Jakej vetrak do zdroje (120*120)

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

DarkLight
Začátečník
Začátečník

Jakej vetrak do zdroje (120*120)

Příspěvek od DarkLight »

Zdravim... Chci vymenit vetrak ve zdroji (350W Aopen dodavanej s case Aopen H600A Beige) pac ten co tam je je silene urvanej (nemereil jsem kolik dB ale vim ze to dela on a zadnej jinej (postupne jsem je zastavoval mimo zdroje) ) no a potrebuju radu (jakozto noob) kerej vetrak tam dat... Musi to bejt 120*120 (pac tam logicky je :D ) ale samo tichej..

Dik za rady...

edit: jo a nechci do toho vrazet moc prachu :) Takze staci treba i stredne hlucnej vetrak za tri stovky, nez mega nabouchanej extra silent vetrak za 900 =)
Athlon64 3200+ 2.0 GhZ ; Asus EAX1300Pro 256MB DDR2 PCI-E, 2 x 512MB Kingston dualchannel kit, Maxtor DiamondMax9 120GB 7200rpm, Apple PowerMac G5 housing, 350W AOpen PSU modded to Apple 450W PSU housing
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

Zkus se ozvat uzivateli Xima,mel vynikajici vetraku 200/ks
.
martin_CZ
Začátečník
Začátečník
Bydliště: 4. pilir Karlova mostu od Maly Strany..je tu nejake wifi, nez se zeptate :)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin_CZ »

kdyz to tu je tak to prdnu sem.. budu menit otci vetrak (8x8 cm) ve zdroji ve skrini EC ML 3199 (300W). kterej vetrak by to moh uchladit? co tenhle?
//nebo tenhle.. jak je na tom s hlucnosti?
ASUS F3T
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

martin_CZ píše:kdyz to tu je tak to prdnu sem.. budu menit otci vetrak (8x8 cm) ve zdroji ve skrini EC ML 3199 (300W). kterej vetrak by to moh uchladit? co tenhle?
//nebo tenhle.. jak je na tom s hlucnosti?
Ten AC tam nenarveš...
dymONE
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dymONE »

http://www.caseking.de/shop/catalog/pro ... ts_id=1374

Fakt hodne dobre vetraky ... uz aj na 12V su dost tiche a na 5-7V ich nepocut. Fukaju celkom vpohode :wink:
Intel Core2Duo E8400™@ 4050MHz (1,3V real in LOAD) >Prime stable< || eVGA 680i SLi A1 (P32) || all fans @ 5V
silent wc system [D-Tek FuZion + GPU + NB + SB + HDD + DDC Ultra+AC top + MCR320QP + Trodas's res + 11/15 Tygon tubing]
4x1024MB A-DATA Vitesta 800+ EE (D9GCT) @ 900MHz 4-4-4-8 (2,2V real) || 2x ASUS 8800GT 512MB SLI
3x WD5000YS - 500GB + Samsung SP2004C-200GB || Samsung SH-S183A || 22" LCD Dell™ E228WFP
Chieftec DA-01B-D - Bigtower || CORSAIR HX620|| Logitech Cordless MX + MX510 + MOMO Racing + DFP
martin_CZ
Začátečník
Začátečník
Bydliště: 4. pilir Karlova mostu od Maly Strany..je tu nejake wifi, nez se zeptate :)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin_CZ »

dymONE píše:http://www.caseking.de/shop/catalog/pro ... ts_id=1374

Fakt hodne dobre vetraky ... uz aj na 12V su dost tiche a na 5-7V ich nepocut. Fukaju celkom vpohode :wink:
dik, ale potrebuju 8x8cm..
ASUS F3T
Zbyna
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zbyna »

martin_CZ píše: dik, ale potrebuju 8x8cm..
Ber v potaz i to, že thread si založil DarkLight, takže to nemusel být návrh fanu pro tebe ;))
DarkLight
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od DarkLight »

Zbyna: ;) heh...

all: premejslel jsem o techhle dvou:

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=26951

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=31648

spis bych bral ten druhej, ale kamos mi rika, ze ten hukot ze zdroje zpusobuji turbulence foukaneho vzduchu (narazeni na chlazene prvky) takze mi nepomuze ani vymena vetraku :( zdroj tolik nepece takze bych klido i priskrtil otacky, ale zrucnej moc nejsem takze se mi nece poustet do veci typu vyroba redukce s odporem (navod na pctuning.cz)

co myslite vy? :) dik za rady :P

edit: je mi fuk esli bude nebo nebude svitit, pac skrin mam zavrenou, nejsem modder. Ale byl bych pro ten druhej na Czechcompu pac ma udanou hodnotu hluku narozdil od toho prvniho primecooleru
Athlon64 3200+ 2.0 GhZ ; Asus EAX1300Pro 256MB DDR2 PCI-E, 2 x 512MB Kingston dualchannel kit, Maxtor DiamondMax9 120GB 7200rpm, Apple PowerMac G5 housing, 350W AOpen PSU modded to Apple 450W PSU housing
lMarky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lMarky »

primecooler určitě ne a tomu aerocoolu bych moc nevěřil..

bejt tebou tak jdu do tohohle http://casemodding.cz/index.php?pg=detail&co=213&kat=3

a nebo pokud bys měl další 3 stovky navíc tak už se daj (od 570) pořídit Papstíky :)

ale asi by bylo nejlepší napsad Ximovi jestli nemá ty jeho 120ky, protože ty mam 2 a jsou naprosto super..
bukva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bukva »

