Je doopravdy výhodné+vhodné přejít z IE na jiný prohlížeče?
- Pavloš
- Začátečník

-
Je doopravdy výhodné+vhodné přejít z IE na jiný prohlížeče?
Dobrej.Užívám špičkový antivir jeden z těch co doporučuje Shit.A užívám MS Windows XP se všema záplatama a s SP2 a doplňkový firewall.
Vyplatí se mě místo Internet Expl 6 přejít na nějaký Firefox Moz. nebo Operu? Bude to pro mě snad mít výhodu,větší bezpečnosti,menšího množství spamu a virů?Budou se rychleji načítat stránky a bude nový prohlížeč se všemy weby kompatibilní?
Dále mě zajímá nemůžou mě havarovat nebo se jinak poškodit zblbnout Windows když tam budu mít dva prohlížeče?Já jen jak to vemou Windows když nahradím original MS produkt Internet Expl. nějakým doplńkovým cizím programem?
Eště bych chtěl poprosit nějakýho Moda jestly by z toho nemohl ještě k těm dotazům udělat hlasování.
Zajimalo by mě kolik lidí jaký užívá prohlížeč.
Mohly by pod to do diskuze i napsat proč ho užívaj.
Vyplatí se mě místo Internet Expl 6 přejít na nějaký Firefox Moz. nebo Operu? Bude to pro mě snad mít výhodu,větší bezpečnosti,menšího množství spamu a virů?Budou se rychleji načítat stránky a bude nový prohlížeč se všemy weby kompatibilní?
Dále mě zajímá nemůžou mě havarovat nebo se jinak poškodit zblbnout Windows když tam budu mít dva prohlížeče?Já jen jak to vemou Windows když nahradím original MS produkt Internet Expl. nějakým doplńkovým cizím programem?
Eště bych chtěl poprosit nějakýho Moda jestly by z toho nemohl ještě k těm dotazům udělat hlasování.
Zajimalo by mě kolik lidí jaký užívá prohlížeč.
Mohly by pod to do diskuze i napsat proč ho užívaj.
- podws
- Nováček

Tvuj prispevek je primo katalyzatorem flameware.
Tak jen strucne, ten Firefox proste vyzkousej, nic Te to nebude stat, a pritomnost IE a Firefoxu samozrejme nicemu neskodi.
Me osobne vyhovuje Firefox diky spouste funkci, ktere vyuzivam a Operu neznam
Tak jen strucne, ten Firefox proste vyzkousej, nic Te to nebude stat, a pritomnost IE a Firefoxu samozrejme nicemu neskodi.
Me osobne vyhovuje Firefox diky spouste funkci, ktere vyuzivam a Operu neznam
CPU: Intel Core2 Duo E8200 2,66GHz | Cooler: Arctic Cooling Freezer 7 Pro | MB: Gigabyte GA-P35-DS3 | RAM: A-Data 2x2GB DDR II 800MHz Extreme Edition | VGA: GigaByte Radeon HD3870 GV-RX387512H 512MB | Sound: SB Creative Labs X-Fi Xtreme Music | HDD: Samsung SpinPoint T HD501LJ - 500GB SATA II | PSU: CORSAIR HX520 | Case: Eurocase 8830
- zombux
- Odborník PCT

- Pavloš
- Začátečník

-
Dobře na jaký ale přejít?
Koukal jsme že jsou:
Mozilla
Firefox
Opera
Netscape
Myslel jsem že Mozila je to samé jako FireFox že je to od té samé firmy v čem se od sebe liší?Protože jsem myslel že to jedno a to samé teda FireFox Mozilla.
Moje požadavky na ten prohlížeč jsou hlavně tyto:
1.stabilita
2.rychlost načítání stránek
3.bezpečnost
4.podobnost s Inter.Explorerem,pěkný design,přehlednost a jednoduchost
5.není to povinné,ale mohl by být v cz
6.aby nezasaohval do systému chci aby se nehádal s Inter. Explorerem a aby nepoškodil Windows.
Koukal jsme že jsou:
Mozilla
Firefox
Opera
Netscape
Myslel jsem že Mozila je to samé jako FireFox že je to od té samé firmy v čem se od sebe liší?Protože jsem myslel že to jedno a to samé teda FireFox Mozilla.
1.stabilita
3.bezpečnost
6.aby nezasaohval do systému chci aby se nehádal s Inter. Explorerem a aby nepoškodil Windows.
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
FF je odlehčená Mozilla....je rychlej bezpečnej běž do nej....Pavloš píše:Dobře na jaký ale přejít?
Koukal jsme že jsou:
Mozilla
Firefox
Opera
Netscape
1.stabilita
3.bezpečnost
- zombux
- Odborník PCT

