schema chlazení -- pomoooc...

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
saboo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

schema chlazení -- pomoooc...

Příspěvek od saboo »

Ahoj,

inspiroval mě gigi svou anketou do jakeho stylu by mel udelat novej case. Ja vybral drevo a taky se do toho hodlam pustit. jde mi o to, ze nevim, jestli chlazeni, co jsem vymyslel je dostatecny, a jestli nemam spis vymyslet neco jinyho... poradte prosim.
Obrázek
Perfect_
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Perfect_ »

Tak taky hodně záleží jaký tam budeš mít fany, nemyslíš? Jinak bych v tom neviděl problém... Btw máš malířskej talent :).
pc i5, etc.
ntb i5, etc.
saboo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od saboo »

tojo, chci 80mm cim nissí otacky tom lip... nechtel bych to hnat prez 2500/min
Perfect_
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Perfect_ »

No jestli si celou case navrhuješ sám, tak tam šupni 120ku větrák. Je to určitě lepší a tižší...
pc i5, etc.
ntb i5, etc.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Presne.. postavil bych to na 120itkach... jinak ty tam budes mit desku vzhuru nohama, na levy bocnici (to nemyslim ironicky.. jen dotaz, no..)..? protoze jinak zapomen na to, ze grafarna bude odvadet teplo nahoru, pokud to teda neodtahnes heatpipem...
jinak v tom nevidim jedinej problem..
saboo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od saboo »

jako predni vetrak urcite pouziji jen 80, pre sem si poridil náádhernou mrisku od revoltecu a myslim, ze snad da cely case psravnej dezen. s tema 120 je to dobrej napad... urcite to udelam a co se tyka ty grafiky, tak uvazuju po nazoru, ze asi jen tezko pujde takhle vzduch nahoru nakoupin nejakej ten vetracek co ho honi primo ven z case.
Perfect_
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Perfect_ »

No jak myslíš, ale podle mě potom budeš litovat žes tam nedal 120ku. Nechceš si dát tu 80ku navrch nebo do bočnice? A myslím, že je zbytečný dělat chladič na grafiku, aby od toho šel vzduch rovnou z case, bohatě na to stačí ta 120ka...
pc i5, etc.
ntb i5, etc.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Moje slova.. si casem budes rvat vlasy.. dopredu dej najisto prave tu 120ku.. a jinak s tou grafarnou.. vono by to nebylo marny ji votocit..
Jak to chces provist... chces predelat uz hotovou kostru case a nebo delat skrin uplne od zakladu..? Protoze pokud bys to delal cely sam.. tak je to otoceni desky (tak aby byla pri pohledu zepredu na case na levy strane a dostavalo se k ni vlastne zprava) vyborny reseni.. sice tim dostanes CPU dolu, ale stejne tam chces mit tunel, takze to je jedno.. a navic ti na nej krasne pofuci ten predni vetrak.. v tomhle pripade by se mozna dal na CPU nasadit jen pasivni chladic (v nouzi protahnout zepredu k CPU nejakej tubus)..
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

A větší obrázek už neměli ? :roll:

Takhle : pokud navrhuješ vlastní case, tak můžeš vyřešit umístění komponent tak, abys minimalizoval počet větráků na ty fakt nejnutnější. Klasické case musí být většinou ovětrákované, protože ve většině blbě navržených ATX casů (čti: ve většině ATX casů) je jinak dněsním komponentám docela horko. Ale když stavíš vlastní, tak se toho držet nemusíš. Proč cpát dopředu větrák ? Když bude vzadu odsávací větrák stodvacítka a ve zdroji taky, tak se ti to postará o dostatečný průvan i bez nasávacího větráku. A když před tou mřížkou umístíš třeba disky, tak to půjde i přes ně. Disky mají velkou teplosměnnou plochu, nepotřebujou velkej průvan... stačí, aby tam vzduch nestál, což by tohle řešení splnilo...

Jinak, jak už jsem řekl, zdroj doporučuju se 120mm fanem, stejnej by měl být i odsávák dozadu. Souhlasím s Maxtorem ohledně toho obráceného uchycení desky na levou bočnici. To je dobrej nápad. Jinak, windtunel na procesor udělat můžeš, nicméně ho každopádně koncipuj jako tunel, bez větráku. Prostě jenom roura k chadiči CPU.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
saboo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od saboo »

chci postavit novej case od zacatku . predvcirem jsem dostal case, ale je to je AT takze ho rozzerzu na kousicky a pouziju spis jako material. Obrázek to je hnus co? jak tak uvazuju o tom prekrucovani desky, co ji dat na tojaka? a hnad vsecken horkej vzduch nahoru...predni vetrak by foukal na chladic CPU nebo bych tam dal jeste sani ze zdola na disky. ( me se pekelne hrejou mam sigejty 40 a 120 Gb 48 - 63C ) videl jsem nejakou case, kde se disky soupou kolmo coz taky povazuju za dobrej napad, ale zil jsem ale v presvetseni, ze to nejde. Na tu GPU asi precijen pořídím jeden z těch větráku od artic cooling co nasavaj z case a přez plastovej tunylek to ženou záslepkouu normalne ven.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

To si na grafiku pořiď spíš Zalmana VF700. Chladí líp, jak ty Arcticy a je tišší.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
saboo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

projekt

Příspěvek od saboo »

jestli nekoho zajma celej projekt je na http://www.mujweb.cz/www/aroka
Perfect_
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Perfect_ »

No tak s tou "tichosttí" u Silencer jedině souhlasím. A s tou case, no nevím kolik věcí z ní použiješ...
pc i5, etc.
ntb i5, etc.
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“