Přes DVI méně FPS

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Jirass
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Přes DVI méně FPS

Příspěvek od Jirass »

Chtěl bych se zeptat majitelů LCDček s DVI. Koupil jsem si FujitsuSiemens P19-2 a zaráží mě to, že v Counterovi jsem měl 100 FPS ale po připojení LCD přes DVI mám jen 60 FPS. Je to normální nebo je na to nějakej fígl. Dík všem. :wink: Jinak obraz je sqjelej a nechce se mi to dávat na D-SUB. :(
Intel + NVidia.
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Nemáš zapnutou funkci syncho s vertikální frekvencí?
Ať už ve hře, pokud to tam je, a nebo v driverech?
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Jirass
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

jj

Příspěvek od Jirass »

Mám tam nastaveno "řízeno aplikací" Ale to jsem měl vždy zaškrtnutý, ale asi u toho DVI výstupu je to nějak náročnější. Zkusim to vypnout a uvidíme. Dám vědět. Zatim děkuju za nápad. :wink:
Intel + NVidia.
Jirass
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

super.

Příspěvek od Jirass »

Tak to vzpnutí pomohlo, jen se mi nepatrně zdá trošinku horčší obraz. Asi to bude chtít lepší grafiku. Dík. :-D
Intel + NVidia.
Thomash181
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Thomash181 »

Nevim jestli je to DVI ale v CSku mam taky stale 60FPS a nic s tim neudelam... je to nejake divne, protoze v CS Source se to hybe mezi 80-150FPS...
Cesnek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Cesnek »

Zrovna před chvilkou jsem si hrál s Test 3D; Ing. Miroslav Němeček, www.gemtree.cz; freeware. Je to českej prográmek na silmulaci 3D výkonu. Umožňuje různý kombinace rzhraní a ovladačů (OpenGL,DirectX,HAL, MMX, ...)
Já jsem se při většině nastavení taky nedostal přes nastavenou obnovovací frekvenci...
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Přes DVI méně FPS

Příspěvek od Sentenced »

Jirass píše:Chtěl bych se zeptat majitelů LCDček s DVI. Koupil jsem si FujitsuSiemens P19-2 a zaráží mě to, že v Counterovi jsem měl 100 FPS ale po připojení LCD přes DVI mám jen 60 FPS. Je to normální nebo je na to nějakej fígl. Dík všem. :wink: Jinak obraz je sqjelej a nechce se mi to dávat na D-SUB. :(
Předtim si mel předpokládám nejaky CRT a jelo ti to na 100Hz .. a máš zaplou Vsynch :) Takže na LCD jen 60 ... To by melo stačit všem, ale hračí CS jsou asi extra naročny. V každym pripade by to melo jít vypnout, at už ve hře nebo v ovladačích, ale bohužel se pak musíš připravit na mírný "plavání" obrazu. To bych radši asi oželel tech par FPS, ale volba je na každým z nás.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

.primo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

ne to je v pohode

Příspěvek od .primo »

zadnej vykjon to nebere... to je refresh rate monitoru + vertical sync ale tedka uz ten program na vypnuti toho refresh ratu nefacha a cs ti pojede jen na 60 FPS ;-) ale rozdil neni snad zadnej ne? na iluzi pohybu ti staci nejakejch 12 FPS :D
Adekvatni podpis
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“