Dobrej vzduch VS. Voda prosím radu :-)

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Dobrej vzduch VS. Voda prosím radu :-)

Příspěvek od Wiruss »

Tak mám tento case, je tam dost místa na skoro cokoliv...

Důvod změny? Hluk...

V normál vzduchových se trochu vyznám a chtěl bych toto:
Na procík chci Thermalright XP 120 na nej tohodle papse, které bych chtěl celkově 4 dva do skříně jeden na procík a jeden do zdroje, na grafiku bych pak chtěl tohodle zalmana

Celkově to vychází přes 4 litry...

A vodní chlazení? Na to se ptám já vás moc toho o něm nevím (jen co si občas přečtu, ale nikdy jsem ho pořádně naživo ani neviděl), jelikož to bude vycházet na víc peněz (nic si nechci vrtat sám atd.) tak můj požadavek je lepší chlazení i nižší rámus než budou dávat ty větráky z nichž nejhlučnejší je 18 + přibližně 2 za za každej tj. nějakejch 26 db když by to mělo jet na max...
Naposledy upravil(a) Wiruss dne pon 25. črc 2005, 14:10, celkem upraveno 1 x.
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

oprav si link na case, PC v hraci karte, to jen tak nekdo mema :lol:
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

Ty jo díky... :-) Takhle to dopadá když se dělá kupa věcí naráz... :twisted:
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

mno o vodníka se člověk musí trochu starat, musí do toho bejt "zapálenej" takže to asi neni pro každýho, ale pokud se v compu rád vrtáš a nikam ho moc nenosíš tak je jasnou volbou, nejhorší je asi instalace a demontáž, přece jen vypustit vodu a manipulovat s blokama a radiátorem spojenýma dohromady hadicema je občas o nervy
já jsem taky před tim než jsem si ho koupil neviděl vodníka na živo ale šel jsem do toho protože ten rozdíl v hluku se fakt super, sice musíš mít furt nějaký větráky ale stačej obyč 120mm na 3-5V a tak dva v case a stačí to
a navíc vodník ti vydrží hooodně dloho...
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

No ten komp se přenáší tak 4x do roka...
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Gr8 Vivec píše:nikam ho moc nenosíš
To je to, proc jeste nemam vodnika. Ne, ze bych ten komp furt tahal, ale kdyz uz vodnika, tak kompaktniho, aby mohl byt zavrenej celej (nebo temer celej - nekde muze trcet radiator) v case a dal se prenaset s ni. A to se mi do middle Chieftecha jen tezko povede nacpat... :roll:
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

mě se v pohodě vešel do 3R 101 spolu s dvěma diskama takže s tim nesouhlasim :wink:
jenxik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jenxik »

Ja mam vodoucha v Eurocase ML5412 a chladim vsechno (krom zdroje)

...Taky se vesel :-D a vypada to i k světu!!
NEW PC Athlon X2 5400+ Black Edition, MB Gigabyte MA78G-DS3H, CoolerMaster Hyper 212, 2x DDR2 2048MB 800MHZ Kingmax, HD SAMSUNG F1 640GB SATAII/300, VGA ASUS EAH4850 512MB OC 625/2000->700/2200 (edit BIOS), zdroj Enermax 82+ 385W

OLD PCBarton 2600+ 1909@2530 = 3860+ (220x11,5) Vcore 1,63V, MoBo: Asus A7V600, 2x 512 MB DDR A-DATA 400@440Mhz 2,85V, VGA: ASUS V9999LE 16/6 gpu 420, mem 920 3dMark03 11600 :twisted: 3dMark05 4700 , CASE: ML5412 + 500W alu zdroj, sound: eXtreme Fidelity (X-Fi) Extreme Music + GEMBIRD WCS-YF-1A, HDD: 160GB HITACHI
Obrázek I like ITObrázek
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

TomV píše:
Gr8 Vivec píše:nikam ho moc nenosíš
To je to, proc jeste nemam vodnika. Ne, ze bych ten komp furt tahal, ale kdyz uz vodnika, tak kompaktniho, aby mohl byt zavrenej celej (nebo temer celej - nekde muze trcet radiator) v case a dal se prenaset s ni. A to se mi do middle Chieftecha jen tezko povede nacpat... :roll:

tome omfg! do chiefa middle nacpes vodniky i 3! uz jsem videl vodnika i v shuttlu takze misto FAKT problem neni. navic jsem lan-party maniak, takze kompl je porad v pohybu a krome vyssi hmostnosti s nim taky nejsou problemy. ( http://gallery.rezzzpect.com/upravycasu ... photo4.jpg ) vodnik ma nevyhody a tou jsou vetsi naroky na udrzbu, to je fakt a pro lineho cloveka vodnik neni :roll: , delat se s nim musi neco porad. nejvetsim problemem ale je slozitost montovani, treba abyste vymenily bloky na desce nebo cpu musite casto vymontovat celou desku. i vymena vetsi graf. karty nekdy muze znamenat rozmontovani celeho okruhu a jeho nasledovne znovu zavodnovani, coz u slozitejsich vodnich chlazeni je prace fakt na dlouho. takze pro nekoho kdo casto neco meni v pc, nebo zkousi jine komponenty a podobne, je tohle probelm.

ja sem se napr. nedavno po 2 letech pouzivani vody rozhodl vodnika prodat. :sad:
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

jj, naprosto souhlasim s KOFisem, nejhorší je montáž...zajímalo by mě jak fungujou např Obrázek
protože nandavat a sundavat hadice je hrůza, s tim souvisí vypouštění okruhu- to je taky sranda :evil:
ale to ticho 8)
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

normalni koncovky.... jedna strana se nasrubuje zavitem do cerpadla, expanzky, atd .... druha ma sundavaci krouzek jako normlani koncovka pro hadicky.

no ticho to nevim :) spis si myslim ze je dulezity u vodnika ten chladici efekt, teda az na par vyjimek, ktere jsem tady na foru cetl, je vodnik asi nejlepsi 'osobni/domaci' chlazeni jake pro pocitac sezenete.
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“