Dobrej vzduch VS. Voda prosím radu :-)
Moderátor: morke
- Wiruss
- Středně pokročilý

Dobrej vzduch VS. Voda prosím radu :-)
Tak mám tento case, je tam dost místa na skoro cokoliv...
Důvod změny? Hluk...
V normál vzduchových se trochu vyznám a chtěl bych toto:
Na procík chci Thermalright XP 120 na nej tohodle papse, které bych chtěl celkově 4 dva do skříně jeden na procík a jeden do zdroje, na grafiku bych pak chtěl tohodle zalmana
Celkově to vychází přes 4 litry...
A vodní chlazení? Na to se ptám já vás moc toho o něm nevím (jen co si občas přečtu, ale nikdy jsem ho pořádně naživo ani neviděl), jelikož to bude vycházet na víc peněz (nic si nechci vrtat sám atd.) tak můj požadavek je lepší chlazení i nižší rámus než budou dávat ty větráky z nichž nejhlučnejší je 18 + přibližně 2 za za každej tj. nějakejch 26 db když by to mělo jet na max...
Důvod změny? Hluk...
V normál vzduchových se trochu vyznám a chtěl bych toto:
Na procík chci Thermalright XP 120 na nej tohodle papse, které bych chtěl celkově 4 dva do skříně jeden na procík a jeden do zdroje, na grafiku bych pak chtěl tohodle zalmana
Celkově to vychází přes 4 litry...
A vodní chlazení? Na to se ptám já vás moc toho o něm nevím (jen co si občas přečtu, ale nikdy jsem ho pořádně naživo ani neviděl), jelikož to bude vycházet na víc peněz (nic si nechci vrtat sám atd.) tak můj požadavek je lepší chlazení i nižší rámus než budou dávat ty větráky z nichž nejhlučnejší je 18 + přibližně 2 za za každej tj. nějakejch 26 db když by to mělo jet na max...
Naposledy upravil(a) Wiruss dne pon 25. črc 2005, 14:10, celkem upraveno 1 x.
- Dony
- Středně pokročilý

- Wiruss
- Středně pokročilý

- Vivec
- Středně pokročilý

mno o vodníka se člověk musí trochu starat, musí do toho bejt "zapálenej" takže to asi neni pro každýho, ale pokud se v compu rád vrtáš a nikam ho moc nenosíš tak je jasnou volbou, nejhorší je asi instalace a demontáž, přece jen vypustit vodu a manipulovat s blokama a radiátorem spojenýma dohromady hadicema je občas o nervy
já jsem taky před tim než jsem si ho koupil neviděl vodníka na živo ale šel jsem do toho protože ten rozdíl v hluku se fakt super, sice musíš mít furt nějaký větráky ale stačej obyč 120mm na 3-5V a tak dva v case a stačí to
a navíc vodník ti vydrží hooodně dloho...
já jsem taky před tim než jsem si ho koupil neviděl vodníka na živo ale šel jsem do toho protože ten rozdíl v hluku se fakt super, sice musíš mít furt nějaký větráky ale stačej obyč 120mm na 3-5V a tak dva v case a stačí to
a navíc vodník ti vydrží hooodně dloho...
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To je to, proc jeste nemam vodnika. Ne, ze bych ten komp furt tahal, ale kdyz uz vodnika, tak kompaktniho, aby mohl byt zavrenej celej (nebo temer celej - nekde muze trcet radiator) v case a dal se prenaset s ni. A to se mi do middle Chieftecha jen tezko povede nacpat...Gr8 Vivec píše:nikam ho moc nenosíš
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
- Vivec
- Středně pokročilý

- jenxik
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ja mam vodoucha v Eurocase ML5412 a chladim vsechno (krom zdroje)
...Taky se vesel
a vypada to i k světu!!
...Taky se vesel
NEW PC Athlon X2 5400+ Black Edition, MB Gigabyte MA78G-DS3H, CoolerMaster Hyper 212, 2x DDR2 2048MB 800MHZ Kingmax, HD SAMSUNG F1 640GB SATAII/300, VGA ASUS EAH4850 512MB OC 625/2000->700/2200 (edit BIOS), zdroj Enermax 82+ 385W
OLD PCBarton 2600+ 1909@2530 = 3860+ (220x11,5) Vcore 1,63V, MoBo: Asus A7V600, 2x 512 MB DDR A-DATA 400@440Mhz 2,85V, VGA: ASUS V9999LE 16/6 gpu 420, mem 920 3dMark03 11600
3dMark05 4700 , CASE: ML5412 + 500W alu zdroj, sound: eXtreme Fidelity (X-Fi) Extreme Music + GEMBIRD WCS-YF-1A, HDD: 160GB HITACHI
I like IT
OLD PCBarton 2600+ 1909@2530 = 3860+ (220x11,5) Vcore 1,63V, MoBo: Asus A7V600, 2x 512 MB DDR A-DATA 400@440Mhz 2,85V, VGA: ASUS V9999LE 16/6 gpu 420, mem 920 3dMark03 11600
I like IT
- KOFis
- Mírně pokročilý

TomV píše:To je to, proc jeste nemam vodnika. Ne, ze bych ten komp furt tahal, ale kdyz uz vodnika, tak kompaktniho, aby mohl byt zavrenej celej (nebo temer celej - nekde muze trcet radiator) v case a dal se prenaset s ni. A to se mi do middle Chieftecha jen tezko povede nacpat...Gr8 Vivec píše:nikam ho moc nenosíš
tome omfg! do chiefa middle nacpes vodniky i 3! uz jsem videl vodnika i v shuttlu takze misto FAKT problem neni. navic jsem lan-party maniak, takze kompl je porad v pohybu a krome vyssi hmostnosti s nim taky nejsou problemy. ( http://gallery.rezzzpect.com/upravycasu ... photo4.jpg ) vodnik ma nevyhody a tou jsou vetsi naroky na udrzbu, to je fakt a pro lineho cloveka vodnik neni
ja sem se napr. nedavno po 2 letech pouzivani vody rozhodl vodnika prodat.
- Vivec
- Středně pokročilý

- KOFis
- Mírně pokročilý

normalni koncovky.... jedna strana se nasrubuje zavitem do cerpadla, expanzky, atd .... druha ma sundavaci krouzek jako normlani koncovka pro hadicky.
no ticho to nevim
spis si myslim ze je dulezity u vodnika ten chladici efekt, teda az na par vyjimek, ktere jsem tady na foru cetl, je vodnik asi nejlepsi 'osobni/domaci' chlazeni jake pro pocitac sezenete.
no ticho to nevim