DirectX9
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- Thellwin
- Administrátor

Re: DirectX9
Můžeš to popsat nějak podrobněji ? Nepochopil jsem to ...Spoty píše:mam problem rozbehat DX9. ani v jeden hre mi ho neche zobrazit. pricom 3dmarky a ine testy idu v pohode. skusal som rozne ovladace. starsie aj novsie. chipset aj gpu. tiez som hodil najnovsi bios. moze to byt nieco na GPU ? myslim hardwarovo.
Goldnoob team proud member!
- Allatutti
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- Spoty
- Nováček

no proste objekty vyuzivajuce DX9 sa nezobrazuju korektne. su pokryte takou modro-fialovou texturov (priesvitne) su to objekty, kt sa pri normalnom chode "lesknu" najviac. Skusal som Thiefa 3, Far Cry, Riddica a ine. proste DX9 nerozbeham. momentalne som dal forceWare 80.40 (beta), ale ziaden rozdiel... akurat ze mam viacej bodov v Aquamarku a 3dmarku. sakra... neviem v com to moze byt. skusal som reinstal winu.. potom certifikovane ovladace stare nove a nic.
- Spoty
- Nováček

Allatutti píše:fakt nechapu, jako ze ti v hrach blbne obraz nebo co? zkus se treba kouknout do 3dmarku a pak dej system info, nebo jak se to jmenuje, tam budes mit napsano jestli mas v pc directx9 a pokud jo tak mozna bude problem nekde jinde????
boze jasne ze mam v kompe DX9, natolko krepi zase nie som.
potrebujem vediet ci nieco taketo moze sposobovat grafika(myslim zelezo) alebo to je softwerove aj ked to sa mi nezda.
- Allatutti
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- random
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ak si uz Skusil preinstalovat system, rozne ovladace ...... je mozne ze tvoj problem sposobuje samotna grafika karta, je vsak trochu divne ze problem sa inak neprejavuje v ziadnich testoch ....
Ake je presne oznacenie tvojej grafiky ( najlepsie ak s konfiguraciov tvojho PC... ) .....? Nemas ju moznost otestovat niekde inde....?
Ake je presne oznacenie tvojej grafiky ( najlepsie ak s konfiguraciov tvojho PC... ) .....? Nemas ju moznost otestovat niekde inde....?
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
- Joži
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Spoty
- Nováček

chlapi vsak v popise mam zostavu. ano reinstaloval som system ako som uz pisal.
Proste uplne odveci haluzze. Far Cry mi pri autodetekci hodi vsetko na LOW. akoze uz mam toho dost. som zvedavy kde bude problem.
dxdiag som skusal. robilo to haluze v 7 8 9, ale po nainstalovani forceware 80.40 to prestalo. karta sa neprehrieva.Joži píše:spusti dxdiag a nakopni tam test direct x od 7 po 9 ci ti to aj tam spravi
ak mas radeon 9550,9600 bude to najskor AGP a FW, aspon mne to robilo podobne veci
nezda sa mi ale ze by VGA nespravne spracovala DX9, skor ci sa nehreje alebo pod ked robi haluze
Proste uplne odveci haluzze. Far Cry mi pri autodetekci hodi vsetko na LOW. akoze uz mam toho dost. som zvedavy kde bude problem.
- random
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Spoty píše:chlapi vsak v popise mam zostavu
Skus grafiku mierne podtaktovat ..... zda sa mi ze tvoja verzia karty je uz standartne mierne pretaktovana ....takze ci nahodou nieje problem vtom....
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
- eraser007
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Spoty
- Nováček

hmm zaujimave je toto : 3dmarky a Aquamark + narocny test na DX9 Real-Time High-Dynamic Range Image-Based Lighting Version 1.2 idu v pohode.. zato dxdiag kocka 7 8 9 robia blbosti.. ramky su ok, procak tiez, zdroj tak isto. tak ak to nie je pice softwarova kokotina.. tak to bude v MB. sry za slovnik uz ma to stve.
- Phate
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
- Spoty
- Nováček

- Phate
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
- Meridius
- Středně pokročilý

-
Ono hlavně bys to měl vyzkoušet v jiném komplu...dle mého jediný stoprocentní způsob, jak vyzkoušet, jestli to je grafikou. Pokud nemáš možnost, tak holt reklamace.
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
- eraser007
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Phate
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
- no-X
- Středně pokročilý

Spoty: Chtělo by to screenshoty, abych si byl jistý, ale není to nutný. Zkus třeba FarCry, ale bez HDR. Pokud problém zmizí, použij starší drivery. Prostě pokud se ti s driverama 80.40 při SM 3.0 HDR při pohledu na lesklý plochy zobrazuje "růžovej sliz" přes obraz, použij starší drivery. Děje se to jak na GF6, tak na GF7 a je to chyba některých ovladačů. Kdyžtak se mi ozvi na SZ, nebo ICQ, můžeme to probrat podrobněji 
Netvrdím, že karta nemusí být 100% na reklamaci, je dost pravděpodobné, že je to kombinace HW chyby a zabugovaných driverů. Ale nejdřív to chce 100% vyloučit SW problém
Phate: určitě? když 3DMarky běží v pohodě?
Rád si nechám vysvětlit, který ALUs se ve 3DMarku05 používaj a ve FC ne

Netvrdím, že karta nemusí být 100% na reklamaci, je dost pravděpodobné, že je to kombinace HW chyby a zabugovaných driverů. Ale nejdřív to chce 100% vyloučit SW problém
Phate: určitě? když 3DMarky běží v pohodě?
Rád si nechám vysvětlit, který ALUs se ve 3DMarku05 používaj a ve FC ne
Nejlepší moderátor ve výslužbě