Problém 5.1 zvukem

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
deck
Nováček
Nováček

Problém 5.1 zvukem

Příspěvek od deck »

Mám SB Live! 5.1 a nedávno jsem koupil bedny Genius SW-5.1 Home Theater. Po zapojení mě nehrál středový reproduktor a subwoofer. Po experimentování se zastrkáváním káblíků do zvukovky a nastavením digitálního výstupu ve Windowsech se mě podařilo rozchodit aspoň ten subwoofer. Potom jsem zkusil nainstalovat kX drivery a výsledkem je že zase nehraje ani středový a ani subwoofer. V kX managerovi jsem vyzkoušel snad všechny možné kombinace nastavení ale nepomohlo to. Navíc je divné že když tam otevřu testovací okno tak to nabízí jen 4 reproduktory.
Takže buď je něco špatně nebo jsem uplně blbej :) Nemám moc čas se s tím hrát, je taky možné že to mám prostě špatně zapojené. Černý kolík mám v černé díře, zelený v zelené a oranžový jsem zkoušel v oranžové i růžové, protože pouze při strčení oranžového kolíku do růžové díry se ozval subwoofer (zadunělo v něm).
Kdyby byl někdo tak hodný a přesně a jednoznačně popsal co kam zapojit a co kde v kX managerovi nastavit :))
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

No barvy na konektorech od repro by mely byt stejne jako barvy na zvukovce..
no a v kX...
V levem menu.. MASTER (1. vec.. repracek)... pak SPEAKER SETUP (vpravo.. repracek s otaznikem..).. a pak hned v prvni polozce (speaker mode) si nastavis 5.1...
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

??

Příspěvek od crashPC »

??? No pokud tam mas jen 4 reproduktory tak to mas jeste furt spatne softwarowe nastaveny. Nekde tam to 5.1 proste musi bejt... To je dobry. Kamos to zapojil a taky nic, jenze si myslel ze ta velka bedna je jen zesik - na zvuk k nicemu... Tývoe!!! lamalama!!!
deck
Nováček
Nováček

Příspěvek od deck »

Maxtor: díky za snahu ale bohužel to k ničemu nevedlo

Taky si myslím, že ty 4 zobrazené repráky naznačují nějaký problém. Vypadá to jako by si myslel že to 5.1 ani nepodporuje, fakt divné
iconek
Nováček
Nováček

Příspěvek od iconek »

zkus to preinstalovat,preci neni mozne ze by se tam neobjevily.co mas za kartu?
taky tyhle bedynky mam a az na problemecek ktery sem uz odstranil jedou naprosto bezkonkurencne.s pozdravem tomas
deck
Nováček
Nováček

Příspěvek od deck »

Zkusil jsem reinstalovat Windows (inovace - nikoliv nová instalace), následně přeinstalovat ovladače - a nic. Je to stejné jako předtím. Na webu Cretive Labs jsem si nechal detekovat zvukovku a hlásí to Sound Blaster Live! 5.1. Tak co teď?
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

deck píše:Zkusil jsem reinstalovat Windows (inovace - nikoliv nová instalace
Inovace je na houby, to sis akorat zbytecne pridelal praci... Udelej cistou instalaci a pak teprve neco zkousej...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
_míra
Nováček
Nováček

Příspěvek od _míra »

a co tady? jak to máš?
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“