Jistě všichni víme, že NFS underground podporuje THX.
Zvuky ve hře jsou samozřejmě na špičkový úrovni. Ale jak je to s Muzikou? Všichni co maj alespon trochu lepší repro soustavu mi potvrdí že kvalita je otřesná. NFS hot pursit 2 byl v tomhle ohledu lepší.
Trochu jsem se hrabal na Internetu a stáhnul prográmek s kterym sem si otevřel 100 MB soubor v kterym je uložená muzika.
Každá skladba má kolem 180 Kbps což, je ve formátu Mp3 při 44 Khz Slušnej zvuk. Ale ty skladby maj jenom 22 Khz a navíc jsou zkomprimovaný v ADPCM. A kdo má doma nějakou tu Mp3 skladbu i pouze ve 128 kbps při 44 Khz jistě bude souhlasit, že frajeři z EA Games nejenom plejtvaly místem, ale zkazily tim i dojem ze hry. Protože kdyby
písničky uložily např. ve 160 Kbps při 44Khz a v MP3 formátu, byl by výslednej soubor s muzikou ještě možná menší než ten kterej uělaly.
Jo maj svuj vlastní systém komprese, ale připadá mi to hodně zbytečný.
MAFIE
Když sem dostával všechnu muziku z Mafie, tak sem zjistil, že je v 320 Kbps.
Řek sem si že nás nechtěli ošidit o požitek s perfektního zvuku, ale u všech jsem po zkomprimování neposřeh rozdíl mezi 320 a 128 Kpbs.
Bylo to tim, že mají znít jako z 30. let.
Takže páni z Ilusion softworks se ošidily o čtvrt CD
A u ostatních her jako je Tonyhawk pro skater série si každej vychvaloval ten super Soundtrack, ale je sem to nemoh snést. 96 Kbps je prostě humus
a ješte mi připadalo jako by to nahrálo z kazety.
Nebo Supreme snowboarding, taky hrůza...
Je ještě mnoho her....
Asi si myslíte že sem magor, ale mně záleží na zvuku někdy víc než na grafice.
A když si nahrávam mp3 z CD (samozřejmě legálně zakoupené
Tak jedině v 320 Kbps.
Tak sem zvědavej na váš názor....