Pomoc...............upad mi pasiv z grafiky

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
Moli
Začátečník
Začátečník

Pomoc...............upad mi pasiv z grafiky

Příspěvek od Moli »

Zdravim. Na svym starym kompu mam grafiku ktera nema diry na sroubky a pasiv s vetrakem tam byl jen tak prilepeny(nakym lepidlem od vyroby). Aktivni 40 moc rvala a tak jsem vyrobil z pasivu z P4 takovy teleso ktery melo nakonec 170g. Doprostred jsem dal pastu a na kraje sekundak. Drzelo to pevne. Ani jsem to nemoh odtrhnout, i po dukladnem zahrati.

Problem nastal v tehlech vedrech. Bratranec paril hodinu ET a najednou se z bedny ozvalo bouchnuti. Otevru bocnici a pasiv na dne. Hned jsem pc vypnul. NO a ted bych potreboval poradit cim ten pasiv mam prilepit. Neco co bude dobre vodit a odolavat teplu. Ten sekundak vypada jak vysusenej. Paste nic nejni. Muzete mi poradit. Diky
Cici
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cici »

To přidělej znovu a když to zas upadne, tak to přidělej mechanicky. :-D :-D :-D :-D :-D :-D Třeba to odpadlo stářím. :roll: :roll:
MSI 648 Max, Intel Pentium 4C 2,4 GHz (2411@2534) Northwood, ATI Radeon 9800 Pro, 512 MB DDR RAM, Genius SW-5.1 Home Theater
Rider008
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rider008 »

kupit kvalitnejsie sekundove lepidlo

Aj zalman robi lepidla. Mohol by si to vyskusat,
Moli
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Moli »

No lepidlo je to dost kvalitni. Jsem totiz modelar tak vim co pouzivam.
Starim to taky byt nemuze jelikoz to je mesic co jsem ho tam daval. Spis by me zajimal ten mechanickej uchyt kdyt tam nemam diry. Nebo poradte naky jiny lepidlo. Nakej silikon nebo neco podobnyho?
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Moli píše:No lepidlo je to dost kvalitni. Jsem totiz modelar tak vim co pouzivam.
Starim to taky byt nemuze jelikoz to je mesic co jsem ho tam daval. Spis by me zajimal ten mechanickej uchyt kdyt tam nemam diry. Nebo poradte naky jiny lepidlo. Nakej silikon nebo neco podobnyho?
No modelářská lepidla nejsou vhodná. Ani tekutý silikon. Ta karta by se upekla. Zkus tohleto:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=26214
Cici
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cici »

Připevnit to mechanicky. To sem si dělal srandu. Napadly mě šrouby, ale vono by to fakt možná šlo. Kdyby si tomu udělal nějakej rám, tak by to určitě drželo, ale musel bys to navrhnou tak, aby si neporušil grafárnu, ale šlo by to. :)
MSI 648 Max, Intel Pentium 4C 2,4 GHz (2411@2534) Northwood, ATI Radeon 9800 Pro, 512 MB DDR RAM, Genius SW-5.1 Home Theater
Moli
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Moli »

Tak mechanicky by se to dal urcite nakej ram vykouzlit, ale to je moc na dlouho. K tomu lepidlu na CZC. Tam nekdo pisal, ze je to normalni neutralni silikon. Mate s tim nekdo zkusenosti?
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Použil jsem to jednou na přilepení pasivního chladiče na desku Aopen KT400. Odstranil jsem aktivní a přilepil pasiv. Drží ani se nepohne. Jsem spokojen. Můžeš pro jistotu použít stahovací proužky, jako jsem to udělal já na R9200 a Spire SalconRockII. Drželo to.
Moli
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Moli »

Zkusim asi ten neutralni silikon. To se lepi po cely plose? Doprostred se nedava pasta.
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Kombinuji to se střibrnou pastou, které dám velmi malý kravinec do středu. Ale není to vůbec nutné. Někdy to není ani vhodné, protože by mohlo docházet k nerovnoměrnému rozvodu tepla.
Moli
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Moli »

Ok. Zkusim ted gelovej sekundak a kdyz i ten zklame tak zkusim ten neutralni silikon. Diky moc chlapci a nesedte u tech pocitacu kdyz je takhle krasne. :D
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

Ten "Silicone caulk" od titanu som mal a je to strasne dobra vec! Zaschne do pol hodinky-hodinky, drzi velmi dobre, vodi velmi dobre. A ked treba pasiv odstranit, nie je problem. A aj zvysky po lepidle sa daju jednoducho prstom "zosulkat" pretoze to je silikon.... takze nezanecha ziadne stopy po pouziti a naslednom odstraneni... Velmi odporucam. :)
Moli
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Moli »

To lepidlo od zalmanu vypada dobre, ale typuju to na teplovodivej epoxid. Kazdopadne diky za informaci. :D
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

neboj,dolu to dostanes taky docela dobre, aspon ja sem s nim nikdy zadny problemy nemel.hlavne s nim mam velice dobry zkusenosti co se tyce teplot... :wink:
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“