dodané, pak FW 71.89 a 76.45. Hryže se jak bundlovaný Princ of Persia WW, tak třeba Far Cry a to podle toho, jak vysoké nároky nastavím. Na nejnižší (no AA, vše Low) je to ochotno běžet, jakmile to však zvednu, hra se spustí a po několika vteřinách (i bez jakéhokoli pohybu) zatuhne. V případě FC pak vyleze hláška Exception_Access_Violation (Atempt to write data to adress XY, the memory could not be "written"). Poraďte mi prosím někdo, co s tím dělat. Špatný ovladač? Něco špatně nastaveno??
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

Jakou mas teplotu CPU?VGA? neprehriva se ti karta? Zkus si jeste projet RAM memtestem jestli je nahodou nemas vadny :?
ST
Nováček
Nováček

Příspěvek od ST »

Memtest tedy běží. Asi budu za pitomce, ale jaké je správné osazení pamětí ve slotech? Podle tabulky v návodu k desce by měly být osazeny Bank 1a2 při použití DDR400 double-side. Přičemž hned pod tím je napsáno, že se mají osazovat nejprve sloty zelené barvy - tj. Bank 1a3.
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

parve ze u msi pokud chces aby ti pameti bezeli v dualu tak je musis dat do 1a2 slotu, osobne jsem to mel nejdrive v 1a3 a jeli jenom v single :oops:
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

mas nejnovejsi ovladace od desky?
ST
Nováček
Nováček

Příspěvek od ST »

Tak memtest se 400% coverage - 0 errors. Prohodil jsem ten DDR modul do Banku 2. Teplota GPU 51C a CPU 40C. Far Cry už se nehryz (cca10 min; jsem v rachotě), zato se přestaly zobrazovat některé textury a místo nich jsou černé plochy. Zkusím ještě jak bude vypadat nějakej benchmark.
eclap
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od eclap »

to ze ti far cry blbne graficky, z toho si nic nerob... nahod patch1.3 a graficke chyby budu prec....
MB - Abit AN8 Ultra, CPU - Athlon X2 3800+ @ 2.5ghz, Chladic CPU - Coolermaster Freezer, RAM - 2x1gb Geil ValueRam Dual, VGA - Sapphire X1900xtx, HDD - Hitachi Deskstar 250gb SATAII 8mb Cache, Zdroj - Be quiet Straightpower 700W, Repro - Logitech X230 2.1
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“