Zdroj pre 12V
- IQLogic
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Zdroj pre 12V
Mam taku malu otazocku. Neviete niekto link na stranku na ktorej je schema na vyrobu male zdroja na 12V. Potrebujem ho na vetraky. Adaptery mi nefunguju skusal som a 3 mi uz zhoreli. V PC mam totiz viac vetrakov ako je normalne a dost mi to zatazuje zdroj. Je horuci ako svina a bojim sa ze mi zhori i ked mi vsetko utiahne. Ked som poodpajal vetraky (pridavne) tak mal vyrazne nizsiu teplotu, no ostatne komponenty ako CPU a grafika mali vyrazne vyssiu. Tak ak niekto viete ako to urobit alebo mate link tak piste. THX
- Vivec
- Středně pokročilý

- LuckeR
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Mne nejde o vymenu zdroja. Mam tam nejaky MS Industrial 350W. Aj ked si do buducna kupim novy zdroj zas pride nieco narocne na napajanie a opat budem musiet menit zdroj len kvoli vetrakom (pridavnym) ktorych sa nechystam vzdat. V case mam 5 pridavnych chladicov. Kvoli tomu si chcem urobit ten "minizdroj" 
P.S. Pisem cez kamaratov login. Tak sa nedivte ze mam ine meno.
P.S. Pisem cez kamaratov login. Tak sa nedivte ze mam ine meno.
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=40402 - toto pouzivam
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... 48#6919648 - na tomto sa zacina pracovat
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... 48#6919648 - na tomto sa zacina pracovat
- Vivec
- Středně pokročilý

5 větráků nemůže zatížit zdroj tak aby začel bejt nestabilní
tipická 120mm má něco kolem 0,25A a 80mm kolem 0,15A a jestli jich máš 5 tak to bude nejvíc 1,5A-> pokud nemáš zdroj jen tak tak na sestavu tak by neměl bejt problém
a poku chceš udělat jeden speciální na větráky tak si sežeň nějakej starej nejlíp ATX zdroj a vykuchej z něj co nepotřebuješ, pak napájej piny 5 a 6 myslim (prostě ty co ho zapínaj) na mikrospínač, nebo na spínač kterym startuješ normálně comp a na 12V větev zapoj větráky a je to
pokud by sis ale chtěl dělat zdroj komplet svůj tak jsem tu někde viděl schéma na 200W zdroj a na rovinu ti řikám že pokud nejsi aspoň trochu zběhlej v elektotechnice tak nemáš šanci, můžeš se zeptat DrMeduzy ten si stav(ěl)í zdroj
tipická 120mm má něco kolem 0,25A a 80mm kolem 0,15A a jestli jich máš 5 tak to bude nejvíc 1,5A-> pokud nemáš zdroj jen tak tak na sestavu tak by neměl bejt problém
a poku chceš udělat jeden speciální na větráky tak si sežeň nějakej starej nejlíp ATX zdroj a vykuchej z něj co nepotřebuješ, pak napájej piny 5 a 6 myslim (prostě ty co ho zapínaj) na mikrospínač, nebo na spínač kterym startuješ normálně comp a na 12V větev zapoj větráky a je to
pokud by sis ale chtěl dělat zdroj komplet svůj tak jsem tu někde viděl schéma na 200W zdroj a na rovinu ti řikám že pokud nejsi aspoň trochu zběhlej v elektotechnice tak nemáš šanci, můžeš se zeptat DrMeduzy ten si stav(ěl)í zdroj
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ale houby...Gr8 Vivec píše:ak si sežeň nějakej starej nejlíp ATX zdroj ............. pak napájej piny 5 a 6 myslim (prostě ty co ho zapínaj) na mikrospínač, nebo na spínač kterym startuješ normálně comp
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
- Vivec
- Středně pokročilý

- €agle
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- IQLogic
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- €agle
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Schema sem narychlo nasel tady.
Muzes pouzit bud 4 samostatne diody nebo koupit diodovy mustek jako jednu soucastku. Kondenzator cim vetsi tim lepsi. Transformator musis najit aby mel spravny prevodovy pomer (220-12) a aby mel dostatecny proud (tak 3A na 10 vetraku).
Muzes pouzit bud 4 samostatne diody nebo koupit diodovy mustek jako jednu soucastku. Kondenzator cim vetsi tim lepsi. Transformator musis najit aby mel spravny prevodovy pomer (220-12) a aby mel dostatecny proud (tak 3A na 10 vetraku).
Eagle3D Engine under developement
Hledáme do firmy schopného ASP/VB.NET/C# programátora, více po SZ
- LuckeR
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tie diody tam mozem dat akekolvek? Stacilo by dat tam ten maly plosacik z adaptera z konzoly SEGA:roll: a vymenit len kondenzator a trafo?€agle píše:Schema sem narychlo nasel tady.
P.S. To som ja IQLogic len som u kamarata -> LuckeR, kedze nemam net doma
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=40402 - toto pouzivam
- €agle
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No diody jsou v podstate jedno, hlavne by mely byt vsechny stejne a musi vydrzet proud ktery prez ne pujde. Nejjednodussi mas koupit nejaky takovyhle usmernovaci mustek (stoji 8,50). Nevim jak ten adapter vypada a jaky ma zapojeni, ale pokud je to jenom takovyhle jednoduchy, tak by to melo stacit vymenit jak rikas.
Eagle3D Engine under developement