nF3 250GB a PASIV na Chipsetu

Vše týkající se základních desek. Od problémů, výběru, informací, BIOSů, ovladačů a další.

Moderátoři: Eddward, PKBO

PcBuh
Začátečník
Začátečník

nF3 250GB a PASIV na Chipsetu

Příspěvek od PcBuh »

Má někdo chlazenej Chipset nF3 250GB pasivně ????

Zajímalo by mně jestli to jde a jestli se to uchladí :)
Iguka
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Iguka »

Ano, na desce DFI nf3 250GB je pasiv chipsetu od výroby, uchladí to v pohodě :)
3600 + Ninja2, B450 Tomahawk, A-data S11pro 512MB, 4x8GB DDR4 crucial 3000 cl15@3600 cl16, GTX 1050Ti KalmX, KC400 240GB, Fractal R4, Corsair RM650x, LCD 22" W2220P, Win10Pro
PcBuh
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PcBuh »

Iguka píše:Ano, na desce DFI nf3 250GB je pasiv chipsetu od výroby, uchladí to v pohodě :)
Super , díky
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Podobne je na tom aj moj MSI K8N nForce3 250G ... pasivne chladenie naviac bez problemu postacuje aj pri frekvenciach FSB okolo 250-270MHz ......
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

přesně tak, mám též MSI K8N Neo jak random a jen dodám, že s pasivem má čipset takových 32°C idle, což je myslím naprosto bezvadný
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

no já nevím na te moji DFI se to zahříva při 345 FSB jako prase ....neudržím na tom ruku ani vteřinu:(...musel jsem tam dát jinej velkej pasiv

//edit Wilik - promazany OT posty
MAGMA
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MAGMA »

otazocka, do kolko stupnov je to v pohode? ja mam okolo 43 stupnov.

NB: ASUS N71JQ i7 720QM, 4GB 1333MHz, Intel X25-M 80GB + Seagate Momentus XT 500GB hybridný HDD., ATI HD5730 OC, Win 7HP 64bit
AUDIO: USB EDIROL UA-1EX, Cowon D2 > Onkyo HTX-22HD, Ultimate Ears Triple.fi 10 PRO
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

MAGMA píše:otazocka, do kolko stupnov je to v pohode? ja mam okolo 43 stupnov.
no je to v pohode pokud na tom udržís ruku déle jak 5 vteřin,pokud ne tak to je docela blby pac to je přes 65 stupnu....a to uz neni zrovna dobra teplota.....já jsem na 345 FSB a 1.8V musel dát vetsi pasiv jinak bych pri zavrene skrini mel strach ze to bude delat vypočetní chyby..
byp[NiNR]
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od byp[NiNR] »

já mám desku viz podpis a chlazení mám pasiv od Zalmanu. chladič je vlažný v poho na něm udržím hnatu cca 35 °C
-=:: bYp.[NiNR] ::=-
nějaká i5ka + SSDčko:)
Larin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Larin »

ja mam 31 C na DFI nForce 3 viz popis a mam na tom pasivu hozenej malej vetrak..a pohoda :)
CPU: Athlon 64 2800+ 1800Ghz, MB: DFI Lanparty UT nF3 250Gb ,RAM: Kingmax 1GB 433 CL 2.5 433Mhz 2.5 3 3 6 ,VGA: Inno3D NVidia 6800GT 256MB,HDD: 250GB 16MB,O.M.: Philips CD-RW 4800 , DVD-RW LG 4163B
Jackin
Začátečník
Začátečník

pasiv na ASUSu K8N-E deluxe

Příspěvek od Jackin »

Mám desku ASUS K8N-E deluxe a s AMD64 2800+(1,8Ghz) se dostanu docela vysoko (nad 2,4 stabilně ale zřejmě ne pařba přes celou noc), jenže chipset chlazený takovým malým, nepříliš konstrukčně vyřešeným pasivem docela topí...už z hlediska životnosti mám otázku :
Vyplatí se mi koupit nějaký lepší pasiv (FSB=270)? (např.http://casemodding.cz/index.php?pg=detail&co=954&kat=9 nebo http://casemodding.cz/index.php?pg=detail&co=953&kat=9)
Zvýším stabilitu ?

Jelikož je pasiv mírně ovíván větrákem na PCI slotu (vlastní výroba + 80mm), více delších žeber by mělo patrně svůj účel splnit.Ještě jeden dotaz - procesor topí při zátěži max.52°C, je třeba lepší chlazení než box ? K čemu ?

