DirectX9

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Spoty
Nováček
Nováček

DirectX9

Příspěvek od Spoty »

mam problem rozbehat DX9. ani v jeden hre mi ho neche zobrazit. pricom 3dmarky a ine testy idu v pohode. skusal som rozne ovladace. starsie aj novsie. chipset aj gpu. tiez som hodil najnovsi bios. moze to byt nieco na GPU ? myslim hardwarovo.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Re: DirectX9

Příspěvek od Thellwin »

Spoty píše:mam problem rozbehat DX9. ani v jeden hre mi ho neche zobrazit. pricom 3dmarky a ine testy idu v pohode. skusal som rozne ovladace. starsie aj novsie. chipset aj gpu. tiez som hodil najnovsi bios. moze to byt nieco na GPU ? myslim hardwarovo.
Můžeš to popsat nějak podrobněji ? Nepochopil jsem to ...
Goldnoob team proud member!
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

fakt nechapu, jako ze ti v hrach blbne obraz nebo co? zkus se treba kouknout do 3dmarku a pak dej system info, nebo jak se to jmenuje, tam budes mit napsano jestli mas v pc directx9 a pokud jo tak mozna bude problem nekde jinde????
Spoty
Nováček
Nováček

Příspěvek od Spoty »

no proste objekty vyuzivajuce DX9 sa nezobrazuju korektne. su pokryte takou modro-fialovou texturov (priesvitne) su to objekty, kt sa pri normalnom chode "lesknu" najviac. Skusal som Thiefa 3, Far Cry, Riddica a ine. proste DX9 nerozbeham. momentalne som dal forceWare 80.40 (beta), ale ziaden rozdiel... akurat ze mam viacej bodov v Aquamarku a 3dmarku. sakra... neviem v com to moze byt. skusal som reinstal winu.. potom certifikovane ovladace stare nove a nic.
Spoty
Nováček
Nováček

Příspěvek od Spoty »

Allatutti píše:fakt nechapu, jako ze ti v hrach blbne obraz nebo co? zkus se treba kouknout do 3dmarku a pak dej system info, nebo jak se to jmenuje, tam budes mit napsano jestli mas v pc directx9 a pokud jo tak mozna bude problem nekde jinde????

boze jasne ze mam v kompe DX9, natolko krepi zase nie som.
potrebujem vediet ci nieco taketo moze sposobovat grafika(myslim zelezo) alebo to je softwerove aj ked to sa mi nezda.
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

Spoty píše:potrebujem vediet ci nieco taketo moze sposobovat grafika(myslim zelezo)

pokud myslis na to ze grafika neumi zpracovat DX9 tak ano muze to byt tim ze je nejak porouchana, zkousels reinstall systemu?
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Ak si uz Skusil preinstalovat system, rozne ovladace ...... je mozne ze tvoj problem sposobuje samotna grafika karta, je vsak trochu divne ze problem sa inak neprejavuje v ziadnich testoch .... :?
Ake je presne oznacenie tvojej grafiky ( najlepsie ak s konfiguraciov tvojho PC... ) .....? Nemas ju moznost otestovat niekde inde....?
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
Joži
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joži »

:? spusti dxdiag a nakopni tam test direct x od 7 po 9 ci ti to aj tam spravi
ak mas radeon 9550,9600 bude to najskor AGP a FW, aspon mne to robilo podobne veci
nezda sa mi ale ze by VGA nespravne spracovala DX9, skor ci sa nehreje alebo pod ked robi haluze :)
Spoty
Nováček
Nováček

Příspěvek od Spoty »

chlapi vsak v popise mam zostavu. ano reinstaloval som system ako som uz pisal.
Joži píše::? spusti dxdiag a nakopni tam test direct x od 7 po 9 ci ti to aj tam spravi
ak mas radeon 9550,9600 bude to najskor AGP a FW, aspon mne to robilo podobne veci
nezda sa mi ale ze by VGA nespravne spracovala DX9, skor ci sa nehreje alebo pod ked robi haluze :)
dxdiag som skusal. robilo to haluze v 7 8 9, ale po nainstalovani forceware 80.40 to prestalo. karta sa neprehrieva.

