GF4 MX440 - sekání některých her

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Jaroslava Kuncová
Nováček
Nováček

GF4 MX440 - sekání některých her

Příspěvek od Jaroslava Kuncová »

Nefunguje mi GTA Vice Sity a Flight Simulátor 2002. Prostě se mi sekaj. Mam i GTA III, ale ta je fajn. Všechny ostatní hry taky jdou. Je jich mnoho. Mam nVidia GeForce4 MX 440 / 64MB. Windows XP. Dala jsem tam detonátor 53.03, ale s tím už to vůbc nejde. Nejlepší je 44.03. Ale tamty hry mi stejně nejdou. Čím to může být? Nebylo by nejlepší vyměnit grafickou kartu? Moc děkuju za radu.
Scorp
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

...

Příspěvek od Scorp »

Záleží na tom, jaký tam máš nastavený rozlišení a detaily, ale sekání může bejt i malou RAMkou nebo CPU
Jaroslava Kuncová
Nováček
Nováček

Mam 256 MB RAM, ale to CPU nevím vůbec co je.
pavduf
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavduf »

Jaroslava Kuncová píše:Mam 256 MB RAM, ale to CPU nevím vůbec co je.
CPU je procesor.
Zjistíš to: Ovládací panely>Systém>a tam by mělo být na první kartě info o systému, procesoru, pamětích ap.
Toshiba Satellite
Jaroslava Kuncová
Nováček
Nováček

Je to : AMD Athlon(tm) XP 1800+ , 1.53 GHz.
Moc vám děkuju, že mi pomáháte

P.S.: A tu garfiku a nastavení tam upravuju podle rad nejnižší tuto a tamto podle manuálů nebo netu. Asi to bude tou grafickou kartou. Podporuje nVidia GF 4MX 440 direct 9.0 nebo jenom 8.0. Někde jsem četla, že právě jenom max. 8.0.
Jsem maxi začátečník, takže fakt sorry za mý blbý dotazy!!
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Nejnovejsi ovladace budou nejspis pro spravny chod potrebovat DX9. Asi by stalo za zkousku nainstalovat DX9.0b a nejnovejsi ovladace.
Jinak GF4MX nema ani plnou podporu DX8 (jen castecnou), ale to neznamena, ze nebude fungovat pod DX8 nebo DX9, jen tu a tam bude neco vypadat hur nez na lepsi grafice nebo to pojede o dost pomaleji, kdyz bude muset obcas za grafiku neco spocitat procesor. Ale to se zatim tyka jen nekolika malo novejsich her, rozhodne ne toho co ti nefunguje, to uz jsou celkem stary hry, pripadne udelane na starem enginu.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
martin_CZ
Začátečník
Začátečník
Bydliště: 4. pilir Karlova mostu od Maly Strany..je tu nejake wifi, nez se zeptate :)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin_CZ »

me to delalo taky - jakakoliv hra s rozlisenim 640x480 nesla pustit,, stacilo nastavit napevno frekvence (pres ReForce, nevim kde se to da stahnout) a uz to slapalo. ale setkal sem se s tim jenom jednou u svejch WinXP Pro SP1 (bez SP to slo ok...)
ASUS F3T
overcloker.cz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od overcloker.cz »

Pokud se můžu vmísit do debaty.MXko jsem měl a byla to hrůza.Shodou okolností jsem měl jednu chvíli i ten procesor, takže si troufám tvrdit že to chce změnu.Prozatim bych vyměnil grafiku.Ten procesor je celkem v pohodě.Zkusil bych koupit nějakou s výkonem někde kolem G4xxxTI.Je to investice do 4000Kč a ten nárust výkonu za to stojí.MXko patří do starého železa :-D
Tommi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommi »

tu mxku hod do kosa a kup si trebars radeona 9000
wolf00
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf00 »

unnamed píše:tu mxku hod do kosa a kup si trebars radeona 9000
ahoj zrovna jsem byl na strance levi.cz a maji tam gforce4 titanium 4200 64mb za 2500kc nevahej a kup si to!! lepsi nabidka uz nebude... :D :wink:
overcloker.cz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od overcloker.cz »