vždyť to můžeš zkusit
osobně ti doporučím Firefox nebo Operu, obojí mají svý pro a proti. Netscape je buď zastaralý (6, 7) nebo poměrně hnusný (8), i poslední Mozilla je poněkud pozadu.
1.stabilita - cokoliv je stabilnější než IE
2.rychlost načítání stránek - tohle browser neovlivní
3.bezpečnost - cokoliv je bezpečnější než IE
4.podobnost s Inter.Explorerem,pěkný design,přehlednost a jednoduchost - nejpodobnější je FF, ostatní je záležitost osobního vkusu
5.není to povinné,ale mohl by být v cz - FF je, Opera nevím ale myslím že taky
6.aby nezasaohval do systému chci aby se nehádal s Inter. Explorerem a aby nepoškodil Windows. - nic ti nezasáhne do windows a nic se nebude hádat s IE, nevím proč z toho máš pořád strach, prostě nastavíš jako výchozí prohlížeč něco jiného a IE si nebudeš všímat
a používat ho jen když to bude nutné
1.stabilita - cokoliv je stabilnější než IE
2.rychlost načítání stránek - tohle browser neovlivní
3.bezpečnost - cokoliv je bezpečnější než IE
4.podobnost s Inter.Explorerem,pěkný design,přehlednost a jednoduchost - nejpodobnější je FF, ostatní je záležitost osobního vkusu
5.není to povinné,ale mohl by být v cz - FF je, Opera nevím ale myslím že taky
6.aby nezasaohval do systému chci aby se nehádal s Inter. Explorerem a aby nepoškodil Windows. - nic ti nezasáhne do windows a nic se nebude hádat s IE, nevím proč z toho máš pořád strach, prostě nastavíš jako výchozí prohlížeč něco jiného a IE si nebudeš všímat
ignorelist: kremrole a dezoláti
- jab
- Začátečník

-
zkus FF nebo operu - FF se hodne podoba na IE, takze prechod na nej neznamena vicemene zadny problem. Opera uz vypada trosku jinak, na druhou stranu jak si na ni clovek zvykne, tak
kazdopadne hlavni vyhodou obou techto oproti IE je tabbed browsing - moznost mit otevrenych vice oken v jednom. a to ze nemaj ActiveX
ok ok, avant a maxthon maj ty wokna taky ale o tom se tu nemluvilo
kazdopadne hlavni vyhodou obou techto oproti IE je tabbed browsing - moznost mit otevrenych vice oken v jednom. a to ze nemaj ActiveX
ok ok, avant a maxthon maj ty wokna taky ale o tom se tu nemluvilo
ryzen r5 1600, ax370, 2x8gb, ssd+hdd, 1060 6gb
- Delarge
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Já mam jako hlavní Operu (vychytaný ovládání, člověk si ji může upravit uplně naprosto=) + jako záložní FF s několika extensions (na funčnost Opery imho přesto nemá=), když mi "náhodou" Opera nějakou stránku načte blbě...a IE již opravdu není potřeba (popravdě, se divim, že "to" ještě někdo vůbec používá;)
Back to AMD: Ryzen 7 9800X3D + Noctua NH-U12A CB -- MSI MAG B850 Tomahawk Max WiFi -- Gainward Phantom RTX 4080 -- Kingston FURY Beast 2x32GB DDR5 6000MT/s CL30 -- Seagate FireCuda 530 2TB + WD Black SN850 2TB + Samsung 990 PRO 4TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Fractal Design Scape -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- Windows 11 Home 25H2
- shadow
- Středně pokročilý

