Ge force 6600 - problem s hrama..

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

unlucky fellow
Nováček
Nováček

Ge force 6600 - problem s hrama..

Příspěvek od unlucky fellow »

Ahojky,

mam ted nove Ge force 6600 256MB. Mam s ni ale jeden problem, nezobrazuji se mi sprave hry. Mam mmntalne na kompu jedinou hru : World of Warcraft. Hra mi bezi uplne normalne az na to ze se zobrazuje spatne-chybí napr. casti postav, slov atd.. proste hruza :( Nevim cim to je, myslel jsem ze by to mohlo byti spatnou verzi DirectX, tak jsem updatovat na Direct X 9.0c (+jsem stahl nove drivery), ale problemy stale pretrvavaji. Nevim cim to je. Ale vim 100% ze to neni hrou. Nejsem si uz tak jisty zda to neni grafarnou, ovsem tipnul bych to na naky softwarovy nedostatek, ale nejsem si tim jisty.

Mam Windows XP Professional, 256MB RAM, AMD Athlon 2000+ (1,67GHz)

Poradte pls co nejdriv.
(jen pro nfo: vse je originalni! takze nechci slyset rady typu: kup si origos atd..)
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

dela ti to furt nebo jenom nekdy?
Carlos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Ge force 6600 - problem s hrama..

Příspěvek od Carlos »

unlucky fellow píše:Ahojky,

mam ted nove Ge force 6600 256MB. Mam s ni ale jeden problem, nezobrazuji se mi sprave hry. Mam mmntalne na kompu jedinou hru : World of Warcraft. Hra mi bezi uplne normalne az na to ze se zobrazuje spatne-chybí napr. casti postav, slov atd.. proste hruza :( Nevim cim to je, myslel jsem ze by to mohlo byti spatnou verzi DirectX, tak jsem updatovat na Direct X 9.0c (+jsem stahl nove drivery), ale problemy stale pretrvavaji. Nevim cim to je. Ale vim 100% ze to neni hrou. Nejsem si uz tak jisty zda to neni grafarnou, ovsem tipnul bych to na naky softwarovy nedostatek, ale nejsem si tim jisty.

Mam Windows XP Professional, 256MB RAM, AMD Athlon 2000+ (1,67GHz)

Poradte pls co nejdriv.
(jen pro nfo: vse je originalni! takze nechci slyset rady typu: kup si origos atd..)
Napiš celou sestavu(zdroj, deska). Skus vyzkoušet různý verze ovladačů.

P.S: máš dost málo RAM...ale tíjm to nejspíš nebude
MB:Abit nf7-s nForce2 r.2Cpu:AMD Athlon XP 2800+ BartonRAM:A-Data DDR 2x512MB 400MhzGPU:MSI Radeon 9800Pro 128-bit 128MB DDRHDD: Seagate Barracuda 7200 ot/min

Obnovuji a zachraňuji data s pomocí služby DataFlex.cz!
http://dataflex.cz
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

Co teplota grafiky?Nejsou to artefakty?
.
unlucky fellow
Nováček
Nováček

Dela to pri kazdem spusteni hry. Ona proste bezi uplne bezproblemove, jen je takle "gryficky blba". Btw. kazda postava pak vypada jak nakej zombik :)
Jinak RAMku mam vazne malou ale tim to urcite neni.
Nedavno se mi podarilo prekonfigurovat HDD takze se mi pri nasledne nstalaci smazla sposta programu, tak mi tam mozna neco chyb. Jinak to v jakemkoli programu pracuje uplne normalne, jen ve hre je to takovehle divne, tudiz mi asi chybi neco pro graficky narocnejsi operace.
Nerekl bych ze to bude ovladacema.
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

zkus reinstal windowsu na cisty disk mozna jak si to preinstaloval tak se tim tam neco hada mezi sebou :oops:
unlucky fellow
Nováček
Nováček

No diky za radu, reinstal woken opravdu neplanuju :sad:

btw. Co by se tam jako melo hadat??
(myslim ze kdyby se tam neco hadalo tak by se to projevilo i v jinych aplikacich..)
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

Ked nepreinstalujes Win, nevyriesis problem. Jednoduche.

howgh! 8)
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Reinstall windows většinou takový problém nevyřeší. Mám stejný problém. Ovladače nic nezměnily. Je to prostě chyba GF6600.
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

takze pokud se ti grafarna neprehriva tak to bude bud v ovladacich, nebo woknech, pokud jsi predtim mel kartu od ATI tak reinstal woken je nutnosti, pokud ti nejak spadli wokna a preinstaloval jsi system je mozne ze tam zustaly nejake stare soubory :?
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