Díky za odpovědˇ
Bikermotyl
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bikermotyl »

Zober novší typ ZM-NB47J, ten je silne vpoho. Problem je len pri väčších grafách(typu NV6800). Treba ho trochu (dosť) upraviť - pozohýbať rebrá do "kvetinky". Síce strata záruky, ale za tie prachy je to imho jedno.
V mojom prípade klesla teplota o takmer 10°C proti stock chladiču. :-D

Pri 52°C na CPU menit hádam BOX-chladič netreba, len ako je to u neho s hlukom? Pri maxi záťaži má už zvyčajne riadne točky (5000rpm), to už je malý vrtulník. Zmena za lepší = podstatné zníženie hluku :-D a teploty cca o 10°C. :)

...a každé znižovanie teplôt je v podstate o stabilite.
AMD + Noctua NH-U12 + NF-S12, DFI LP-nF4 Ultra-D + HR-05, A-Data Vitesta DDR-566, ATI Sapphire X1800GTO2, Samsung SP2504C 250GB SATA-II, LG GSA-4166B, Enermax Liberty 500W, SilverStone TJ05-ST
Jackin
Začátečník
Začátečník

zalman na asus a amd box

Příspěvek od Jackin »

Díky, stejně (jak jsem záhy zjistil) zavazí grafika (R9600pro jenže chipset špatně umístěn, leze trocha do grafiky), takže to trocha uřežu a pozohýbám a bude....box na plno jede asi 3300rpm, to už trocha slyšet je (70mm). Ještě mě zajímá : musels jít s Vcore na 1,6V kvůli stabilitě nebo jen tak pro zichr ? mám stejnej procák a stabilně z něho vymačkám 2500MHz na 1,5V, při 2570MHz je nestabilní i při 1,525V, nevím jak vysoko s voltáží můžu jít (nejspíš až dokud nebudu mít v zátěži 70°C ???). Deska zvládla takt FSB=300MHz (násobič cpu x8), jenže po pařbě dooma cca 3h byl chipset dost horký (moc dlouho jsem tam ten prst neměl). To je při otevřené skříni dost slabé. Hodím tam ten zalman a uvidíme, zatím jedu jen na 2200. Taky jsem zjistil že pokud manuálně nastavuješ v biosu FID/VID, nemůžeš používat cool´n´quiet. Jelikož se o tuto srandu nechci připravit, musím jet na to co je nastavený (FIDx9, Vcore1,5V)...hmmm....co si o tom myslíš ?
Bikermotyl
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Pozohýbať to nie je problém, pozri čo som mu porobil ja...

Obrázek
Zatiaľ je na Grafe Stock chladič, ale AC Silencer je už na ceste, tak je to naň pripravené :)

Jeden z prvých krokov pri OC je vypnúť v BIOSe Cool´n´Quiet. Osobne som ho mal zapnutý len pri prvom štarte PC.
AMD + Noctua NH-U12 + NF-S12, DFI LP-nF4 Ultra-D + HR-05, A-Data Vitesta DDR-566, ATI Sapphire X1800GTO2, Samsung SP2504C 250GB SATA-II, LG GSA-4166B, Enermax Liberty 500W, SilverStone TJ05-ST
Jackin
Začátečník
Začátečník

pasívní ježek

Příspěvek od Jackin »

wow, to vypadá dobře, obzvlášť v té modré (má oblíbená). Jo tak nějak si to představuju, díky moc za foto, alespoň člověk vidí co všechno se dá vymyslet...a propo, jediné co jsem nepochopil je proč vypnout ten kůlakvalt, přečetl jsem si že to dělá problémy, ale myslím si že jen v závislosti pokud měníš FID/VID, chtělo by to nějaký detailní rozbor s čím to souvisí.....A proč ho tam chci mít zapnutý ? No jelikož při běžné kancelářské práci, přehrávání videa, hudby, programování apod...zkrátka když nepařím tak procák topí 32°C a větrák jede na 1500 - 1700 (moc ho neslyším). Oproti těm 52 v zátěži je to rozdíl. Když ho odlehčích tak teplota klesne na spodní hranici během dvou minut zhruba (musel bych změřit ale to je fuk). Zkrátka a jednoduše - kůlakvalt mi šetří procák (životnost) když nepařím což je cca 80% veškerého času co na něm strávím. Nevím, musel bych mít pádný důvod...zatím to mám stable i s tím....možná až pudu vejš...třeba nad 2500 ;-D....ještě jednou díky
Jackin
Začátečník
Začátečník

pasiv Zalman ZM-NB47J na chipset

Příspěvek od Jackin »

...jo a jen tak pro zajímavost to stejné vyrábí (možná stejná fabrika) i PRIMECOOLER PC-NB1 za tu stejnou cenu
Bikermotyl
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Toto ja riešim ClockGenom, kde ho podtaktujem, kedy potrebujem.

jj. presne to isté vyrába aj (kopirák) Primecooler len v trošku tmavšom prevedení modrej. U nás je dokonca o štvrtinu lacnejší. Ale mna osobne zaujal práve ten Zalman.
Jackin
Začátečník
Začátečník

clockgen

Příspěvek od Jackin »

zalmana maj jen v praze, ja su brňák....nemůžu čekat....jo clockgen používám v kombinaci s prime na zátop a speedfanem na monitoring, pak si v biosu všechno nastavim na pevno pokud stable.....jo nevis jaky ty tvoje paměti měly fabrikalni hodnoty ? (? -? -? -? ) mam samsung 2x512 2.5-3-3-8, jedou bez problemu na cl2 ale pak nejdou taktnout, kdyz cl2,5 tak z nich vymacknu 440Mhz...musim jet pro ten pasiv a navic padla, ahoj
lord deathskull
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lord deathskull »

jakej PASIV by ste DOPORUCOVALI???
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

lord deathskull píše:jakej PASIV by ste DOPORUCOVALI???
Jistě již zmiňovaného Zalmana ZM-NB47J :wink:
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
Odpovědět

Zpět na „Základní desky“