můžeš zkusit i K-Meleon, ten také běží na Gecko jádru.
http://kmeleon.sourceforge.net/ - cz lokalizace existuje myslím také
- k tomu vyctu kladů alternativních prohlížečů nutno přidat i "customizovatelnost" pomocí různých pluginů apod. (česky mě to nějak nenapadá
asi přídavných modulů
- především Firefox v tomto směru exceluje. Ale zase se to s tím nesmí přehánět - stačí flashblock, adblock, něco na download, a možná i pár dalších v závislosti na tvých potřebách.
bezpecnost spočívá především v tom, že jsou alter. prohl. odděleny od systému - narozdíl od IE a zároveň nejsou tak terčem útoků virů - zatím.
jinak poslední verze firefoxu 1.0.5 není v české lokalizaci a je chybová - po nainstalování / aktualizaci pluginů může "zamrznout" a pomůže až odstranění pluginů v rámci safe modu. Každou chvíli by se snad měla ale objevit verze nová. Možná je lepším řešením použít zatím novější neoficiální "nightbuild". Popř. 1.0.5 bez pluginů, nebo nainstalovat 1.0.4 i s nějakejma údajnema bezpečnostníma dírama.
JInak problém je, že některé stránky (je jich minimum), ale vyskytnou se, jsou stavěny pouze pro IE, takže na nich většinou firefox spadne - typicky tntrade
- aspoň ještě před nedávnem tomu tak bylo... řešením bez IE tak může být nový Netscape, který obsahuje jak jádro gecko (pozastavená mozilla, firefox, k-meleon), tak jádro IE - přesný název si nevzpomenu - mezi kterými lze přepínat.
Ad Opera - její plná verze není nadále free. Licence je placená. Nebo už se to změnilo ?
Tady spíše poradí někdo z jejích nadšených uživatelů...
//edit: to jádro IE se myslím jmenuje Trident
http://kmeleon.sourceforge.net/ - cz lokalizace existuje myslím také
- k tomu vyctu kladů alternativních prohlížečů nutno přidat i "customizovatelnost" pomocí různých pluginů apod. (česky mě to nějak nenapadá
bezpecnost spočívá především v tom, že jsou alter. prohl. odděleny od systému - narozdíl od IE a zároveň nejsou tak terčem útoků virů - zatím.
jinak poslední verze firefoxu 1.0.5 není v české lokalizaci a je chybová - po nainstalování / aktualizaci pluginů může "zamrznout" a pomůže až odstranění pluginů v rámci safe modu. Každou chvíli by se snad měla ale objevit verze nová. Možná je lepším řešením použít zatím novější neoficiální "nightbuild". Popř. 1.0.5 bez pluginů, nebo nainstalovat 1.0.4 i s nějakejma údajnema bezpečnostníma dírama.
JInak problém je, že některé stránky (je jich minimum), ale vyskytnou se, jsou stavěny pouze pro IE, takže na nich většinou firefox spadne - typicky tntrade
Ad Opera - její plná verze není nadále free. Licence je placená. Nebo už se to změnilo ?
//edit: to jádro IE se myslím jmenuje Trident
Naposledy upravil(a) shadow dne úte 19. črc 2005, 22:39, celkem upraveno 1 x.
show must go on..
- Thellwin
- Administrátor

Naporosto souhlasím, já mám ve FF akorát Flashgot, Adblock, Minimize to tray a chystám se zkusit Mouse Gesturesshadow píše: - k tomu vyctu kladů alternativních prohlížečů nutno přidat i "customizovatelnost" pomocí různých pluginů apod. (česky mě to nějak nenapadáasi přídavných modulů
- především Firefox v tomto směru exceluje. Ale zase se to s tím nesmí přehánět - stačí flashblock, adblock, něco na download, a možná i pár dalších v závislosti na tvých potřebách.
IE stejně v kompu je, tak nevidím důvod instalovat další řešení pokud selže FF, pokud má člověk všchny SP a záplaty, tak to tu chvliku vydrží.shadow píše:
JInak problém je, že některé stránky (je jich minimum), ale vyskytnou se, jsou stavěny pouze pro IE, takže na nich většinou firefox spadne - typicky tntrade- aspoň ještě před nedávnem tomu tak bylo... řešením bez IE tak může být nový Netscape, který obsahuje jak jádro gecko (pozastavená mozilla, firefox, k-meleon), tak jádro IE - přesný název si nevzpomenu - mezi kterými lze přepínat.
To Pavloš : Doporučil bych ti vyzkoušet FireFox, Operu a z těch dvou si vybrat ten coti sedne víc
Goldnoob team proud member!
- Shit
- Odborník PCT

Každý i-netový prohlížeč má v sobě "díry" - každý!!
. U IE6 je největší nevýhoda v tom, že je nejvíce užívaný, a proto je terčem většiny "škůdců". Každý browser má svá pro a proti....
Pokud máš IE6 "zaflastrovaný", tak to zas taková tragédie (jak to někteří jedinci stále píší) rozhodně není.
Tím ale rozhodně netvrdím, že nejsou lepší řešení... 
Pokud máš IE6 "zaflastrovaný", tak to zas taková tragédie (jak to někteří jedinci stále píší) rozhodně není.
- cabman
- Středně pokročilý