No, kamos ma urcite pravdu v tom, ze "vetsinu" hluku nevyrobi ani tak primo ten vetrak (a uz vubec ne jeho pohon), ale narazy vzduchu do prekazek na ceste (typicky je to hodne poznat u mrizek za vetrakama). Proto taky "laboratorne" namerena hlucnost (bezne kolem 20dB) vezme hned za sve, kdyz se udela nejaky realny test hlucnosti (tam se bezne u vetraku s papirovyma 20dB nameri 35-40dB). Prave proto ti hodne od hluku pomuze zpomaleni ventilatoru (mnohem vic, nez vymena za jinej - pokud ovsem nebude pomaljesi, coz je to stejny jako zpomaleni) - zmensi se rychlost vzduchu, ten tak silne nenarazi => mensi hluk, ale taky mensi prutok vzduchu, horsi chlazeni. Tak si vyber :)
martin_CZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin_CZ »

..takze muzu taky vyndat to na co ten vzduch narazi :) (trosku nebezpecny, ale taky moznost)
ASUS F3T
martin850
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin850 »

2martin_cz: no vyndaj tu mrezu urcite
2DarkLight: ale najprv to rozober a zisti si aky tam je, lebo videl som zdroje, co mali tie 12cm fany tensie ako 2,5cm, ze ci nemusis zhanat taky.
DOSKA Asus P5K CPU C2D E8500 @ 3.9GHz RAM A-DATA Vitesta 2x2GB 1066MHz HDD WD SE 250GB, WD GP 500GB zdroj Seasonic 750W VGA Sapphire HD4870 DVD RW LG GSA 4040B, HP GSA-H31L (ligh scribe) BEDNA Thermaltake Eureka ZVUK audigi 2 ZS bulk, creative T7900 7.1 TLACIREN HP 5550, HP LaserJet 1150, Samsung CLX-2160 SCANER Acer scanprisa 640UT MONITORBenQ T241WA (24" LCD) + male upravy
DarkLight
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od DarkLight »

IMarky: ten "Akasa Ultra Quiet Amber Series" vypada cool, a za rozumny prachy.. Checknu este vnitrek zdroje aby v nem nebyl nizsi nez 25mm jak rika martin850, a esi to bude OK, tak koupim ten na kerej jsi mi dal tip :)

Dik Vam vsem :P
DarkLight
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od DarkLight »

martin_cz: heh, trandiky a civky ze zdroje bych tahal nerad :D este mrizku dam dolu, to jo!
martin_CZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin_CZ »

DarkLight píše:martin_cz: heh, trandiky a civky ze zdroje bych tahal nerad :D este mrizku dam dolu, to jo!
no tu sem presne myslel. kdyztak napis co to udelalo (jak moc to udelalo). otec asi nebude chtit bejt pokusnej kralik :lol:
ASUS F3T
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

je jedno co tam dáš za vetrák ....nejlepší jsou Asi nexusi nebo Glaciali ktery maji pod 20 dB a mají dvojity kuličkovy ložiska.....mají 950 otáček

tzn,že nejsou vubec slyšet..

btw aby nedocházelo k aerodynamickymu hluku(to je narážení vzduchu do překážek....žeber atd),tak je nejlepší co nejvetší vetrák a rozloženou vyfukovací plochou(aby ten vzduch tam neproudil moc rychle ale spis ve velke ploše)....
DarkLight
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od DarkLight »

Highlander: v tom zdroji je ten nejvetsi beznej vetrak kerej muze snad bejt (120*120) nepocitam teda samourobeny vetraky v cely bocnci 300*300 :D takze koupim nakej nizkootackovej nebo ten kerej se da regulovat a osefuju to..

Btw jak je to s napajenim? Pac ty 120ky vetraky jsou delany treba na vetrani vnitrku case, ze napajeni se zapoji na desku, ale, jak je to u zdroje? :| Sry za ty noob otazky, rikam, neorientuju se v tomhle, ja spis software =))
honzanun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honzanun »

Ty Akasy Amber Quiet mají napájení pomocí 4-pol konektoru i pomocí 3-pinu. Stačí je píchnout na základní desku nebo přímo na 4-pol ke zdroji.
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

lMarky píše:
bejt tebou tak jdu do tohohle http://casemodding.cz/index.php?pg=detail&co=213&kat=3
mě se nějak moc nechce věřit tomu 18db při 1800 otáček. Nad 1000 otáček je dle mého názoru všechno slyšet.
Já mám v case Nexuse - http://www.okcomputers.cz/DetailPage.asp?DPG=52034

a jsem spokojenej. Není vůbec slyšet a průtok vzduchu je dostačující. Cena v pohodě.
show must go on..
honzanun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honzanun »

Ty Akasy jsou fakt tichý
shadow píše:
lMarky píše:
mě se nějak moc nechce věřit tomu 18db při 1800 otáček. Nad 1000 otáček je dle mého názoru všechno slyšet.
Já mám v case Nexuse - http://www.okcomputers.cz/DetailPage.asp?DPG=52034

a jsem spokojenej. Není vůbec slyšet a průtok vzduchu je dostačující. Cena v pohodě.
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“