Hry a kvalita Muziky

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Lipfeather
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Hry a kvalita Muziky

Příspěvek od Lipfeather »

NFS Unerground

Jistě všichni víme, že NFS underground podporuje THX.
Zvuky ve hře jsou samozřejmě na špičkový úrovni. Ale jak je to s Muzikou? Všichni co maj alespon trochu lepší repro soustavu mi potvrdí že kvalita je otřesná. NFS hot pursit 2 byl v tomhle ohledu lepší.
Trochu jsem se hrabal na Internetu a stáhnul prográmek s kterym sem si otevřel 100 MB soubor v kterym je uložená muzika.
Každá skladba má kolem 180 Kbps což, je ve formátu Mp3 při 44 Khz Slušnej zvuk. Ale ty skladby maj jenom 22 Khz a navíc jsou zkomprimovaný v ADPCM. A kdo má doma nějakou tu Mp3 skladbu i pouze ve 128 kbps při 44 Khz jistě bude souhlasit, že frajeři z EA Games nejenom plejtvaly místem, ale zkazily tim i dojem ze hry. Protože kdyby
písničky uložily např. ve 160 Kbps při 44Khz a v MP3 formátu, byl by výslednej soubor s muzikou ještě možná menší než ten kterej uělaly.
Jo maj svuj vlastní systém komprese, ale připadá mi to hodně zbytečný.

MAFIE

Když sem dostával všechnu muziku z Mafie, tak sem zjistil, že je v 320 Kbps.
Řek sem si že nás nechtěli ošidit o požitek s perfektního zvuku, ale u všech jsem po zkomprimování neposřeh rozdíl mezi 320 a 128 Kpbs.
Bylo to tim, že mají znít jako z 30. let.
Takže páni z Ilusion softworks se ošidily o čtvrt CD 8-)

A u ostatních her jako je Tonyhawk pro skater série si každej vychvaloval ten super Soundtrack, ale je sem to nemoh snést. 96 Kbps je prostě humus
a ješte mi připadalo jako by to nahrálo z kazety.
Nebo Supreme snowboarding, taky hrůza...
Je ještě mnoho her....

Asi si myslíte že sem magor, ale mně záleží na zvuku někdy víc než na grafice.
A když si nahrávam mp3 z CD (samozřejmě legálně zakoupené :-D )
Tak jedině v 320 Kbps. 8-) 8)
Tak sem zvědavej na váš názor....
martin_CZ
Začátečník
Začátečník
Bydliště: 4. pilir Karlova mostu od Maly Strany..je tu nejake wifi, nez se zeptate :)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin_CZ »

v mafii je myslim to ctvrtcedecko nerozhodi, protoze by stejne museli dat cely 3.. :)
v NFSU mi hudba prisla ok, ale mel sem ji dost potichu, kvuli moturku :)
mne osobne se libi hudba z ViceCity. (nebo radia, jak kdo chce) kvalita mi pride ok, nektery pisnicky sou takovy, no,, proste jety, protoze sou stary. ale nektery (zejmena ty prespivany) sou v pohode. horsi je to s kecama (Lance Vance:) v prvnich misich docela prska, pak zacne i Diaz a zavrsi to chudak Cortez. :)
ASUS F3T
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

Já hudbu ve hrách tipu auta, 3D akce (Q3, UT) vypínám a ve hrách tipu MotoGP, Aliens 2...si ji nechávam jen tak lehce slyšitelnou. Jinak kvalitu moc nepozoruju a výrazný nedostatek jsem nepostřehl. Jak jsi tu hudbu "otevřel"? Já když chci dostat hudbu ze hry, tak ji nahraju přes Creative Recorder a třeba u NFS5, UT, UT03, Colin 2 je to celkem poslouchatelné i v přehrávači. U NFS3,4 je to horší.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Tomek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomek »

