//Edit : @#$%^#$& !!!!!
Jakou rychlostí pálíte CD?
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jakou rychlostí pálíte CD?
Tak mně napadá - jak rychle vlastně pálíte CDčka ? Já max. 24x, protože mi vypalka víc nedá (LG GSA-4040B), ale víc bych stejně nešel, pak už to dělá problémy (ze zkušenosti). Třeba ve škole máme vypalku, která pálí 52x MAX (asi Z-CLV, co já vim). Je to nějaká shitka za cca 1200 kč, ale pálí tak příšerně, že CD (zvládající prej 48x) zapsané rychlejc, jak 32x už jiný mechaniky (vč. téhle) blbě čtou a RW, vypálené 12x nečte ani ta vypalka sama...
A navíc, rychle vypálené CD má "popsanou plochu" okem skoro nerozeznatelnou (u zápisů kolem 8x od pohledu odhaduju volný místo...
). Ten zápis je slabej, zajímalo by mně, jak dlouho to CD vydrží čitelné...
Doprčickrucinálhergotsakrapes !! Měl jsem tu anketu, dal jsem edit a anketa je v háji...
Už se mi to nechce psát znova, sorry.
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

- Lemra
- Čestný člen

- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- DVC64
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Věci, na kterých mi záleží (včetně hudby) jedu maximální CLV co ta mechanika umí (moje NECka 7900A 16x). Z-CLV používám jen na nepodstatná data. Principielně bych ještě použil full-CAV, ale tak rychlá média jsem ještě na mém PX-W5224TA neměl možnost vyzkoušet.
Barton 2500+ ; 8RDA3+ 2.0 ; OCZ PC433 (2x256MB) ; Sapphire 9200 64MB 128bit; Barracuda 7200.7 ST380011A ; Plextor PX-W5224TA ; Aopen H600B 350W ; Pinnacle PCTV Pro ; Philips 170B5CS
- Dony
- Středně pokročilý

- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
CLV - constant linear velocity
CAV - constant angular velocity
"nejkvalitnejsi" (jestli se to takhle da nazvat) by mel byt CLV zapis
Ted me tak napadlo - pri CLV jede mechanika pri zapisu u okraje disku pomaleji nez na zacatku ?? (myslim rpm) Bylo by to asi logicky ....
CAV - constant angular velocity
"nejkvalitnejsi" (jestli se to takhle da nazvat) by mel byt CLV zapis
Ted me tak napadlo - pri CLV jede mechanika pri zapisu u okraje disku pomaleji nez na zacatku ?? (myslim rpm) Bylo by to asi logicky ....
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Mican
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Dony
- Středně pokročilý

- DVC64
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Je třeba se podívat do specifikace vypalky a tam najdeš, jakým způsobem pálí při konkrétní max. rychlosti.TomV píše:Ty si můžeš někde softwarově volit, jestli budeš pálit CLV, CAV, nebo Z-CLV ?? A v čem ?
Barton 2500+ ; 8RDA3+ 2.0 ; OCZ PC433 (2x256MB) ; Sapphire 9200 64MB 128bit; Barracuda 7200.7 ST380011A ; Plextor PX-W5224TA ; Aopen H600B 350W ; Pinnacle PCTV Pro ; Philips 170B5CS
- ManchesterUnited
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: ...
Tak to se mas. Ja taky asi rok palil nejvetsi rychlosti co to slo,ale jak si kamos koupil vypalku tak od neho nemuzu nejaky cd cist. Musim mu rict aby palil pomalejs
Jinak druhej kamos pali porad stejne rychle asi 48x a od neho sem precetl na mim PC vsechny cd.....Nevite nekdo proc?
CPU: i9-9900K + NZXT Kraken X53, MB: GIGABYTE Z390 D, MEMORY: G.SKILL 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Gaming series Aegis, VGA: GIGABYTE GeForce RTX 2080Ti GAMING OC 11G, DVDRW: ASUS SDRW-08U9M-U, HDD: SSD Samsung 970 EVO 1TB, CASE: NZXT H510 Matte Black, ZDROJ: SilverStone Essential Gold Semi-modular 750W, SOUND: M-Audio M-Track DUO, REPRO: Logitech Z207, MOUSE: Logitech MX Master 3, LCD: Dell SE2417HG, Powered by iPhone 14 Pro 128GB Notebook: ASUS ZenBook UX430UQ-GV218T
- Spectral
- Středně pokročilý

-
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: ...
Otázka je, jak dlouho to CD bude čitelné. Při takhle vysoký rychlosti zápisu se pity vypálí jen poměrně slabě a to může způsobovat větší citlivost na poškrábání.
The problem has been eaten.