S koupí toho geforce4TI souhlas.Ta cena je podobná jako za radeon 9200, ale výkon je někde jinde. 8)
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

martin_CZ píše:me to delalo taky - jakakoliv hra s rozlisenim 640x480 nesla pustit,, stacilo nastavit napevno frekvence (pres ReForce, nevim kde se to da stahnout) a uz to slapalo. ale setkal sem se s tim jenom jednou u svejch WinXP Pro SP1 (bez SP to slo ok...)
To ReForce najdeš třeba linku na http://www.qr.cz dej tam hledat....
Co se týká rozlišení 640x480 - to je obecnej problém víc grafáren pod W2k/XP. Nový drivery 53.03 i 52.16 to uměj "vnutit" a maká to OK.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Jiri Drak píše:Nejnovejsi ovladace budou nejspis pro spravny chod potrebovat DX9. Asi by stalo za zkousku nainstalovat DX9.0b a nejnovejsi ovladace.
Jinak GF4MX nema ani plnou podporu DX8 (jen castecnou), ale to neznamena, ze nebude fungovat pod DX8 nebo DX9, jen tu a tam bude neco vypadat hur nez na lepsi grafice nebo to pojede o dost pomaleji, kdyz bude muset obcas za grafiku neco spocitat procesor. Ale to se zatim tyka jen nekolika malo novejsich her, rozhodne ne toho co ti nefunguje, to uz jsou celkem stary hry, pripadne udelane na starem enginu.
PŘESNĚJI Dx7.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Prosím o pomoc. Nefungují mi některé hry.

Příspěvek od Shit »

Jaroslava Kuncová píše:Nefunguje mi GTA Vice Sity a Flight Simulátor 2002. Prostě se mi sekaj. Mam i GTA III, ale ta je fajn. Všechny ostatní hry taky jdou. Je jich mnoho. Mam nVidia GeForce4 MX 440 / 64MB. Windows XP. Dala jsem tam detonátor 53.03, ale s tím už to vůbc nejde. Nejlepší je 44.03. Ale tamty hry mi stejně nejdou. Čím to může být? Nebylo by nejlepší vyměnit grafickou kartu? Moc děkuju za radu.
Takou grafárnu neměl "už ani můj pes v boudě" :shock: Změň si rozlišení na max. 16-bitové barvy ve hře, nebo raději pokud mačkáš furt OK,OK , tak v ovládacích panelech zvol default 16-bitové barvy. To že to chodí blbě beru, ale to padání může bejt i grafikou na odchodu, něco na bordu, paměti...nečo se přehřívá (třeba norhtbridge-co já vím), slabí trafo... Je o to, že při hrách maká sčot na 100% a tak se projeví každá chybička...Máš pravdu, že "veterány" byl 44.03 asi z novějších ten nejlepší.
Jaroslava Kuncová
Nováček
Nováček

Tak jsem to vyřešila. Mam novou grafárnu a je super. Dala jsem tam Hercules All-in-Wonder 9 800 SE, a potom taky ještě jednu paměť 256 a maká to. Na jaře, až našetřim víc penízků, ještě novou základovku a procesor a bude to dvakrát super. Hurá :-D
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Jaroslava Kuncová píše:Tak jsem to vyřešila. Mam novou grafárnu a je super. Dala jsem tam Hercules All-in-Wonder 9 800 SE, a potom taky ještě jednu paměť 256 a maká to. Na jaře, až našetřim víc penízků, ještě novou základovku a procesor a bude to dvakrát super. Hurá :-D
Tak to je prima. Kámoš má taky tuhle GE force 4 MX 440 a Athlon XP 2000+
a 256 MB RAM a Vice City si nezahraje plynule ani na nejmenší detaily a rozlišení. Trhalo se ti to určitě kvůli té grafárně, no a tou pamětí se to taky muselo zlepšit, té není nikdy dost.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

Butch píše:
Jaroslava Kuncová píše:Tak jsem to vyřešila. Mam novou grafárnu a je super. Dala jsem tam Hercules All-in-Wonder 9 800 SE, a potom taky ještě jednu paměť 256 a maká to. Na jaře, až našetřim víc penízků, ještě novou základovku a procesor a bude to dvakrát super. Hurá :-D
Tak to je prima. Kámoš má taky tuhle GE force 4 MX 440 a Athlon XP 2000+
a 256 MB RAM a Vice City si nezahraje plynule ani na nejmenší detaily a rozlišení. Trhalo se ti to určitě kvůli té grafárně, no a tou pamětí se to taky muselo zlepšit, té není nikdy dost.
No ja to viděl u kamarada co ma 600Mhz P3 256MB ram a grafiku od MAtroxu, a divil jsem se, ale na minima mu to jelo docela plynule...
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Wiruss píše:
Butch píše: Tak to je prima. Kámoš má taky tuhle GE force 4 MX 440 a Athlon XP 2000+
No ja to viděl u kamarada co ma 600Mhz P3 256MB ram a grafiku od MAtroxu, a divil jsem se, ale na minima mu to jelo docela plynule...
No jasně, ale jde o to, co je pro koho plynule.

Spíš bych řekl, že tyhle Ge force 4 MX 440 v kombinaci s 256 MB RAM a WIN XP jsou neštestí.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Tomu říkám řešení :) Já do ní časem půjdu taky. Sice jsem vždycky chtěl nVidii, ale tomuhle se nedá odolat.
ignorelist: kremrole a dezoláti
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“