2Lipfeather: Kde se da stahnout ten programek na otevreni muziky z NFS. Diky
CoolerMaster ATC 201B-SX2, Enermax EG495AX-VE, Asus P4C800-E Deluxe, Intel Pentium 4 3,4@3,6GHz w/ Zalman CNPS9500, 2x1GB Kingston HyperX DDR500 CL 3-4-4-8-1T, Seagate Barracuda 7200.7+ 2x 200GB SATA RAID0 w/ Zalman ZM-2HC2, HIS Excalibur X1950Pro w/ Zalman Zalman VF900-CU, Creative Labs X-Fi Elite Pro 64MB X-RAM, Logitech Z-10, DVD±RW Teac DV-W518GM, IOMEGA ZIP 250MB, Zalman ZM-MFC1, Logitech diNovo Media Desktop for Bluetooth 2.0 CZ, Steelpad 4S, 19" Sony LCD SDM-HS95P
kane
Nováček
Nováček

Re: Hry a kvalita Muziky

Příspěvek od kane »

Pánové nejlepší muzika, co kdy byla ve hře je v : QUAKE 2 a KINGPIN !!! :-D

Lipfeather píše:NFS Unerground

Jistě všichni víme, že NFS underground podporuje THX.
Zvuky ve hře jsou samozřejmě na špičkový úrovni. Ale jak je to s Muzikou? Všichni co maj alespon trochu lepší repro soustavu mi potvrdí že kvalita je otřesná. NFS hot pursit 2 byl v tomhle ohledu lepší.
Trochu jsem se hrabal na Internetu a stáhnul prográmek s kterym sem si otevřel 100 MB soubor v kterym je uložená muzika.
Každá skladba má kolem 180 Kbps což, je ve formátu Mp3 při 44 Khz Slušnej zvuk. Ale ty skladby maj jenom 22 Khz a navíc jsou zkomprimovaný v ADPCM. A kdo má doma nějakou tu Mp3 skladbu i pouze ve 128 kbps při 44 Khz jistě bude souhlasit, že frajeři z EA Games nejenom plejtvaly místem, ale zkazily tim i dojem ze hry. Protože kdyby
písničky uložily např. ve 160 Kbps při 44Khz a v MP3 formátu, byl by výslednej soubor s muzikou ještě možná menší než ten kterej uělaly.
Jo maj svuj vlastní systém komprese, ale připadá mi to hodně zbytečný.

MAFIE

Když sem dostával všechnu muziku z Mafie, tak sem zjistil, že je v 320 Kbps.
Řek sem si že nás nechtěli ošidit o požitek s perfektního zvuku, ale u všech jsem po zkomprimování neposřeh rozdíl mezi 320 a 128 Kpbs.
Bylo to tim, že mají znít jako z 30. let.
Takže páni z Ilusion softworks se ošidily o čtvrt CD 8-)

A u ostatních her jako je Tonyhawk pro skater série si každej vychvaloval ten super Soundtrack, ale je sem to nemoh snést. 96 Kbps je prostě humus
a ješte mi připadalo jako by to nahrálo z kazety.
Nebo Supreme snowboarding, taky hrůza...
Je ještě mnoho her....

Asi si myslíte že sem magor, ale mně záleží na zvuku někdy víc než na grafice.
A když si nahrávam mp3 z CD (samozřejmě legálně zakoupené :-D )
Tak jedině v 320 Kbps. 8-) 8)
Tak sem zvědavej na váš názor....
Intel PIV 2,4Ghz (800) Vcore 1.575 @ 3,24 Ghz, MB ABIT IC7, GK CLUB3D Geforce 6800 CORE 324@420, MEM 700@900, MEM CORSAIR 2x256Mb ( 400Mhz CL2 @ 534Mhz CL2,5 ), SB Live! 5.1 , HDD WD 80Gb JB, SONY E230 ( 17 ), CD-RW AOPEN 40x12x48
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

kane píše:Pánové nejlepší muzika, co kdy byla ve hře je v : QUAKE 2 a KINGPIN !!! :-D

V Q2 byla nějaká muzika? Kingpina jsem nehrál ale Q3 má muziku celkem dobrou.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
kane
Nováček
Nováček

Příspěvek od kane »

:-D ¨Možná kdybys něměl ořezanou verzy... :wink: Sežeň si ho na CD a to uslyšíš nářez ! Je to fakt dobrý...dynamický, rychlý, paráda, kam se sere Q1 nebo Q3... 8)
karf píše:
kane píše:Pánové nejlepší muzika, co kdy byla ve hře je v : QUAKE 2 a KINGPIN !!! :-D