Dovolím si reagovat uvedením linku http://hulan.cz/blog/item/uzivatel-msie-neni-menecenny. S tímto názorem pana Radka Hulána naprosto souhlasím. Doporučuji pročíst celý web - pro mnoho lidí může být velmi poučný.
Jinak používám IE a Operu. Firefox mě nezaujal.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
- shadow
- Středně pokročilý

Názor Radka Hulána na adresu Firefoxu rozhodně nesdílím. Jak někdo může napsat:cabman píše:Dovolím si reagovat uvedením linku http://hulan.cz/blog/item/uzivatel-msie-neni-menecenny. S tímto názorem pana Radka Hulána naprosto souhlasím. Doporučuji pročíst celý web - pro mnoho lidí může být velmi poučný.
Okna dole jsou tak neintuitivní a nepřehledná ! tabbed browsing je daleko intuitivnější.Jeho podivná implementace tabs je to samé (ale horší), jako si otevřít vícekrát okno MSIE, a přepínat si jeho jednotlivé instance na liště dole, akorát u toho druhého přístupu (u MSIE) mám více možností, co s tím dělat (tedy normální práce s okny).
Active X - lze řešit pluginem, setkal jsem se snad jen s jedním, dvěma weby, které tuto "super featurku MS" vyžadují. Stránky s Active X nevyhledávám.
+ Reportované chyby - znak toho, že se kolem FF něco dělá. Jde o open source projekt, proto jsou reportované chyby taky veřejně dostupné a proto jich je taky tolik reportovaných (a s využitím sil komunity se průběžně pracuje na jejich odstranění a předcházení jim) x IE - closed source projekt - o nějakou "negativní" podobnou prezentaci ze strany MS není zájem + z povahy věci nemůže být ani tolik reportovaných chyb. Snad mi nechceš namluvit, že IE je bezpečnější a bezchybnější... EDIT: A pokud by skutečně měl mít méně "chyb", tak to jen tím, že Firefox se neustále každým dnem vyvíjí a snaží se řešit řadu věcí, které jsou opravdu ku prospěchu uživatele. To si žádá čas a vylaďování. Bugy nejsou většinou nic kritického. řada uživatelů si jejich projevu vůbec nevšimne.posledních pár měsíců bylo na Firefox vydáno několik desítek oprav, a to je prostě moc.
V jednoduchosti je síla. Nepotřebujem nějaké super featurky MS navíc, který jsou akorát jednou velkou bezpečnostní dírou....... je v jádře Firefoxu, zvaném Gecko, které zpracovává kolem 50 tagů HTML a o něco málo více atributů CSS, a XUL obalu ....Jednoduché věci, jako je HTML engine Gecka
Radek Hulán musí jít proti proudu IT komunity za každou cenu, i když to není myslím vždy na místě. Upozornit na sebe lze i jinak. (EDIT: abych ale v nebyl v jeho směru nějak misinterpretován, tak si jinak vážím jeho znalostí a především toho, že se nebojí vyslovit svůj (nepopulární) názor a obhajovat ho, i jeho vůli postavit se čelem české závisti.
show must go on..
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
- podws
- Nováček

Pak jeste:Dzin píše:Tabs byli hlavní duvod proč jsme opustil IE
kliknuti prostrednim tlacitkem na odkaz = otevre nove okno v Tab
CTRL+kolecko mysi = moznost zmeny velikosti textu v siroke skale velikosti, ne jen 5 jako i IE
CTRL+S = ukladani stranky, na to v MS neprisli doted, a mel to snad uz i Mosaic
CPU: Intel Core2 Duo E8200 2,66GHz | Cooler: Arctic Cooling Freezer 7 Pro | MB: Gigabyte GA-P35-DS3 | RAM: A-Data 2x2GB DDR II 800MHz Extreme Edition | VGA: GigaByte Radeon HD3870 GV-RX387512H 512MB | Sound: SB Creative Labs X-Fi Xtreme Music | HDD: Samsung SpinPoint T HD501LJ - 500GB SATA II | PSU: CORSAIR HX520 | Case: Eurocase 8830
- Pavloš
- Začátečník

