Dotaz začátečníka: air flow uvnitř case a větráčky

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
pavsko
Nováček
Nováček

Dotaz začátečníka: air flow uvnitř case a větráčky

Příspěvek od pavsko »

Prosím o základní informaci (nikde se mi ji nepodařilo dohledat), chci si koupit přídavné větráčky do case:

1. jak poznám, který je na nasávání vzduchu do case a který na odvod tepla ven?

2. které 80mm doporučujete - jde mi o co nejvyšší výkon a ještě únosnou míru hluku

3. v case mám v přední i zadní stěně perforovaný plech v místech pro uchycení větráčků - stačí taková perforace, nebo je třeba mít prázdný celý otvor?

mám přetaktovaný AMD 64 3000 + Freezer 64, case je Big tower
teplota MB mi nyní stoupá až nad 50C, CPU na cca 55C
mám nyní pouze 1 slabý fan (starý už 4 roky :oops: ) v zadní části na odvod tepla ven.

Díky předem za rady
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

1) je to vcelku jedno,vetracek proste jenom otocis,vyjimka je tento
2) treba na vyfuk ten co jsem daval link nahore a dopredu bych dal treba http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=23690
3) perforovany plech moc dobry neni,lepsi je vyriznout a dat tam jen mrizku.

uplne nej by bylo tam dat nejaky 120mm vetracky
.
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

no na odvod i přísun vzduchu sloužej úplně stejný větráky :wink:
doporučuju nějaký Artic- třeba TENTO nebo nějaký svítící např TENTO

ten plech bych bejt tebou vyříznul a dal jenom obyč mřížku jestli tam máš totiž jen díry tak to moc dobrý neni

a pokud máš v case místo pro 120mm větrák tak rozhodně nekupuj 80mm ale ten větší

\\koukám že jsem zas pomalej :)
pavsko
Nováček
Nováček

Příspěvek od pavsko »

dák za tipy, asi půjdu do/80mm ARCTICů:
nasávání AC fan Pro TC
vyfukování fan 3 tc

Myslíte, že by taky mělo smysl přidat ještě jeden fan pro nasávání vzduchu do boku case přibližně v místě, kde je chladič CPU?
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

pavsko píše:Myslíte, že by taky mělo smysl přidat ještě jeden fan pro nasávání vzduchu do boku case přibližně v místě, kde je chladič CPU?
Ne. Zas si z toho zbytečně nedělej vrtulník, když to není až tolik potřeba... Nad procesor jedině tunel, žádný další větráky nepřidávat.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
-- DiL --
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -- DiL -- »

...proč TC? TC je zbytečnost - pakliže si z něj nechceš udělat fan s manuální regulací...radši vem AC Fan 2L (modře podsvícený, 3 rychlosti)...AC FAN 3 jako outtake schvaluju...

OT - víte, že se AC FAN 3 dá rozebrat? teda rozebrat, pokud odstraníte čtyři bílý měkký polštářky na dosedací ploše větroně, objevíte pod nima šroubky po jejichž vyšroubování vám v ruce zůstane vlastní fan na "čtyřech nožičkách" a příruba...včera jsem to zjistil při úpravě mýho chiefteca cs-601 a hned s úspěchem využil...
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

TomV píše:
pavsko píše:Myslíte, že by taky mělo smysl přidat ještě jeden fan pro nasávání vzduchu do boku case přibližně v místě, kde je chladič CPU?
Ne. Zas si z toho zbytečně nedělej vrtulník, když to není až tolik potřeba... Nad procesor jedině tunel, žádný další větráky nepřidávat.
Takže windtunel bez větřáku? Já řešil, jestli do bočnice k tunelu dát větřák na výfuk nebo in. :oops: Pomůže to v moji sestavě k odhlučnění.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

ka-spel píše:Takže windtunel bez větřáku? Já řešil, jestli do bočnice k tunelu dát větřák na výfuk nebo in. :oops: Pomůže to v moji sestavě k odhlučnění.
Jo, WT bez větráku. Potřebnej vzduch si tou rourou natáhne chladič procesoru, další větrák nejen že není třeba, ale je dokonce kontraproduktivní... :)
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“