Intel PIV 2,4Ghz (800) Vcore 1.575 @ 3,24 Ghz, MB ABIT IC7, GK CLUB3D Geforce 6800 CORE 324@420, MEM 700@900, MEM CORSAIR 2x256Mb ( 400Mhz CL2 @ 534Mhz CL2,5 ), SB Live! 5.1 , HDD WD 80Gb JB, SONY E230 ( 17 ), CD-RW AOPEN 40x12x48
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

kane píše::-D ¨Možná kdybys něměl ořezanou verzy... :wink: Sežeň si ho na CD a to uslyšíš nářez ! Je to fakt dobrý...dynamický, rychlý, paráda, kam se sere Q1 nebo Q3... 8)
karf píše:

Já mam instalační soubor - má cca 120MB.

Líbí se mi třeba hudba v AvP2. Klídek, klídek a když zahnete za roh, začne orchestr bouřit a než vám dojde, že to znamená setkání s vetřelcem, už ho máte za zadkem. Prostě hudba podle situace. V MOHAA to bylo podobný.
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

Pro pametniky:
Naprosto uzasnou hudbu mel Turrican na Amize (na PC v te dobe mel zvukovku malokdo). Mam ji v mp3 a obcas si ji pustim.

Agony, taktez na Amize. No a na Cannonfodder nesmim zapomenout :wink: A Lotus...

Doom 1,2 ale pouze s HW wavetable syntezou, obdobne Duna2.

Hudba v MDK mne naprosto dostala. V podstate jsem to hral jen kvuli ni :-)

Quake2 tezka rezba vyborne dokreslujici atmosferu :-) Skoda ze ji slysel jen malokdo - warezacke verze byly vetsinou bez hudby (protoze ta byla jako normalni zvukova stopa na CD).

Ecstatika, Unreal, Diablo

Pro nepametniky :wink: :
MOHAA, AvP2, CoD

Pro super pametniky:
Ghost Busters, Master of the Lamps, Boulder Dash, Ninja, ... a stovky dalsich na 8bit Atari
Giana Siters, Last Ninja, Fairlight, ... a stovky dalsich na C64
kane
Nováček
Nováček

Příspěvek od kane »

No jó, ale jak již bylo zmíněno, CD obsahuje audiostopy tj. že ho můžeš klidně pustit ve věži jako hudební CD, proto v tvém případě žádnou hudbu nemáš... :wink:

karf píše:
kane píše::-D ¨Možná kdybys něměl ořezanou verzy... :wink: Sežeň si ho na CD a to uslyšíš nářez ! Je to fakt dobrý...dynamický, rychlý, paráda, kam se sere Q1 nebo Q3... 8)
Já mam instalační soubor - má cca 120MB.

Líbí se mi třeba hudba v AvP2. Klídek, klídek a když zahnete za roh, začne orchestr bouřit a než vám dojde, že to znamená setkání s vetřelcem, už ho máte za zadkem. Prostě hudba podle situace. V MOHAA to bylo podobný.
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

souhlasim s MDK, Q2, kingpin, přidávám serii Command and Conquer (ta hudba mě vždycky dostane :oops: ).
Lipfeather
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Tomek píše:2Lipfeather: Kde se da stahnout ten programek na otevreni muziky z NFS. Diky

Ten program se jmenuje GAP a otevře ti muziku opravdu z hodně her
Napiš na www.google.com např: GAP Game Music tools, nebo něco podobnýho a mělo by ti to najít měl by mít kolem 600Kb
Lipfeather
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Marsellus Wallace píše:souhlasim s MDK, Q2, kingpin, přidávám serii Command and Conquer (ta hudba mě vždycky dostane :oops: ).
Souhlas! MDK2 měla super rokový menu
Tomek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomek »

Lipfeather píše:
Tomek píše:2Lipfeather: Kde se da stahnout ten programek na otevreni muziky z NFS. Diky

