Záruka u NB při polití klávesnice
Moderátor: Don
- Smith5
- Začátečník
-
Záruka u NB při polití klávesnice
Zdravím, chtěl bych se zeptat jestli náhodou někdo nevíte jak je to se zárukou u NB když mám politou klávesnici. Když ho odnesu do servisu vymění mi ji v rámci záruky a nebo to budou chtít zaplatit a kolik by to asi tak stálo? Ten NB je od HP. Problém je v tom, že některé klávesy jdou špatně zamáčknout a pomaleji se vrací do původní pozice. Děkuju.
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Záruka u NB při polití klávesnice
Na polití se zřejmě záruka vztahovat nebude....Smith5 píše:Zdravím, chtěl bych se zeptat jestli náhodou někdo nevíte jak je to se zárukou u NB když mám politou klávesnici. Když ho odnesu do servisu vymění mi ji v rámci záruky a nebo to budou chtít zaplatit a kolik by to asi tak stálo? Ten NB je od HP. Problém je v tom, že některé klávesy jdou špatně zamáčknout a pomaleji se vrací do původní pozice. Děkuju.
- Smith5
- Začátečník
-
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
- pavel.minarik
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Vivec
- Středně pokročilý
kámošovi polil někdo na jedný kalbě klávesnici pivem- taky se mu blbě mačkali klávesy a smrdělo to jako p**a
tak normálně te notes rozdělal, vyndal z toho tu klávesnici a dal jí pod sprchu a pořádně vysušil-> klávesnice je jako nová a fachá asi měsíc bez jediný vady
co máš přesně za NB? on má taky HP, myslim NX9031 nebo tak nějak- ty klávesnice tam drží na dvouch šroubech- otoč NB a na kloubu u LCD je po jednom šroubu tak je oddělej a pak ještě budeš muset vyháknout háčky pod HOME, myslim F2a F9 ale to si nejsem jistej a oddělej kabel z desky a můžeš to vyčistit. a o záruku imho timhle způsoben přijít nemůžeš protože neni poznat že bys něco prováděl...
tak normálně te notes rozdělal, vyndal z toho tu klávesnici a dal jí pod sprchu a pořádně vysušil-> klávesnice je jako nová a fachá asi měsíc bez jediný vady
co máš přesně za NB? on má taky HP, myslim NX9031 nebo tak nějak- ty klávesnice tam drží na dvouch šroubech- otoč NB a na kloubu u LCD je po jednom šroubu tak je oddělej a pak ještě budeš muset vyháknout háčky pod HOME, myslim F2a F9 ale to si nejsem jistej a oddělej kabel z desky a můžeš to vyčistit. a o záruku imho timhle způsoben přijít nemůžeš protože neni poznat že bys něco prováděl...
- pavel.minarik
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Smith5
- Začátečník
-
Znacka je to HP nx6110 a myslim ze to dovnitr nenateklo, vsechno funguje jak ma. Co znamena nevykazuje anomalie? Co by to melo delat at kdyz tak vim. A kdyz to dam pod sprchu tak nemuze to zkorodovat vevnitr ty kontakty nebo tak? (myslim v te klavesnici). Pod vodu mam docela strach to dat, protoze na novy notas ani klavesnici penize nesezenu.
- orange_juice
- Začátečník
-
- Smith5
- Začátečník
-
- orange_juice
- Začátečník
-
- Smith5
- Začátečník
-
- orange_juice
- Začátečník
-
- pavel.minarik
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
co se týče sprchování klávesnice, tak nejsem příznivcem tohoto postupu, spíš bych to čistil nějakým lihem (slivovicí ) a následně nechal dobře vyschnout
ikdyž je fakt, že sprchování by klávesnice (kdybys ji nechal dobře vyschnout) přežila
ale napadá mě ještě jedna věc, co takhle si objednat tu klávesnici třeba novou a vyměnit, to by neměl být až takový problém (záleží je jednoduše je u nx6110 demontovatelná)
ikdyž je fakt, že sprchování by klávesnice (kdybys ji nechal dobře vyschnout) přežila
ale napadá mě ještě jedna věc, co takhle si objednat tu klávesnici třeba novou a vyměnit, to by neměl být až takový problém (záleží je jednoduše je u nx6110 demontovatelná)
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- Smith5
- Začátečník
-
Vsem mnohokrat dekuju za odpovedi a rady, uvidim co s tim udelam, mozna zkusim nejdriv vysprchovat normalni klavesnici a pak vyzkousim tuhle . No a kdyby to nefunguvalo (doufam ze se to nestane) tak bych musel koupit novou. Jo jeste malickost, kde se to da sehnat? Dival jsem se na netu a nikde to tam nesezenu. Mozna kdybych zasel do toho servisu poptat se jestli to muzu koupit.
- pavel.minarik
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
normálně stačí zajít do autorizvanýho HP servisu, třeba Dileris (www.dileris.cz) a objednat si tento originální HP díl
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- Smith5
- Začátečník
-
- Vivec
- Středně pokročilý
- sovicka
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Nerad vytahuju starší thready, ale třeba pro někoho dalšíhoSmith5 píše:mozna zkusim nejdriv vysprchovat normalni klavesnici a pak vyzkousim tuhle
-princip NB a normální klávesnice je velmi odlišný - jak již v konstrukci tlačítek (u NB ona "sedačková" konstrukce, která má na práci vyrovnání klávesy, která stojí na gumové fólii) tak v tom, že u NB jsou kontaktní fólie slepeny k sobě a nemůže mezi ně vniknout vlhkost ... kdyby se ti podařilo nalít vodu mezi kontaktní vrstvy u normální klávesnice, tak by se ti začaly samovolně mačkat tlačítka
Tzn. pokud vysprchuješ obě klávesnice zároveň, dal bych NB klávesnici větší šanci na přežití...
(možná jsem to popsal až moc složitě, ale účel to snad splnilo...)
Francie ... sladká Francie