Poskodeny HDD?

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Shoorty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Poskodeny HDD?

Příspěvek od Shoorty »

Stala sa mi neprijemna vec, moj stary monitor 15 odisiel do vacnych lovist, ale tak ze surovo mu buchla elektronika :x V momente vyhodilo poistky, zapol som svoj pocitac na iny monitor, a hned pri starte BSOD ze Poskodenie zavadzacej oblasti :shock: Tak som reinstaloval Widle, a spustil HD Tune a:

Obrázek

Teraz sa obcas stane ze naskoci z nicoho nic BSOD vypne disk a pri POSTu v Biose ho zas zapne, poradte co mam s tym robit :cry:

Jedna sa o Hitachi Deskstar 120GB/8MB PATA
...
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Zkus jiný programy

Příspěvek od Lukfi »

Zkus použít ještě jiný diagnostický programy, určitě Scandisk a pak co dodává výrobce disku (Seagate má SeaTools atd.)
jestli se ti to nepovede timhle spravit tak si opiš co ti kterej program napsal a běž disk reklamovat (pokud tam máš nějaký data tak si zazálohuj co můžeš)
byp[NiNR]
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od byp[NiNR] »

Hitachi žádný diag program nemá...:(
Jinak zkus si někde sehnat Easy recovery pro (aspon 5.5) a tam je deatliní analýza stavu disku...
Jinak zalohovat vše co je potřebné + to co by ti bylo líto:)
-=:: bYp.[NiNR] ::=-
nějaká i5ka + SSDčko:)
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

byp[NiNR] píše:Hitachi žádný diag program nemá...:(
Ale houby nemá... Samozřejmě, že má : Hitachi Drive Fitness Test (DFT).

http://www.hitachigst.com/hdd/support/download.htm

Umí kompletní diagnostiku disku včetně testu povrchu.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Shoorty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shoorty »

Zálohovane včas, už je na reklamácii, tych vadnych sektorov nejak este pribudlo :? :x Diky za rady a nazory :)
...
Shoorty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shoorty »

HDD mi prisiel z reklamacie, a vraj mu nic nieje :evil:
...
masakr_cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masakr_cz »

Shoorty píše:HDD mi prisiel z reklamacie, a vraj mu nic nieje :evil:
To si delas prdel, oni ti ho vratily a ze prej mu nic neni?
Zkus to jeste v jinym PC, jestli to po formatu bude ok, treba te ti pojebal radic a ne HDD.
Shoorty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shoorty »

Toto mi napisali do reklamacneho papiera :evil:
Odstránenie závady: lowlevel format, test ok.
Zapojil som to doma, zase ta ista chyba, tak som isiel naspat, pekne som mu to na papier vytlacil ten obrazok z HD Tune :-D a on mi povie ze chybne cluster na disku su bezne :lol: :jaw: :jaw: :jaw: :jaw: :jaw:

Riadny odbornici pracuju teda v Sharku. Masakr_cz: Nie radicu nic nie je, bolo to skusane vo viacerych pocitacoch :(
...
masakr_cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masakr_cz »

Tak to sou teda totalni idividuaktivhovada, kdeze jsi to reklamoval?
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

projed to tim fitness testem, nebo seatools, vypiseti to log s vadnejma sektorama a s doporucenim, ze mas zazalohovat data a vymenit disk... V tom obchode jim to obouchej o hlavu :)
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
van Bellen
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od van Bellen »

co je to za obchod? velkosklad alebo bezna pc predajna?
MaTTo S
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MaTTo S »

van Bellen píše:co je to za obchod? velkosklad alebo bezna pc predajna?
SHARK .... na slovensku je to horsie ako tretotriedny predajca vypoctovej techniky vykrucaju sa z reklamacii vysoke ceny zavadzanie zakaznikov no je toho hrozne vela tak v skratke .....
ty si nejako vyfot vysledok toho HITACHI testu pribal im to do sacku s diskom a povedz im ze ziadas aby bol HDD odoslany vyrobcovy na nich treba tvrdo pretoze ty tupci maju akoze servisne stredisko na mlynskych nivach a tam si to niekdo zobral preformatoval to par krat a hotovo ... ak ani to nepomoze chod na nivy je to bottova ulica nech predtebou ti to da do PC a spusti ten test HDD a bude ... Urcite ten HDD musia poslat vyrobcovi teda najprv zaniest do velkoskladu .
Tak sa mi zda ze ja nakupujem vo velkosklade a bal som sa ze tam budu neochotny reklamovat ale zatial mi zobrali aj to co som mojou sikovnostou poslal na druhy svet !!!!
A v SHARKu som reklamoval iba jednu kamosovu CDROM-ku a skusali namna selijake veci a po 32 dnoch mi ju dlai uplne novu v sacku povedal som im ze uz ju nechcem nech daju prachy a ze u nich sa peniaze nevracaju .... HEHE nakoniec mi ich pekne vyvalili po ukazani jednej vizitky xixixixixi
zatlac na nich s tym HDD UKAZ IM TO !!!!
v SHARKu pracuju ludia co sa vobec nevyznaju do svojej prace a potom to taktok aj vypada ....
moja rada chod na bottovu priamo do toho "servisneho strediska ala shark" je to oproti autobusovej stanici mlynske nivy taka velka zlta budova to najdes maju tam aj mini tabulku SHARK :wink:
ked budes nieco kupovat dalej tka by som ti odporucil obchod XTRON chodim tam len ked nieco neviem zohnat ... oni su schopny aj zo zahranicia priniest a samozrejme ti nato poskytnu zaruku a z reklamackami ... kapanek lepsie nez v sharku ale tiez za backoru
ThinkPad T430s@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .
Think service engineer .
van Bellen
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od van Bellen »

ved po 30tich dnoch mas pravo na vratenie penazi nie?ja som sa tak oblbol ked som zobral za reklamovanu msi fx5200 inno3d....inak co si ukazal za vizitku? :D
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“