Ten program se jmenuje GAP a otevře ti muziku opravdu z hodně her
Napiš na www.google.com např: GAP Game Music tools, nebo něco podobnýho a mělo by ti to najít měl by mít kolem 600Kb
Diky :-D
CoolerMaster ATC 201B-SX2, Enermax EG495AX-VE, Asus P4C800-E Deluxe, Intel Pentium 4 3,4@3,6GHz w/ Zalman CNPS9500, 2x1GB Kingston HyperX DDR500 CL 3-4-4-8-1T, Seagate Barracuda 7200.7+ 2x 200GB SATA RAID0 w/ Zalman ZM-2HC2, HIS Excalibur X1950Pro w/ Zalman Zalman VF900-CU, Creative Labs X-Fi Elite Pro 64MB X-RAM, Logitech Z-10, DVD±RW Teac DV-W518GM, IOMEGA ZIP 250MB, Zalman ZM-MFC1, Logitech diNovo Media Desktop for Bluetooth 2.0 CZ, Steelpad 4S, 19" Sony LCD SDM-HS95P
martin_CZ
Začátečník
Začátečník
Bydliště: 4. pilir Karlova mostu od Maly Strany..je tu nejake wifi, nez se zeptate :)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin_CZ »

sqelou hudbu ma Splinter Cell. akorat ze po druhy misi zacne srat ze je furt stejna.. ale jinak je vyborne udelana, da se podle ni zistit jestli straze davaj velkej nebo malej pozor :))
ASUS F3T
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

miho píše: Pro super pametniky:
Ghost Busters, Master of the Lamps, Boulder Dash, Ninja, ... a stovky dalsich na 8bit Atari
Giana Siters, Last Ninja, Fairlight, ... a stovky dalsich na C64
Pamatuju si jak na Atarku byly takovy "hudebni vybery" - proste se to nahralo jako hra a človek si mohl akorat vybrat pisnicku a poslouchat :-)
Nemate to nekdo nahodou jako mid nebo proste nejak ??? Hrozne se mi po tech melodiich z 8bitů stejská :oops:

Jinak hudba z CaC Generals je opravdu bombasticka :wink: Hlavne GLA samozrejme
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

Samozrejme ze mame :-) Hudba je ve formatu .sap prehravace, pluginy do winampu i nejakou hudbu najdes zde:

http://mp3.musichall.cz/Unreal/ASMA/

Na netu se pak da stahnout i archivy mnoha tisic hudbicek z her a dem. Moje oblibena z Master of the Lamps obsahuje 14 skvelych hudbicek a ma jen 4.5KB. mp3 se muze jit hluboko zahrabat :wink:
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

miho píše:Samozrejme ze mame :-) Hudba je ve formatu .sap prehravace, pluginy do winampu i nejakou hudbu najdes zde:

http://mp3.musichall.cz/Unreal/ASMA/

Na netu se pak da stahnout i archivy mnoha tisic hudbicek z her a dem. Moje oblibena z Master of the Lamps obsahuje 14 skvelych hudbicek a ma jen 4.5KB. mp3 se muze jit hluboko zahrabat :wink:
Díky, díky, díky :D Tak tohle je neco, co jsem ani nečekal - tam je uplne vsechno. Jeste jednou díky :wink:

//Edit - je to fakt bomba - kdyz jsem koukal na jmena ruznych sberatelu - uplne jsem si vzpomnel na časopis "Bajtek" nebo tak nejak .. jo to byly časy. :roll:
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

karf píše:

Ja to taky hral bez hudby, ale na netu jsem si sehnal soundtrack a je fakt dobrej...

Jina great muziku mela hra Lotus (takových sest skladeb), co dokazal vyloudit PC speaker bylo great. Ted jsem si ji stahnu v MP3 a je to taky dobre... :-)
Luke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luke »

Marsellus Wallace píše:souhlasim s MDK, Q2, kingpin, přidávám serii Command and Conquer (ta hudba mě vždycky dostane :oops: ).
Rozhodně nejlepší hudba byla v C&C, dále Diablo :), a MDK

Málem bych zapomněl na stíny nad rivou.
The Kingdom Of Khandaras Has Fallen Into Chaos
Necromancer - From the steamy recesses of the southern swamps comes a figure cloaked in mystery...
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“