Kerio Personal Firewall.Blokuju mě stahování sw z netu a...

Problematika virů a antivirů, zabezpečení PC - firewall, spyware, atd.
Odpovědět
Nvidia fanda
Začátečník
Začátečník

Kerio Personal Firewall.Blokuju mě stahování sw z netu a...

Příspěvek od Nvidia fanda »

Nazdárek.
Mám systém: Windows XP Professional CZ SP2,začal jsem se zajímat o bezpečnost a tak jsem stáhl ze stránek Keria program:
Kerio Personal Firewoll.Ten sá vypnul ten firewoll be Windows.
jsem s ní spokojen a nechal jsem ho nastaven tak jak je,ale ani ho nastavit neumím a uívám ho týden.Občas se stane že lehce zpomaluje načítání stránek teď už ale ne.U kamaráda to dokonce zpomaloval hodně.

1.otázka:K věci-chci něco stahovat z internetu např. z oficiálních stránek nějaký sw,jako demo nebo prostě něco.Jenže když kliknu na odkaz a mělo by mě vyzkočit uložit do,tak se počítač šíleně zpomalý a čekám dobu,pak mě vyskočí okno s uložením ale většinou tam je že :Neodpovídá.Někdy to tam není,ale vždy když tam je to okno tak počítač pracuje hodně zpomaleně.Když vypnu firewall Keria a zapnu ten ve Windows XP vše běží nádherně rychle anikde žádný problém.Co s tím?
Já už sám nevím.Posílám dík za každý TIP :wink:
Naposledy upravil(a) Nvidia fanda dne čtv 23. čer 2005, 09:10, celkem upraveno 1 x.
Nvidia fanda
Začátečník
Začátečník

2.Otázka:
kamarádovy co mu to tak šíleně zpomalovalo načítání webových stránek když užíval někdy před měsícem kerio tak mu taky blblo to stahování.
(On to nevyřešil a já s eo to nezajmal jen jsem od něj o tom slyšel)
Takže to dělal tak že vypínal firewall Kerio,zapínal ten ve Windows XP
a dal stáhnout astáhl ten soubor.
Jenže se mu stalo že když dal stahovat soubro,ten se začal stahovat na jeho hardisk a on měl zapnutý firewall ve Windows,ten ale vypnul když to začlo stahovat a zapnul firewall ve Windows.
To ale asi nerozdýchal Kerio Personal firewall a ve Windows se mu asi něco poškodilo protože začaly zlobit a vypisoval hlášku o nějaké chybějísím souboru.
A proto se rovnou ptám ostřílených uživatelů Keria,
musí se nechat dostahovat nebo nechat až není takový silný a objemný to po síti,do toho počítače a pak se má zapnout Kerio?Že by mu vadilo že se zaplo až už ten vysoký tok probíhal,tedy když u to stahuje?
Nvidia fanda
Začátečník
Začátečník

Vím že se na mě budete zlobit ale nemůžu si pomoc zjistil jsem ještě jednu věc,proto poožím úplně poslední otázku:

3.otázka:
Pamatuji se že kerio sá vypína ve Windows firewall ale např.teď před chvilinkou když jsem chtěl dát něco stahovat dal jsem ho zakázat zapnul ten ve Windows.
Jenže po stažení souboru jsem zapnul,tedy povolil v liště u hodin ten Kerio personal Firewall a myslel jsem že zase vypne sám ten ve windows,jenže on ho nechal zaplý?
Vadí to má to na něco vliv?
Co se stane když poběží oba naednou,může s něco stát?
nebo se nic stát nemůže a je to dokonce lepší ochrana?

Škoda jen že tady v diskuzi není napsáno něco o různých firewallech v če jsou doré a špatné jaké amjí chyby nebo s čím blbnou jak by se měly užívat s čím a popsané u firewall jak pracuje na jaké rpincipu a jak to vlastně funguje.
Recon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Recon »

moc otázek najednou. K těm dvoum firewallum. Ochrana větší nebude jen bude horší připojení k netu které by se krutě projevilo u hraní FPS po netu. Jak je to s tím stažením souborů?? chtělo by to napsat co máte za prohlížeč a zda používáte nějakého download managera. Taky by jste se mohl mrknout do sítové bezpečnosti a vložit paketový filtr k aplikacím které potřebují vstup na net.
Nvidia fanda
Začátečník
Začátečník

Recon: užívám prozatimně IE 6 prostě t co je ve Windows XP.
Mám Windows XP SP2.

