johny128 píše:ne, chce to .net frame a to si do nb davat nemusim
cooooožžžžžeeeee? tohle mě fakt začíná pěkně srát, pitomci neumí programovat a megovej soft chce stomegovou podporu knihoven atd.
onehná jsem se podobně nasral s Pinnace Media Center 100i, kdo to kdy viděl, aby blbý drivery na kartu chtěly dot net?!
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
jinak řečeno, tímto inteligentním počinem odradili tisíce potenciálních uživatelů, to už musí být nějakej SW, aby si člověk kvůli tomu zaprasil notebook dot net podporou
PAN_Kravata píše:muze mi nedo rict co je to ta podpora a proc ji nechcete ? diky
no to je prostě velikej balík knihoven podporujících běh aplikací napsaných právě pro tento balík dot net, jedná se "novou" platformu na windows, prostě Ti to zasere systém
PAN_Kravata píše:muze mi nedo rict co je to ta podpora a proc ji nechcete ? diky
Je takovej debilní marketing!
Jako: dostanete auto ale čerpat musíš jen u naší benzinky!
Proste te nuti užívat další podpurné knihovny které spomalují systém, dělají v nem bordel atd. tak už z principu no.....
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-) ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Centrino HW Control používám od května a tady jsou mé zkušenosti.
Ve verzi 1.6, kterou jsem dodnes používal, nefunguje měření teploty CPU ani Case, takže není možné využívat regulaci větráku v závislosti na nastavené teplotě. Ostatní funkce programu jsou bezproblémové.
Při prvotní prohlídce vypadá program velmi schopně a nabušeně, po delším používání ale zjistíte, že 90 % funkcí je jen jiný obal pro to, co zvládají samotné Windows, eventuelně ovladače graf. karty.
Na webu autora jsou vychvalovány funkce jako Dynamic Switching, full processor speed control, monitoring of battery charge level apod., ale to jsou všechno věci, které hravě zvládnou windowsácké profily napájení a měřič napájení.
Zůstává jen jedna opravdu zajímavě vypadající položka, a tou je CPU Voltage Control. Zde si pro každou frekvenci vašeho procesoru můžete nastavit napětí od 0,7 do cca 1,3 V (záleží na konkrétním CPU). K čemu je to dobré? Většina procesorů Pentium-M snese mnohem nižší napětí než to, jaké má z výroby nastaveno, a tak jsem si mohl snížit napětí na nižších frekvencích až o 0,3 V. Podle toho, co autor hlásá, jsem si sliboval ještě nižší spotřebu NB a tím pádem delší výdrž na baterie. Po 2 měsících zkoumání však tvrdím, že to nemá žádný znatelný vliv na výdrž. Spotřeba CPU na 600 MHz je v rámci celého NB nejspíše natolik nízká, že oproti ostatním komponentům nehraje téměř žádnou roli. Dle mých zkušeností mnohem větší úspory docílíte snížením jasu displeje, byť i jen o jediný stupínek.
Sumasumárum Centrino HW Control nabízí komplexní správu pro Speedstep Pentia-M, ale až na pár výjimek neobsahuje nic, co by se nedalo nahradit jiným softem. Naopak, nejdůležitější funkce zvládají i holé Windows. I přesto by však tento SW byl užitečnou pomůckou pro majitele Centrin, kdyby ke svému běhu nevyžadoval nainstalovanou podporu Microsoft .NET Framework 1.1, který je opravdu tak hrozný, jak se o něm říká. Proto také brzy půjde z mého NB pryč a Centrino HW Control s ním.
Doplnění č. 1: Vyzkoušel jsem také současnou verzi 1.9 beta2, která přidává pár drobných užitečností a také už zobrazuje teplotu CPU, nicméně položka pro regulaci větráku je stále nedostupná.
Doplnění č. 2 (a malý off topic): Po instalaci .NET Frameworku mi (kromě dalších negativ, jako je žraní paměti apod.) začala vynechávat klávesnice. Prostě každý zhruba osmý znak se nenapíše, platí to pro všechny klávesy včetně těch zřídka užívaných. Původně jsem si myslel, že je to porucha HW, ale mimo Windows to nedělá. Napadlo mě, že to může být i nějaký malware, ale systém se jeví jako čistý, takže podezřívám právě MS .NET. Kdybyste někdo věděli, co s tím, ozvěte se. Díky