koupe CRT nebo LCD zalezi na tom na co to chces pouzivat, takze kdyztak napis na co by jsi to predevsim chtel pouzivat a kolik do toho chces investovat atd...
dnes jiz se daji dostat velmi kvalitni LCD panely a ta cena jiz neni zavratna takze uz jsou ve hre i LCD, ale jak rikam zalezi na co to chces pouzivat...treba ja jsem volil zhruba pred mesicem CRT...kamarad pred tydnem LCD a neda se rici co je lepsi volba....zalezi na konretni situaci...
KOUPIT CRT nebo LCD
Moderátor: maXXmilian
- Foxer
- Nováček

-
- Paja
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- Foxer
- Nováček

-
Chtěl bych si koupit nový LCD nebo CRT monitor, ale nemůžu se rozhodnout. Svůj počítač využívám převážně z 80% na hry (akční, strategie, sportovní), z 10% internet a z 10% filmy. Mám k dispozici asi 23 000,- Kč. Měl bych tyto otázky:
a) Uvažoval jsem o koupi buď LCD Neovo F-317 (vítěz testu z LEVELU č.9) nebo EIZO 557 (druhé místo v testu LEVELU č.9), ale mám obavy že při hraní akčních her na těchto LCD nebude stíhat překreslování obrazu a budou vznikat tzv. "duchové" nebo bude rozmazaný obraz.
Takže jestli někdo máte doma jeden z těchto LCD a hrajete hry (pouštíte filmy) napište a podělte se o své zážitky. Nevýhodou LCD je že má jedno rozlišení (v tomto případě 1280*1024) kdežto monitor je může měnit.
b) Druhá varianta je koupit CRT. Tady by byla jasná volba 19" Eizo 766 (vysoká kvalita, ale taky cena), na hraní her ideální, ale je potřeba hodně místa na stole, větší spotřeba (oproti LCD), neatraktivní vzhled.
c) Třetí možnost je nic nekupovat a počkat, až LCD panely budou stíhat překreslovat obraz stejně rychle jako CRT monitory. To bych taky ale mohl čekat do nekonečna.
a) Uvažoval jsem o koupi buď LCD Neovo F-317 (vítěz testu z LEVELU č.9) nebo EIZO 557 (druhé místo v testu LEVELU č.9), ale mám obavy že při hraní akčních her na těchto LCD nebude stíhat překreslování obrazu a budou vznikat tzv. "duchové" nebo bude rozmazaný obraz.
b) Druhá varianta je koupit CRT. Tady by byla jasná volba 19" Eizo 766 (vysoká kvalita, ale taky cena), na hraní her ideální, ale je potřeba hodně místa na stole, větší spotřeba (oproti LCD), neatraktivní vzhled.
c) Třetí možnost je nic nekupovat a počkat, až LCD panely budou stíhat překreslovat obraz stejně rychle jako CRT monitory. To bych taky ale mohl čekat do nekonečna.
- Lemra
- Čestný člen

- Foxer
- Nováček

-
Mám velký strach z toho, že koupím LCD ( např. EIZO 557, Neovo F317 - prostě ty nejlepší z 17" LCD), donesu ho domů a spustím nějakou střílečku ( např. RTCW, Halflife 2, DOOM III) a bude to rozmazaný jako prase. Já si myslím, že na takový náročný hry prostě v dnešní době ( a asi ještě dlouho) žádný LCD stačit nebude. Pokud o nějakým LCD víte NAPIŠTE mi.
- Paja
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
dnes uz to s tou rychlosti odezvy a "mazanim" neni tak strasny...takze toto klidne ponech bokem....dnes ty LCDcka s 16ms odezvou jsou uplne v pohode a jakoukoliv strilecku si zahrajes...
vzhledem k tomu ze ale chces do monitoru investovat 23000Kc tak kup LCD, pokud chces par penez usetrit na neco jinyho kup klidne CRT LG F900P (ted ho mam doma - super) a taky budes spokojen... oboje bude mt svoje vyhody a navyhody....
vzhledem k tomu ze ale chces do monitoru investovat 23000Kc tak kup LCD, pokud chces par penez usetrit na neco jinyho kup klidne CRT LG F900P (ted ho mam doma - super) a taky budes spokojen... oboje bude mt svoje vyhody a navyhody....
And ye shall know the truth and the truth shall make you free
- Butch
- Středně pokročilý

// Lock
Řešeno
Řešeno
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06