Obdrzel jsem sestavene PC a potreboval bych se na chvilku podivat pod BOXovy chladic na CPU ale nevim jak. Mam AMD 3000+ Wichester BOX na soc.939 (MB je nForce4 - MSI K8 Neo4 Platinum)
Dotazy: Jak sundam ten chladic? - nejakej navod pleas
Muzu ho pak zpet vratit na CPU? - podotykam ze nemam zadnou pastu ani nic podobneho cim bych puvodny pastu pripadne domazal
Jak sundat BOX chladic CPU? Lze ho vratit?
Moderátor: morke
- Petr Přibyl
- Začátečník

-
Jak sundat BOX chladic CPU? Lze ho vratit?
Procesor: Intel Core 2 Duo E6600, chladič: SonicTower (CL-P0071), Motherboard: Gigabyte P43-ES3G, Operační paměť:2x2GB Kingston DDR2 800 CL5 , Hard disk: Samsung: 250GB, 640GB, 1TB, 2TB Grafická karta: GigaByte HD4850 512MB, chladič: Arctic Cooling Accelero S1 Mechanika: Samsung SH-S223F Case: černá CoolerMaster Centurion 534+ Zdroj: Chill Innovation CP-510A 510W LCD: BenQ G2400WD (24") Myš: Logitech MX518 Klávesnice: Logitech Media Keyboard CZ Reproduktory: Altec Lansing MX5021 Tiskárna: Cannon iP4200
- *VIPER*
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
No ten chladic sundas uplne jednoduse - odklopis jednu jedinou cernou plastovou packu, co je na chladici, cimz se uvolni pritlak a pak chladic normalne sundas - vyhaknes ocka na spone ze zobacku na drzaku chladice a je to. Nekdy je tam trochu zapecena pasta, pak ale jen staci opatrne chladicem zakroutit a on povoli.
Vratit ho tam samozrejme muzes, nevim co by ti v tom melo branit.
Postup opacny - zahaknes ocka do drzaku a zaklopis packu.
Pokud jsi k PC dostal i krabice od komponent, tak AMD dava k box procesorum obri plachtu kde je to nakreslene, i kdyz nevim proc, protoze jednodussi system uchyceni jsem snad nikdy nevidel...
Urcite si al sezen pastu - koupis ji v kazdem PC shopu nebo v prodejnach elekronickych soucastek (GES, GME...) za par korun. Sice na boxech je tuha pasta a nejaka vrstvicka by tam zbyla, ale vzdy je lepsi dat pastu novou... I kdyz v praci pri testovani A64 taky pastu nedavame a no problemo, vrstvicka na boxu se drzi (kdyz bych mel denne 20x mazat procak, tak bych asi nedelal nic jineho, doma si samozrejme na procak pastu davam
).
Vratit ho tam samozrejme muzes, nevim co by ti v tom melo branit.
Postup opacny - zahaknes ocka do drzaku a zaklopis packu.
Pokud jsi k PC dostal i krabice od komponent, tak AMD dava k box procesorum obri plachtu kde je to nakreslene, i kdyz nevim proc, protoze jednodussi system uchyceni jsem snad nikdy nevidel...
Urcite si al sezen pastu - koupis ji v kazdem PC shopu nebo v prodejnach elekronickych soucastek (GES, GME...) za par korun. Sice na boxech je tuha pasta a nejaka vrstvicka by tam zbyla, ale vzdy je lepsi dat pastu novou... I kdyz v praci pri testovani A64 taky pastu nedavame a no problemo, vrstvicka na boxu se drzi (kdyz bych mel denne 20x mazat procak, tak bych asi nedelal nic jineho, doma si samozrejme na procak pastu davam
- Iguka
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak sundat BOX chladic CPU? Lze ho vratit?
Petr Přibyl píše: Dotazy: Jak sundam ten chladic? - nejakej navod pleas
Hlávně dávej pozor při sundávání toho chladiče, ať ho nevytáhneš ze zamklé patice. Bude to tam pěkně přisátý. Já když jsem sundával chladič z mýho procáku, tak jsem musel nejdříve odšroubovat ten plastový držák kolem patice, abych chladič víc posunul do strany.Pak to šlo v pohodě.
3600 + Ninja2, B450 Tomahawk, A-data S11pro 512MB, 4x8GB DDR4 crucial 3000 cl15@3600 cl16, GTX 1050Ti KalmX, KC400 240GB, Fractal R4, Corsair RM650x, LCD 22" W2220P, Win10Pro
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
- Petr Přibyl
- Začátečník

-
Diky moc. Podarilo se sundat chladic(pekne prilepenej
) a dokonce CPU zustalo na miste a ani jsem nic neulomil
a PC po opetovnem nasazeni chladice se dokonce rozbehlo a stale bezi
.
PS:tot me zazitky z druheho zasahu do pc v dosavadnim zivote(1. zasah byl instalace mechaniky)
PS:tot me zazitky z druheho zasahu do pc v dosavadnim zivote(1. zasah byl instalace mechaniky)
Procesor: Intel Core 2 Duo E6600, chladič: SonicTower (CL-P0071), Motherboard: Gigabyte P43-ES3G, Operační paměť:2x2GB Kingston DDR2 800 CL5 , Hard disk: Samsung: 250GB, 640GB, 1TB, 2TB Grafická karta: GigaByte HD4850 512MB, chladič: Arctic Cooling Accelero S1 Mechanika: Samsung SH-S223F Case: černá CoolerMaster Centurion 534+ Zdroj: Chill Innovation CP-510A 510W LCD: BenQ G2400WD (24") Myš: Logitech MX518 Klávesnice: Logitech Media Keyboard CZ Reproduktory: Altec Lansing MX5021 Tiskárna: Cannon iP4200
- Noxyr
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Z toho si nic nedělej. Já když poprvé rozebíral pc, klapaly se mi ruce jako starýmu dědkovi. A to mi bylo 15:-))))Petr Přibyl píše:Diky moc. Podarilo se sundat chladic(pekne prilepenej) a dokonce CPU zustalo na miste a ani jsem nic neulomil
a PC po opetovnem nasazeni chladice se dokonce rozbehlo a stale bezi
.
CPU: AMD X2 5000+ MB: Asus M2N-SLI RAM: 4GB DDR800 GPU: Asus nVidia 9800GTX HDD: SATA 80GB Seagate Baraccuda + PATA 160GB Mechaniky: DVD-RW NEC 4550A + Ausus E616P2