Jinak ne u všech ale u většiny souborů které chhi stahovat z internetu se mě to zpomalý a ukáže se okno s:
stáhnout kam to chchi no a pak to mžu stáhnout anebo je na okně neodpovídá a nejde to.
neužívám download manager kdysi anoa to download accelerator teď zatím nic.
Když vypnu firewallKerio a zapnu třeba ten ve Windows- nikde se nic nezpomaluje a stahování funguje ode všad skvěle.
Jinak když se ti že budu mít zaplý oba tedy-Windows firewall a i kerio Per.Firewall se bezpečnost nezlepší dá se tím něco poděl..?Nebo zkurv..?
Jinak taky nechápu proč známýmo poškodilo Winodws XP to že vypnul firewall ve Windows ,dal stahovat a pak při tom stahování na pozadí zapnul erio Per.Firewall.
A taky mě zajímá proč se automaticky nevypne firewall ve Windows když ze začátku je kerio pokuď se zapl tak vypnul ten Windosácký.
Recon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Recon »

Tím že budeš mít zaplý dva firewally nic nezkazíš, ale u některých aplikací to může dělat problém a navíc ti tam poběží winFW proces (alg.exe)zbytečně jelikož to vlastně není ani firewall ale jen slabý odvar firewallu, nemá v podstatě právo ani užívat jméno Firewall jelikož do plnohodnotného firewallu má daleko.

K tomu IE6: IE at už jakákoliv verze. To stáhování je přes tento soft hrozný, doporučím ti jiný prohlížeč. IE je děravý ze všech starn a u 6 to platí 2x. Taky je dobré používat Download managery. Download accelerator je plný spyware a adwaru, Flash Get na tom taky není zrovna růžově. Doporučuji Download Expres, Getright a já používám Download Studio které se mi osvědčilo.

Zkoušl jsi k té aplikaci tedy k IE6 přidat paketový filtr v Keriu a povolit příchozí i odchozí komunikaci??
Nvidia fanda
Začátečník
Začátečník

Vůbec nevím jak na to,jak nastavit obě komunikace a přidal jsem IE6.
Ale nic asi to dělám blbě.Jak říkám vypnu ho a zapnu ten ve windows a funguje to normálně.Zato teď sjem chtěl něco stáhnout a dvakrát mě to nadlouho se krutě zpomalilo asi na 10-15minut.Hrůza to okno s kam to chce člověk uložit napíše po chvíly neodpovídá procák je vytížen na 100%
a pc se zpomalý na tak že mš to připadá jako kdyby XPčka louskala nějaký prehistorcký procák typu nejpomalejšího PII s nejmenší velikostí Ram.No možná ještě je to horší.
Co s tím a nebo jak vrátím kerio do defaultu nechci ho rozhrabat.
Recon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Recon »

No zkus ten paketový filtr.
Kerio>sítová bezpečnost>paketový filtr> napiš jméno aplikace a najdi ji, dole nech povelení odchozí i příchozí komunikaci.

Kdyby to nešlo tak je taky možnost že IE stahuje nějaký bordel, je děravé jak ementál takže by se nebylo čemu divit.

