Jakou rychlostí pálíte CD?

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Jakou rychlostí nejčasteji pálíte CDčka..

méně než 8x
0
Žádná hlasování
8x - 16x
1
50%
16x - 24x
1
50%
24x - 48x
0
Žádná hlasování
48x a víc
0
Žádná hlasování

Celkem hlasů: 2
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Jakou rychlostí pálíte CD?

Příspěvek od TomV »

Tak mně napadá - jak rychle vlastně pálíte CDčka ? Já max. 24x, protože mi vypalka víc nedá (LG GSA-4040B), ale víc bych stejně nešel, pak už to dělá problémy (ze zkušenosti). Třeba ve škole máme vypalku, která pálí 52x MAX (asi Z-CLV, co já vim). Je to nějaká shitka za cca 1200 kč, ale pálí tak příšerně, že CD (zvládající prej 48x) zapsané rychlejc, jak 32x už jiný mechaniky (vč. téhle) blbě čtou a RW, vypálené 12x nečte ani ta vypalka sama... :? A navíc, rychle vypálené CD má "popsanou plochu" okem skoro nerozeznatelnou (u zápisů kolem 8x od pohledu odhaduju volný místo... :-) ). Ten zápis je slabej, zajímalo by mně, jak dlouho to CD vydrží čitelné...

//Edit : @#$%^#$& !!!!! :angry2: Doprčickrucinálhergotsakrapes !! Měl jsem tu anketu, dal jsem edit a anketa je v háji... :-( Už se mi to nechce psát znova, sorry.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

Muziku CDDA 12x, filmečky 24x, chráněný herní CD (co obsahují nahodile vadný sektory) 12x, data pro archivaci (účetnictví, install) 24x, běžný data co to dá (48x).
..
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

To jde. Pokud bych to měl taky takhle rozvést, tak CDDA pálim 8x, filmy 16x, chráněný herní CD 16x, běžný data 24x. A zálohy 3x, na DVD-RAM... :-)
Connor
Nováček
Nováček

OK

Příspěvek od Connor »

Hlasuji pro :-)
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

audio 8 na aamqr pokud se to na medium vleze, data 16, ostatni data 16, zalohy 16... sracky 44x...
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Co je aamqr ? :?
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

vychytavka Yamahy na hudbu (advanced audio master quality recording), dela to veci pity, ci co, aby se to lip cetlo treba v autoradiich a ma to aspon podle nich cistci vystup...
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Já pálim muziku max. 16x, dulezity data max 16x a "zbytek" 24-32x .. Stejne tam neni zadnej "casovej" rozdil .. jestli to palim 3minuty 20 nebo3min50 je mi fakt jedno :wink:
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

DVC64
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DVC64 »

Věci, na kterých mi záleží (včetně hudby) jedu maximální CLV co ta mechanika umí (moje NECka 7900A 16x). Z-CLV používám jen na nepodstatná data. Principielně bych ještě použil full-CAV, ale tak rychlá média jsem ještě na mém PX-W5224TA neměl možnost vyzkoušet.
Barton 2500+ ; 8RDA3+ 2.0 ; OCZ PC433 (2x256MB) ; Sapphire 9200 64MB 128bit; Barracuda 7200.7 ST380011A ; Plextor PX-W5224TA ; Aopen H600B 350W ; Pinnacle PCTV Pro ; Philips 170B5CS
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

Muzes mi vysvetlit, co znamena CLV, CAV atd.? To nekde ve vyaplovacim programi zaskrtnes "CLV" a nastavi to nejakou specialni rychlost nebo co?
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

CLV - constant linear velocity
CAV - constant angular velocity
"nejkvalitnejsi" (jestli se to takhle da nazvat) by mel byt CLV zapis

Ted me tak napadlo - pri CLV jede mechanika pri zapisu u okraje disku pomaleji nez na zacatku ?? (myslim rpm) Bylo by to asi logicky .... :roll:
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

o, je to tak. :-) Zatímco při CAV zápisu máš u konce cédéčka rychlost největší, tak u CLV jí máš pořád stejnou a otáčky CD se přizpůsobují poloze právě páleného místa.
Mican
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mican »

16x - to je poslední CLV rychlost co moje palička umí.
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

jo táááák dikes, už jsem v obraze :-D
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
DVC64
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DVC64 »

TomV píše:Ty si můžeš někde softwarově volit, jestli budeš pálit CLV, CAV, nebo Z-CLV ?? A v čem ?
Je třeba se podívat do specifikace vypalky a tam najdeš, jakým způsobem pálí při konkrétní max. rychlosti.
Barton 2500+ ; 8RDA3+ 2.0 ; OCZ PC433 (2x256MB) ; Sapphire 9200 64MB 128bit; Barracuda 7200.7 ST380011A ; Plextor PX-W5224TA ; Aopen H600B 350W ; Pinnacle PCTV Pro ; Philips 170B5CS
Scorp
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

...

Příspěvek od Scorp »

Já pálim 48X, pokud de víc tak 52X . Zatim problémy se čtením nemam a CD sou v poho. Vypáleno za necelé 3 min.
ManchesterUnited
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: ...

Příspěvek od ManchesterUnited »

Tak to se mas. Ja taky asi rok palil nejvetsi rychlosti co to slo,ale jak si kamos koupil vypalku tak od neho nemuzu nejaky cd cist. Musim mu rict aby palil pomalejs :-D Jinak druhej kamos pali porad stejne rychle asi 48x a od neho sem precetl na mim PC vsechny cd.....Nevite nekdo proc?
CPU: i9-9900K + NZXT Kraken X53, MB: GIGABYTE Z390 D, MEMORY: G.SKILL 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Gaming series Aegis, VGA: GIGABYTE GeForce RTX 2080Ti GAMING OC 11G, DVDRW: ASUS SDRW-08U9M-U, HDD: SSD Samsung 970 EVO 1TB, CASE: NZXT H510 Matte Black, ZDROJ: SilverStone Essential Gold Semi-modular 750W, SOUND: M-Audio M-Track DUO, REPRO: Logitech Z207, MOUSE: Logitech MX Master 3, LCD: Dell SE2417HG, Powered by iPhone 14 Pro 128GB Notebook: ASUS ZenBook UX430UQ-GV218T
Spectral
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spectral »

Audio CD a důležitá data vždy 16x (poslední CLV rychlost). Normálně palím 16x i všechno ostatní, akorát když moc spěchám, pálím data 24x.

BTW, mám zkušenost s minimálně třemi hifi soupravami, že při čtení audio CD vypálených Z-CLV škvrčí (jedna z nich je i moje :( )...
Veterán
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: ...

Příspěvek od TomV »

Otázka je, jak dlouho to CD bude čitelné. Při takhle vysoký rychlosti zápisu se pity vypálí jen poměrně slabě a to může způsobovat větší citlivost na poškrábání.
Scorp
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

...

Příspěvek od Scorp »

Ono asi taky záleží na vypalovačce. Tx novější už mají větší sílu laseru. nebo si to aspoň myslim. Já mam Asus 5224A
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“