Poradite mi nekdo? Chci si koupit novou zkukovku a bedny.

Vše kolem srovnání a rad s nákupem zvukových zařízení.

Moderátor: CageJ

Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Poradite mi nekdo? Chci si koupit novou zkukovku a bedny.

Příspěvek od Wiruss »

Chtel bych si ted koupit novou zvukovnku a nove bedny... Za oboji se mi nechce davat o moc vic nežli 6k.
A o čem jsem přemýšlel?
Zvukovky:
SB Creative Labs Sound Blaster Audigy 2 OEM
SB Hercules Digifire 7.1 Retail (sice ted Firewire nepotrebuji, ale co kdyby, pro stoury typu Sentenced vim že i ta Creativka ho ma taky...8) )

Bedny (tady fakt nevim):
REPRO Genius SW-5.1 Home Theater
REPRO Creative Labs Inspire 6.1 6700 OEM
REPRO Creative Labs Inspire 5.1 T5400
REPRO Creative Labs Inspire 7.1 T7700 (ty v kombinaci s Herculem..)

Cetl jsem nejake recenze poslechl si par lidi a fakt nevim co si mam vybrat... Predem diky :razz:

Pokud byste neco pridali do toho co jsem nasel tak se asi zlobit nebudu, jinak hry nejsou moji prioritou i kdyz si ja rad zahraji :twisted:
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

mam digifire a jsem spokojenej. je tam ale bug v ovladacich, pokud zapens digital out, tak to chce restart... to samy kdyz ho vypnes :-/

nekdo mi rikal ze Hercula ma cisty analogovy vystupy a mizerny digital a Audigy zase naopak...

muzes k tomu pripojit 3 pary nejakych slusnych bedynek se stredakem a zbastlit si subwoofer :)

ICE
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

Tak alespon mala rada... Opravdu se nenajde nekdo kdo bude vedet vic? 8)
Patrice
Začátečník
Začátečník

ZVUK

Příspěvek od Patrice »

já bych asi bral tu Audigy2 s těmi Geniusy 5.1. , těch 6.1. už takový rozdíl není a 2.místo obsazuje u mě 7.1. sestava
Asimov
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Asimov »

Mám Audigy a dřevěný HTčka a jsem spokojenej.
ICE: Hercula sem zkoušel, ale v analogu sem rozdíl nepoznal žádnej. Nemyslím, že by tam měl být nějakej rozdíl. Mimo to ten Hercules vypadá dost chudě, nikde nic na té desce proti Audigy. A já miluju kondenzátory :P
andrejkn
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od andrejkn »

Ja osobne by som ti odporúčal Sound Blaster Audigy 2. Sound Blaster je značka, ktorá tvorí celosvetový štandard. Priznám sa, že Hercules som ešte nepočul, preto ti nemôžem povedať svoj názor na kvalitu, ale 8 .kanálov (7.1) je už podľa mňa prehnane veľa na domáce počúvanie. A na 8 kanálovú zvukovku je drahšia aparatúra. Čo sa týka tých reproduktorov ti radím, aby si nevyberal podľa značky, ale rozhodujúcim faktorom je zvuk a materiál. Zvuk by mal byť dynamický s čistými výškami. Reproduktory by boli najlepšie v drevennej bedni.
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

Asimov píše:Mám Audigy a dřevěný HTčka a jsem spokojenej.
ICE: Hercula sem zkoušel, ale v analogu sem rozdíl nepoznal žádnej. Nemyslím, že by tam měl být nějakej rozdíl. Mimo to ten Hercules vypadá dost chudě, nikde nic na té desce proti Audigy. A já miluju kondenzátory :P
dyt na tom digifiru je kondiku dost :shock:
Lipfeather
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lipfeather »

Já si budu kupovat Ten Digifire a zapojim do něj ANALOGOVĚ 7.3 sestavu 8)
Myslim že Audigy 2 je moc drahá vždyt Hercules Fortissimo 7.1 (bráška Digifire bez Fire Wire) stojí jenom 1200 s DPH!
A kvalita s Audigy2 je srovnávající, sice nemá 24 bit, ale kdo z nás tu technologii dneska využije 8-)
Asimov
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Asimov »

ICE píše:
Asimov píše:Mám Audigy a dřevěný HTčka a jsem spokojenej.
dyt na tom digifiru je kondiku dost :shock:
No tak ted je obě držím v ruce a Audigy vypadá líp teda. :wink: Ale poměr cena/výkon asi bude ve prospěch Hercula, to uznávám.
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

Lipfeather píše:Já si budu kupovat Ten Digifire a zapojim do něj ANALOGOVĚ 7.3 sestavu 8)
Myslim že Audigy 2 je moc drahá vždyt Hercules Fortissimo 7.1 (bráška Digifire bez Fire Wire) stojí jenom 1200 s DPH!
A kvalita s Audigy2 je srovnávající, sice nemá 24 bit, ale kdo z nás tu technologii dneska využije 8-)
Vis ale me se ten firewire hodi a pak je to rozdil 200 Kč a když se mrkneš na specifikace tak Hrcules nema takove vyšky a jestli bude DVD Audio tak to uz bude nechutne ořezávat...