-
Díky za názory.
Zkusil jsem Mozillu 1.7čkovu.
je docela dobrá akorát když ji pustím načítá se o déle než IE.
en anběhne hned Mozilla všas asi o necelé 2secundy déle prostě jako když spustíte nějaký nainstalovaný program.
Možná zkusím FireFox sice je to ořízlý al známý to má a je to pdoobnější jednodušší než Mozilla.
Jinak líbí se mě jak Mozilla tak Firefox akorát ten je říkám jednodušší a podobnější IE.
Opera taky nevypadá zle jen furt nechchi zkoušet prohlížeče.
Má zajímavý designa le to ovládání opery a asi bych si nezvyknul A podle názorů nejvíce stránek v pořádku zobrazí Mozila prý opera není tak kompatibilní aby zobrazila tolik IE stránek.
Zkusil jsem Mozillu 1.7čkovu.
je docela dobrá akorát když ji pustím načítá se o déle než IE.
en anběhne hned Mozilla všas asi o necelé 2secundy déle prostě jako když spustíte nějaký nainstalovaný program.
Možná zkusím FireFox sice je to ořízlý al známý to má a je to pdoobnější jednodušší než Mozilla.
Jinak líbí se mě jak Mozilla tak Firefox akorát ten je říkám jednodušší a podobnější IE.
Opera taky nevypadá zle jen furt nechchi zkoušet prohlížeče.
Má zajímavý designa le to ovládání opery a asi bych si nezvyknul A podle názorů nejvíce stránek v pořádku zobrazí Mozila prý opera není tak kompatibilní aby zobrazila tolik IE stránek.
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
no já osobně bych raději doporučil Maxthon má hned několik výhod ...
vychází z IE ale jádro i nástavby jsou upraveny či přidány
častá aktualizace
díky tomu že je to vlastně překopané IE tak v něm nejsou problém zobrazit jakékoli stránky ne jako v Opeře apod
má velice učinny blok reklamy a nic se ti nestáhne bez tvého souhlasu
hlavně jeho ovládání je intuitiví a snadno se na něj zvykne ne jako v Opeře apod což sou prohlížeče které se snaží být za každou cenu jiné:)
prostě ja bych doporučil MAXTHON
vychází z IE ale jádro i nástavby jsou upraveny či přidány
častá aktualizace
díky tomu že je to vlastně překopané IE tak v něm nejsou problém zobrazit jakékoli stránky ne jako v Opeře apod
má velice učinny blok reklamy a nic se ti nestáhne bez tvého souhlasu
hlavně jeho ovládání je intuitiví a snadno se na něj zvykne ne jako v Opeře apod což sou prohlížeče které se snaží být za každou cenu jiné:)
prostě ja bych doporučil MAXTHON
- Joži
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Pavloš
- Začátečník

-
Dik.zatím nechám Mozillu ještě počkám na názory pak možná ozkouším FireFox co užívá známý nebo zkusím Operu.
Prostě chci:
1.svižnost prohlížeče
2.stabilitu a bezpečnost
3.pěkný design a nejlépe v češtině aby byl
4.přehlednost
5.co nejnišší hw nároky na pc
Maxthon neznám ,neslyšel jsem....
kdybych o něm něco slyšel,věděl a bylo by na něj hodně dobrých ohlasů uvažoval bych o jeho vyzoušení
Prostě chci:
1.svižnost prohlížeče
2.stabilitu a bezpečnost
3.pěkný design a nejlépe v češtině aby byl
4.přehlednost
5.co nejnišší hw nároky na pc
Maxthon neznám ,neslyšel jsem....
kdybych o něm něco slyšel,věděl a bylo by na něj hodně dobrých ohlasů uvažoval bych o jeho vyzoušení
- honny
- Středně pokročilý

Opera je nejrychlejsizombux píše:2.rychlost načítání stránek - tohle browser neovlivní
S p. Hulanem vicemene nesouhlasim, mam svoje nazory.
Mel sem moznost vyzkouset dost prohlizecu, pocinaje Netscapem v r. 98/99, pozdeji MSIE, Mozzila, Konqueror, Firefox, K-Meleon, Opera... A zustal sem u Opery. Vyhovuje mi.
// ty "browsery" jako MyIE a podobny nastavby nic neresi... to je postaveny na spatnym zakladu.
Naposledy upravil(a) honny dne pon 25. črc 2005, 16:56, celkem upraveno 1 x.
Kód: Vybrat vše
desktop: Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G HDD | debian