Dobrý večer.Děkuju všem za jejich rady.
Trochu jsme přemýšell koukal tady na foru a lahce i na webu.
Ale sice mám nějakou hrubší předtavu ale jasno nemám.
Jak říkám jsem schopen investovat za zabečovací sw pro jeden počítač 2000kč ale pokuď by bylo dobré přihodit koruny pro lepší bezpečnost klidně obětuju peněženku a dám 5000kč nebo i oněch 5500kč.
Jsou to vysoké peníze,i pro mne,ale chci mít jistotu bezpečí a toho že se mě něco za zády nepohybuje v pc či nemaže nebo nenapadá moje data.
A to jak data málo důležitá jako filmy,hry,rodinné fotky a kdejaké blbosti až po data svoje či firemní kterých si cením nejvíce.Je jasné že se snažím i zálohovat ne sice stále ale poměrně docela často.
Z antivirů je výběr asi jasný:
1.místo: KAV5 nebo NOD32
2.místo: Nor¨ton Antivirus 2005 nebo ještě vypadá dost dobře McAfee
Z Firewallů nemám ani páru:
Kerio Personal Firewall,Norton Personal Firewall 2005,Zone Alarm nebo jiný?
Potřebuji největší jstotu ne moc složité ovládání a nemusí být v CZ ale jako slabý znalec ENG ji ocením.
A i když bych tedy vybral nějaký antivir+firewall
na 100% nevím jaký AntiSpyware.
Názory se moc různí.
Tady i jinde slyším užívat Ad Aware +Spybot - Search & Destroy ty jsou nejlepší.
Někdo zase říká dobrý je i Microsoft AntiSpyware betaverze a má i štít.A to je to co mě zaujalo jak opakuji nechci neustále mazat a nevím co mažu např.registry a jiné.Proot si myslým že blokující štít bx byl skvělý.
Někdo zase radí:
Spyware Doctor nebo SpywareBlaster.
Jaký je třeba placený Norton Antispam 2005 co to umí?
Dále jsem viděl Kapsersky Antihacker to je nějaký nový firewall?
A taky nějaké ohlasy na McAfee Antispam.
Nejduležitější je,chci aby kombinace tohoot sw k sobě šla bezkonfliktně a stabilně fungovala.
Antivir je jasný buď
Nod32 nebo KAV5 nebo KAV5PRO
Firewall:buď Norton,Kerio,Zone Alarm (Kaspersky?)
A AntiSpam nevím.Nějaká BEST,ale nejlépe se štítem a ne pouze že hledá něco až se to už všechno dostane na pevný disk počítače.
Děkuju za případné reakce.Jak byste řešíte obranu pc vy?
A kdybyste chtěly MAXIMU BEST zabezpečení počítače do čeho byste vrazily peníze,kdybyste je chtěly na to promrhat pro svůj klid že data jsou v bezpečí???
Za případné reakce a rady předem děkuju.