Takže ted jsem si vybral tu Audigy2 ted jake tedy repro? Genius ci Creativ?
drak
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od drak »

Geniuse mám a jsem spokojenej.Tkaže, okolo 4000 ty Geniuse, kdyby jsi chtěl investovat méně, špatný nejsou Logitech z-640.
Intel Q9550 + Noctua NH-U12F, 4x 2 GB A-Data,Asus Maximus Formula,Gigabyte 4870 X2 ,SAMSUNG T 260, WD Raptor 74 GB, Seagate 7200.10 320 GB,2 x WD 500 GB GP, Logitech G9 + Logitech G15 , Genius HT 5.1, SB X-Fi Platinum ,DVD LG GSA-H20L,Asus DRW-1814BL,case:Thermaltake ARMOR-black,SEASONIC M12-600, mp3 Iriver H-320+Koss Porta Pro,NB Acer TM 4670
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Já furt přemejšlim, jestli vzít Creative Megaworks 550 5.1 THX a nebo se spokojit s Creative Inspire T5400 -jestli proste ty pridany prachy za ty megaworkse stojí - to je dilema :oops:
želízko v ohni je jeste Creative 6.1 6700 oem - ty by byly k moji A2 asi idealni :oops:
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Asimov
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Asimov »

Sentenced píše:Já furt přemejšlim, jestli vzít Creative Megaworks 550 5.1 THX a nebo se spokojit s Creative Inspire T5400 -jestli proste ty pridany prachy za ty megaworkse stojí - to je dilema :oops:
želízko v ohni je jeste Creative 6.1 6700 oem - ty by byly k moji A2 asi idealni :oops:
Jestli nechceš geniusy, tak ty Inspire 5400 budou asi ideální. 6+1 je na dvě věci. akorát musíš řešit kam s dalším reprákem. o 7+1 nemluvě.
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Nevim jestli je 6.1 na dvě věci :-) Mam Audigy 2 a tyhle repraky (6700) jsou primo pro ni urceny .. ten zadni centr bych nekam nacpal. o to nejde...
Jde mi spis o "kvalitu" - jestli THX 550ky, ktery stoji vic jak 2x tolik - za ty penize proste stojí nebo ne.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

mr.base
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mr.base »

Ja by som urcite bral radsej tu Audigy. Uz roky pouzivam zvukovky od Creative a nexcel by som inu znacku. A co sa tyka repro, tak ja radsej uprednostnujem stereo systemy, ale tie geniusi hraju pekne, pocul som to na vlastne usi.
Athlon XP2500@3200+(1.75V), Thermaltake Tower 112+silent cat 9mm, ABIT NF-7 v2.0, 2x512MB DDR400 DualChannel PQI, MSI Radeon 9800 Pro + (@R9800XT+), Maxtor DiaMax Plus8+Samsung spinpoint P80, SB Audigy 2 Platinum Ex, Leadtek TV USB2
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

mr.base píše:Ja by som urcite bral radsej tu Audigy. Uz roky pouzivam zvukovky od Creative a nexcel by som inu znacku. A co sa tyka repro, tak ja radsej uprednostnujem stereo systemy, ale tie geniusi hraju pekne, pocul som to na vlastne usi.
je bych se rad zeptal kolik jinych a jakych zvukovek jsi zkousel a slysel na odpovidajich repro... neber to osobne, jen me to zajima...
Asimov
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Asimov »

Sentenced píše:Nevim jestli je 6.1 na dvě věci :-) Mam Audigy 2 a tyhle repraky (6700) jsou primo pro ni urceny .. ten zadni centr bych nekam nacpal. o to nejde...
Jde mi spis o "kvalitu" - jestli THX 550ky, ktery stoji vic jak 2x tolik - za ty penize proste stojí nebo ne.
Já myslím, že to nepoznáš a vyhodíš zbytečně prachy. Slyšel sem s THX certifikátem různý repra a nevím v čem je to tak skvělý. A hluchej uplně nejsem, dokonce hraju na dva hudební nástroje :)
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

No pokud chceš Audigy a nechceš do toho moc vrážet peněz, tak kup Audigy 1 OEM. Je to podle mě dobrá karta. Mám jí už dost dlouho(asi rok a půl)a jsem s ní dost spokojenej.

Mám ve předu dvě bedny a vzadu taky dvě. Každé mají sólo zesík.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
martin_CZ
Začátečník
Začátečník
Bydliště: 4. pilir Karlova mostu od Maly Strany..je tu nejake wifi, nez se zeptate :)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin_CZ »

di do audigy. Precejenom je to Creative (taky bych si nekoupil Creative grafiku) a navic to nedavno vyhralo na pctuningu test (kvalita zvuku) a na tomshardware.com na vykon (Quake, UT...). ja osobne mam live 5.1 a chci si koupit repraky, mam zalusk na Geniusy HT 5.1, ma je kamos a hrajou uplne vyborne (akorat mel nakej problem ze mu nehral centr a subwoofer, ale neco nainstaloval a je to ok!)
ASUS F3T
Asimov
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Asimov »

Jak psal autor v článku na tomto serveru, že v prostorovým zvuku je Creative prostě BEST OF, tak na to si taky vsadím. jsou to detaily, ale třeba pokřikující nepřítel ze zákopu v Call of Duty, je s Audigy fakt někde z dálky a na Fortissimu zcela nepřirozeně jako by stál před váma. A takových blbin je tam víc. Nechce se mi vypisovat.
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“