Rozdeleni souboru
- Nidzo
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Rozdeleni souboru
Mam jeden problem, kamos mi na hadr nahraje film...a chtel bych si ho vypalit na cd jenze jeda cast ma 860, druha 800 a treti 755MB.....jak to mam nacpat na 700MB cd??? Slo by nejak snizit velikost...i na ukor kvality???
Nidzo.cz - programování, webdesign, život v UK... 
- xp master
- Čestný člen

Re: Rozdeleni souboru
Šlo, ale musel bys to asi znovu překompresovat. Co takhle 99 min. CD, na ty se to nevejde ?Nidzo píše:Mam jeden problem, kamos mi na hadr nahraje film...a chtel bych si ho vypalit na cd jenze jeda cast ma 860, druha 800 a treti 755MB.....jak to mam nacpat na 700MB cd??? Slo by nejak snizit velikost...i na ukor kvality???
- Nidzo
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- xp master
- Čestný člen

Nebo to rozdělit např. VirtualDubem na čtyři části :
1.CD : 315 MB + Movix (umožní ti přehrát film i bez nainstalovaných Windows)
2-4.CD : 700 MB
1.CD : 315 MB + Movix (umožní ti přehrát film i bez nainstalovaných Windows)
2-4.CD : 700 MB
- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Existujou i programy, co umí film rozdělit automaticky. VirtualDUB je ale jednička mezi free editory. Můžeš si tam nastavit rychlost - bitrate a tím můžeš dosáhnout menší velikosti. Najdeš ho snad na každém serveru typu www.stahuj.cz www.slunecnice.cz www.download.com
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
- Nidzo
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Czernobyl
- Nováček

- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak tak ALE. Nemáš link na nějakej editor titulků? Něco s podobným principem?Czernobyl píše:Ve VirtualDubu nacti vsechny casti filmu (nejdriv otevrit a pak append AVI segment -> nastav video Direct stream copy -> save segmented AVI -> a tam napis aby to delil po kolika potrebujes. Tim nestratis qvalitu ale roztahnez to na 4 CD.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
- xp master
- Čestný člen

V BIOSu si musíš nejdřív nastavit bootovaní z CD. Pak se ti z CD nastartuje speciální distribuce Linuxu, která detekuje tvůj HW a spustí přehrávač. Takže na přehrávání ani nepotřebuješ Windows. Funguje to na 90% PC.Nidzo píše:Hm....uz mam ted VitualDub tak to s tim zkusim,¨....
Jak funguje ten MovieX????
- Nidzo
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Czernobyl
- Nováček

to karf
ja titulky upravuju v Subtitle Tool. Tenkrat to bylo prvni co jsem nasel a nejak mi to zustalo
ja titulky upravuju v Subtitle Tool. Tenkrat to bylo prvni co jsem nasel a nejak mi to zustalo
- Ricardo
- Začátečník

-
Pročítám fórum, ale nějak to "svoje" nemůžu najít, tak se zeptám tady, abych zbytečně nezakládal nové téma: tak jak se s VitualDubem film rozděluje tak já bych potřebovat rozdělený film na 2xavi spojit do jednoho nevíte o nějakém programu, který to umí?
Intel C2D E4600 2.4GHz, AsRock 4COREDUAL-SATA2, 2x1GB A-DATA DDR, Radeon X1950Pro, Zdroj Nexus NX-4090 (400W), SAMSUNG 226BW, SB Live!, Genius SW-5.1 Home Theater, DVD, atd...
- Borg
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
2Nidzo: Ješte to můžeš hodit třeba na 3*90minCD, na jedno to vychází okolo 805MB, můžeš klidně dát jenom těch 800MB, o těch zbylých 15MB bude film kratší (kousek titulků).
2Ricardo: Spojit dva soubory ve Virtualdubu je naprosto jednoduché. Stačí otevřít první soubor a pak v menu "file" je položka "Apend AVI segment", tím se připojí ta druhá část. Pak stačí dát uložit někam na disk s volbou "direct strem processing". Podmínkou je samozřejmě stejný formát videa (kodek, fps, ...)
2Ricardo: Spojit dva soubory ve Virtualdubu je naprosto jednoduché. Stačí otevřít první soubor a pak v menu "file" je položka "Apend AVI segment", tím se připojí ta druhá část. Pak stačí dát uložit někam na disk s volbou "direct strem processing". Podmínkou je samozřejmě stejný formát videa (kodek, fps, ...)
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100
- Ricardo
- Začátečník

-
Vyzkoušel jsem to, ale výsledný film byl v o dost horší kvalitě než původní snímek, tak se chci zeptat jaký kodek používáte aby kvalita byla OK, popř. jak ho nastavit 
Intel C2D E4600 2.4GHz, AsRock 4COREDUAL-SATA2, 2x1GB A-DATA DDR, Radeon X1950Pro, Zdroj Nexus NX-4090 (400W), SAMSUNG 226BW, SB Live!, Genius SW-5.1 Home Theater, DVD, atd...
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Pokud to chceš jen spojit, tak po načtení 2.kusu videa musíš dát přímou kopii video stopy a pak žádná komprimace neproběhne! Pak si načti výsledný spojený soubor a rosekej jej dle libosti.Ricardo píše:Vyzkoušel jsem to, ale výsledný film byl v o dost horší kvalitě než původní snímek, tak se chci zeptat jaký kodek používáte aby kvalita byla OK, popř. jak ho nastavit
Pokud chdeš video jen trochu zmenšit tak si zjisti jakým kodekem je komprimován zvuk a jekým video a hlavně jak velký bitrade je použit.
Výborný program je GSspot
Potom jen trochu víc zkomprimuješ audio nebo video a hotovo
- Ricardo
- Začátečník

-
Vyzkoušel jsem ten bitrate nastavit podle GSpotu, kvalita byla celkem OK, ale film posekaval tzn. nebyl plynulý.
A ještě se chci zeptat, jak takový film převedu na DVD. Zkoušel jsem TMPGEnc, ale ten mi píše unssuported format
A ještě se chci zeptat, jak takový film převedu na DVD. Zkoušel jsem TMPGEnc, ale ten mi píše unssuported format
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Pokud se ti seká film kterej běží z disku tak jsou na vině kodeky!Ricardo píše:Vyzkoušel jsem ten bitrate nastavit podle GSpotu, kvalita byla celkem OK, ale film posekaval tzn. nebyl plynulý.
Máš to asi zaplácaný.
Proč chceš AVI konvertovat na Mpeg2"DVD"? Pokud to nechceš zrovna
do DVD přehrávače tak je to zbytečnost!
Jinak to umí Pinnacle třeba ale není free.
- Ricardo
- Začátečník

-
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
To máš těžký, já tam mám Nimo Kodek Pack, pak nejnovější DivX, XviD a Huffyuv.Ricardo píše:No zrovna to do toho DVD přehrávače potřebuju![]()
Co byste mi doporučitli mít nainstalovany za kodeky.
Ten Nimo Codek Pack stačí skoro na vše, ale musíš vědět co z něho instalovat a co ne.
Nainstaluj nějakej odzkoušenej kodek pack třeba K-lite, pak DivX.
Hlavně tam toho necpi moc.Programy jako třeba k TV kartě, Sat. Kartě nebo Pinnacle tam vpašujou taky své kodeky a ty se právě nemusí mít rádi zase stěma co si instaloval. Musí se to vyzkoušet.