A aby jsi nemusel furt vypínat Kerio tak stačí vypnout sítovou bezpečnost a Kerio bude neaktivní. Pak ji jen zapneš, ale používat v dnešní době IE6 je sebevražda. :wink:
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

Recon píše:K tomu IE6: IE at už jakákoliv verze. To stáhování je přes tento soft hrozný, doporučím ti jiný prohlížeč. IE je děravý ze všech starn a u 6 to platí 2x. Taky je dobré používat Download managery. Download accelerator je plný spyware a adwaru, Flash Get na tom taky není zrovna růžově. Doporučuji Download Expres, Getright a já používám Download Studio které se mi osvědčilo.
Tak za prvý... IE6 neni tak děravej (IE6 s XPSP2), jen se na něj soustředí veškerá pozornost jelikož je nejvíc používanej. Prostě a jednoduše neni tak blbuvzdornej a když klikneš na kdejakou kravinu, tak se pak nemůžeš divit že máš v kompu bordel. Co se stahování souborů týče, tak nevim v čem je to hrozný (maximálně kvůli tomu že neumí navazovat přerušený stahování)
Za druhý DAP od verze 7 je už bez spywaru a chodí velice slušně.

Buď tak laskav a nepapouškuj tady věci co si kde zaslech, když o nich víš zřejmě prd :roll:

Kdyby si někdo myslel že jsem zastánce IE tak je na omylu, používám 12 prohlížečů (IE, NN, FF a Operu v různých verzích), takže v této otázce jsem naprosto neutrální :wink:
Recon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Recon »

Je logický že na nejpoužívanější prohlížeč se zaměniří nejvíce lidí co dělaji bordel. Tudíž je i děravej, když ním prochází soubory který se ti dostanou na HDD bez tvého souhlasu.

Nic tady nepapoušěkuji. Takový keci si nech pro někoho jiného, DAP je stajně zasr**** jako byl už předtím, zajímalo by mě kde si na to přišel že je čistej.

Nevím na co používáš 12 prohlížeču?? není to zbytečný??? :)
Nvidia fanda
Začátečník
Začátečník

Díky snad se mě podaří správně otevřít port pro one IE6.
Jinak jak se to dá případně dát do deafultního?
tedy oůvodního stavu?
Recon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Recon »

Nvidia fanda píše:Díky snad se mě podaří správně otevřít port pro one IE6.
Jinak jak se to dá případně dát do deafultního?
tedy oůvodního stavu?
dáš paketový filtr, klepnš na odebrat
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

Recon píše:DAP je stajně zasr**** jako byl už předtím, zajímalo by mě kde si na to přišel že je čistej.
DAP verze 7+ při stahování nevykazuje snahu se připojovat někam jinam než má, z čehož usuzuju že bordel nedělá. Mě by zajímalo kde si přišel na to že "je stejně zasr****" :roll:
Recon píše:Nevím na co používáš 12 prohlížeču?? není to zbytečný??? :)
Možná jo, testuju na tom JS a CSS, v některejch případech se to chová poměrně zajímavě :)

Co se IE6 týče, je ona děravost spíš důsledkem mnou popsaným výše. Je zvláštní že mě přes něj žádnej brajgl do kompu neleze :roll:
Samozřejmě nutno podotknout že už jsem často musel lidem (s IE) ve svém okolí tenhle internetový humus mockrát likvidovat a abych měl od nich klid tak jim tam radši prsknu FFox :wink:
Recon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Recon »

DAP je všeobecně známe svým spywarem, téměř všechny anti spy ho detekují jako bordel. Je to asi tak, jako newdonet, taky je to registrovaný program který má licenci, ale je to prostě bordel, šmejd. Už jen ta reklama co je v DAP je bordel.
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

Tuhle pověst DAP získal hlavně verzí 5 (a to zcela oprávněně :devil:), která timhle svinstvem byla doslova prolezlá. Tim "papouškováním" jsem myslel právě to, že další verze jsou předem (od)souzeny podle těch starších, přesto že s nima nemaj kromě názvu už prakticky nic společnýho.

Otázku DAPu bych už nechal na pokoji, jelikož jsme už hodně OT :oops:

//čímž se nebránim dořešení věci jinde :wink:
Recon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Recon »

Souhklasím. Nechme toho, stejně bych řekl že je mnoho lepších Download managerů než je DAP, proč si tedy instalovat SW s takovou pověstí když tam mohu mít SW který většina lidí chváli.
Odpovědět

Zpět na „Viry, antiviry a bezpečnost“