Konflikt Windows 2000 s Windows XP

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows XP, Windows 2000 a Windows NT.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
Trainzak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Konflikt Windows 2000 s Windows XP

Příspěvek od Trainzak »

Mám problém. V PC mám dva harddisky. Na jednom z nich mám WinXP. Na druhý jsem si rozhodl nainstalovat Win2000. Spustil jsem instalaci z CD, nainstaloval do nového disku, vše proběhlo v pořádku. Problém nastal když jsem chtěl spustit WinXP. Na chvíli se zobrazí dual-boot (asi jen na 1 sek.). Potom se zobrazí "Spouštění systému Windows" (což by nemělo, tohle píší jen Win2000, WinXP mají pouze čistý bílý pruh). A pak zčerná obrazovka a nic to nedělá. Předpokládám, že Win2000 si při instalaci přepsaly i nějaké systémové soubory z WinXP. Jenže já potřebuji WinXP rozchodit. Nevíte někdo jak?
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Vlož instalačku s WXP do mechaniky a dej opravit instalaci.
Trainzak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trainzak »

Zkusil jsem, instalace proběhla sice vpořádku, ale potom když jsem spustil systém na mě vyskočilo nepříjemně dlouhý chybový hlášení nějak "Systém přerušil spuštění Windows XP, kvůli možnosti poškození počítače. Čímž jsem si svou partition totálně domršil.
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

to si musel udělat něco špatně při instalaci (ale neni mi jasný co, protože neni důvod, proč by to nemělo jít), dual booty s oddělenýma partitionama fungujou naprosto bez problémů :?
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Odpovědět

Zpět na „Windows XP, 2000, NT“