Jak sundat BOX chladic CPU? Lze ho vratit?

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
Petr Přibyl
Začátečník
Začátečník

Jak sundat BOX chladic CPU? Lze ho vratit?

Příspěvek od Petr Přibyl »

Obdrzel jsem sestavene PC a potreboval bych se na chvilku podivat pod BOXovy chladic na CPU ale nevim jak. Mam AMD 3000+ Wichester BOX na soc.939 (MB je nForce4 - MSI K8 Neo4 Platinum)
Dotazy: Jak sundam ten chladic? - nejakej navod pleas
Muzu ho pak zpet vratit na CPU? - podotykam ze nemam zadnou pastu ani nic podobneho cim bych puvodny pastu pripadne domazal
Procesor: Intel Core 2 Duo E6600, chladič: SonicTower (CL-P0071), Motherboard: Gigabyte P43-ES3G, Operační paměť:2x2GB Kingston DDR2 800 CL5 , Hard disk: Samsung: 250GB, 640GB, 1TB, 2TB Grafická karta: GigaByte HD4850 512MB, chladič: Arctic Cooling Accelero S1 Mechanika: Samsung SH-S223F Case: černá CoolerMaster Centurion 534+ Zdroj: Chill Innovation CP-510A 510W LCD: BenQ G2400WD (24") Myš: Logitech MX518 Klávesnice: Logitech Media Keyboard CZ Reproduktory: Altec Lansing MX5021 Tiskárna: Cannon iP4200
*VIPER*
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *VIPER* »

No ten chladic sundas uplne jednoduse - odklopis jednu jedinou cernou plastovou packu, co je na chladici, cimz se uvolni pritlak a pak chladic normalne sundas - vyhaknes ocka na spone ze zobacku na drzaku chladice a je to. Nekdy je tam trochu zapecena pasta, pak ale jen staci opatrne chladicem zakroutit a on povoli.
Vratit ho tam samozrejme muzes, nevim co by ti v tom melo branit. :oops:
Postup opacny - zahaknes ocka do drzaku a zaklopis packu.
Pokud jsi k PC dostal i krabice od komponent, tak AMD dava k box procesorum obri plachtu kde je to nakreslene, i kdyz nevim proc, protoze jednodussi system uchyceni jsem snad nikdy nevidel...
Urcite si al sezen pastu - koupis ji v kazdem PC shopu nebo v prodejnach elekronickych soucastek (GES, GME...) za par korun. Sice na boxech je tuha pasta a nejaka vrstvicka by tam zbyla, ale vzdy je lepsi dat pastu novou... I kdyz v praci pri testovani A64 taky pastu nedavame a no problemo, vrstvicka na boxu se drzi (kdyz bych mel denne 20x mazat procak, tak bych asi nedelal nic jineho, doma si samozrejme na procak pastu davam :-D ).
Iguka
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak sundat BOX chladic CPU? Lze ho vratit?

Příspěvek od Iguka »

Petr Přibyl píše: Dotazy: Jak sundam ten chladic? - nejakej navod pleas

Hlávně dávej pozor při sundávání toho chladiče, ať ho nevytáhneš ze zamklé patice. Bude to tam pěkně přisátý. Já když jsem sundával chladič z mýho procáku, tak jsem musel nejdříve odšroubovat ten plastový držák kolem patice, abych chladič víc posunul do strany.Pak to šlo v pohodě. :( takže fakt dávej bacha! :evil: Jde to blbě!
3600 + Ninja2, B450 Tomahawk, A-data S11pro 512MB, 4x8GB DDR4 crucial 3000 cl15@3600 cl16, GTX 1050Ti KalmX, KC400 240GB, Fractal R4, Corsair RM650x, LCD 22" W2220P, Win10Pro
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

me se podarilo vyndat s box chladicem i procak :lol: ...nastesti to vydrzel...
Petr Přibyl
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Petr Přibyl »

Diky moc. Podarilo se sundat chladic(pekne prilepenej :evil: ) a dokonce CPU zustalo na miste a ani jsem nic neulomil :) a PC po opetovnem nasazeni chladice se dokonce rozbehlo a stale bezi :o .
PS:tot me zazitky z druheho zasahu do pc v dosavadnim zivote(1. zasah byl instalace mechaniky)
Procesor: Intel Core 2 Duo E6600, chladič: SonicTower (CL-P0071), Motherboard: Gigabyte P43-ES3G, Operační paměť:2x2GB Kingston DDR2 800 CL5 , Hard disk: Samsung: 250GB, 640GB, 1TB, 2TB Grafická karta: GigaByte HD4850 512MB, chladič: Arctic Cooling Accelero S1 Mechanika: Samsung SH-S223F Case: černá CoolerMaster Centurion 534+ Zdroj: Chill Innovation CP-510A 510W LCD: BenQ G2400WD (24") Myš: Logitech MX518 Klávesnice: Logitech Media Keyboard CZ Reproduktory: Altec Lansing MX5021 Tiskárna: Cannon iP4200
Noxyr
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Noxyr »

Petr Přibyl píše:Diky moc. Podarilo se sundat chladic(pekne prilepenej :evil: ) a dokonce CPU zustalo na miste a ani jsem nic neulomil :) a PC po opetovnem nasazeni chladice se dokonce rozbehlo a stale bezi :o .
PS:tot me zazitky z druheho zasahu do pc v dosavadnim zivote(1. zasah byl instalace mechaniky)
Z toho si nic nedělej. Já když poprvé rozebíral pc, klapaly se mi ruce jako starýmu dědkovi. A to mi bylo 15:-))))
CPU: AMD X2 5000+ MB: Asus M2N-SLI RAM: 4GB DDR800 GPU: Asus nVidia 9800GTX HDD: SATA 80GB Seagate Baraccuda + PATA 160GB Mechaniky: DVD-RW NEC 4550A + Ausus E616P2
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“