Fifi píše:Reinstall windows většinou takový problém nevyřeší. Mám stejný problém. Ovladače nic nezměnily. Je to prostě chyba GF6600.
pokud to je chyba GF6600 tak ji proste reklamuj :twisted:
unlucky fellow
Nováček
Nováček

Allatutti píše:takze pokud se ti grafarna neprehriva NE tak to bude bud v ovladacich Pochybuji, nebo woknech, pokud jsi predtim mel kartu od ATI NE tak reinstal woken je nutnosti, pokud ti nejak spadli wokna a preinstaloval jsi system je mozne ze tam zustaly nejake stare soubory :? Nechal jsem si tam nahrat wokna tak aby tam predchozi soubory zustaly...(vsechno tam ale nezustalo)
No doufam ze to nebude chyba GF 6600. To mi nerikejte ze delaji takhle vadne karty :x
Carlos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carlos »

unlucky fellow píše: tak to bude bud v ovladacich PochybujiI
Byl bysi té dobroty a moh by si to aspoň zkusit(pokud si to ještě nezkoušel) :wink: jiný ovladače na desku+grafiku+zvukovku
P.s: taky to vyzkoušej v jiný hře.
MB:Abit nf7-s nForce2 r.2Cpu:AMD Athlon XP 2800+ BartonRAM:A-Data DDR 2x512MB 400MhzGPU:MSI Radeon 9800Pro 128-bit 128MB DDRHDD: Seagate Barracuda 7200 ot/min

Obnovuji a zachraňuji data s pomocí služby DataFlex.cz!
http://dataflex.cz
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

mozna to dela fakt jenom v WOW, takovy lidi miluju, chtej poradit, ale nic nevyzkousej :oops:
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

No takové (fatální) chyby jako ty popisuješ asi půjdou řešit přeistalováním či lepším nastavením ovladačů. Pokud ty chyby jsou typu artefaktů, tak bude problém v kartě (teplota, nebo špatný kousek). Pokud je to problém renderingu, tak to bude v ovladačích. Moje karta má problémy většinou v DirectX, kdy se sice scény yobrazují bezchybně, ale loadingové obrazovky vykazují chyby v renderingu (celá série Total War, atd..) Problém je v tom, že taková nastavení jsou sožitá a je jednodušší přeinstalovat systém. Není vždy pravidlem, že při přechodu mezi Ati a nVidií je nutné přeinstalovat OS. Je to pouze doporučeno.

//Promiň nedošlo mi, že ty chyby jsou tak fatální, proto jsem myslel, že jde o chyby 6600. Pokud by to byl špatný kousek => reklamace.
unlucky fellow
Nováček
Nováček

No zkousel jsem to zatim jen jeste na jedne hre. Tam se mi tento "syndrom" projevil az po nainstalovani patche a cestiny do te hry, pred tim byla uplne ok, a po nainstalovani mela stejny problem. Jinak , ted nejsem doma tak nemohu zkusit nejakou jinou hru.
Preinstalaci bych provadel nerad, nechal jsem to (predtim) na profikovi, tak bych nerekl ze to bude spatne.
Jinak jak mam asi zkusit jine ovladace na grafiku, kdyz ke stahnuti jsou jen jedny (ktere by odpovidali danemu OS). Ovladace na desku+zvukovku jsem nikdy nestahoval a vse bylo OK, takze si nemyslim ze by byl problem v tomto.
Jinak napr. pri nacitani (ve hre) je vse ok.
No co bych mel nastavit na ovladacich opravdu nevim :oops:

Pro ty , kterym to jeste nedoslo, ja jsem " PC LAMA" (pokud mohu toto prizvisko pouzit)

No snad jsem tak nak reagoval na vse. Ja holt nejsem zadnej profik no, tak holt delam fatalni chyby..ale kde jsem ji udelal ted? vazne nevim.. :( :sad:
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Napiš jakou máš sestavu. Jinak ti asi nikdo neporadí. Není odborník jako odborník :D . Třeba někoho něco napadne.
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Špatná instalace DirectX by to mohla způsobit. Pokud nemáš dostatečnou verzi, tak se většina her ani nerozjede.
unlucky fellow
Nováček
Nováček

Doma zjistim tu verzi (abych si byl na 100%jisty), a pak napisu, bude rozhodne lepsi nez zatim jen tak teoretizovat.
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Reinstall direct X, instalovat starší verzi ForceWare (ke stažení na guru3d.com - třeba http://downloads.guru3d.com/download.php?det=1038),

+ opatchovat WoW

//+ vyzkoušet v jiném kompu, máš-li možnost, aby si poznal, zda to není skutečně hw problém grafiky.
show must go on..
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“