Proste uplne odveci haluzze. Far Cry mi pri autodetekci hodi vsetko na LOW. akoze uz mam toho dost. som zvedavy kde bude problem.
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Spoty píše:chlapi vsak v popise mam zostavu
:oops: .... dnes som nejaky slepi..... :lol:
Skus grafiku mierne podtaktovat ..... zda sa mi ze tvoja verzia karty je uz standartne mierne pretaktovana ....takze ci nahodou nieje problem vtom.... :?
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
eraser007
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eraser007 »

nemalo by to robiť nič pri posledných oficiálnych ovládačoch > dačo s ňou bude, skús v inom kompe a ak nepôjde...
NB : Asus A6Km Q-0010
HID : Logitech DFP SOUND : Logitech Z-2300, Sennheisers PX 100, Creative SB 5.1 Surround USB
Spoty
Nováček
Nováček

Příspěvek od Spoty »

hmm zaujimave je toto : 3dmarky a Aquamark + narocny test na DX9 Real-Time High-Dynamic Range Image-Based Lighting Version 1.2 idu v pohode.. zato dxdiag kocka 7 8 9 robia blbosti.. ramky su ok, procak tiez, zdroj tak isto. tak ak to nie je pice softwarova kokotina.. tak to bude v MB. sry za slovnik uz ma to stve.
Phate
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Phate »

Mozna mas jednu z vadny Leadteku Extreme, mozna bude problem v pixel shaderech kdyz se zapina verze 2.0+. DX8 vyuziva verzi 1.x takze ti muzou hry v tomhle behat v pohode. Tohle je jasne na reklamaci
Chillout...
Spoty
Nováček
Nováček

Příspěvek od Spoty »

Phate píše:Mozna mas jednu z vadny Leadteku Extreme, mozna bude problem v pixel shaderech kdyz se zapina verze 2.0+. DX8 vyuziva verzi 1.x takze ti muzou hry v tomhle behat v pohode. Tohle je jasne na reklamaci
na reklamaciu GPU ? to som si myslel uplne na zaciatku....hmmm no vsak uvidime.
Phate
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Phate »

pokud to nevyresily ovladace, reinstall systemu, tak je to na reklamacku 8)
Chillout...
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

Ono hlavně bys to měl vyzkoušet v jiném komplu...dle mého jediný stoprocentní způsob, jak vyzkoušet, jestli to je grafikou. Pokud nemáš možnost, tak holt reklamace.
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

To random : me se u 6600gtcka uz jednou stalo ze v DX8.1 vse ok a v DX9 suxx...byly vadny pameti... >>>reklamace :(
eraser007
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eraser007 »

mozno RAMdac, aj ked to by robilo aj v 2d...
kazdopadne skus v inom kompe a ak nepojde, reklamacia...uz niet co riesit :roll:
NB : Asus A6Km Q-0010
HID : Logitech DFP SOUND : Logitech Z-2300, Sennheisers PX 100, Creative SB 5.1 Surround USB
Phate
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Phate »

na 100% tam jsou vadny casti jednotek, ktery se aktivuji pri pouzivani funkci z rohrani DX9
Chillout...
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Spoty: Chtělo by to screenshoty, abych si byl jistý, ale není to nutný. Zkus třeba FarCry, ale bez HDR. Pokud problém zmizí, použij starší drivery. Prostě pokud se ti s driverama 80.40 při SM 3.0 HDR při pohledu na lesklý plochy zobrazuje "růžovej sliz" přes obraz, použij starší drivery. Děje se to jak na GF6, tak na GF7 a je to chyba některých ovladačů. Kdyžtak se mi ozvi na SZ, nebo ICQ, můžeme to probrat podrobněji :wink:

Netvrdím, že karta nemusí být 100% na reklamaci, je dost pravděpodobné, že je to kombinace HW chyby a zabugovaných driverů. Ale nejdřív to chce 100% vyloučit SW problém :-)

Phate: určitě? když 3DMarky běží v pohodě?
Rád si nechám vysvětlit, který ALUs se ve 3DMarku05 používaj a ve FC ne :roll: :oops: :lol:
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“