WinXPSP2-spouštění souborů-odstranění bezpečnostního dialogu

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows XP, Windows 2000 a Windows NT.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
Antonín Chromý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

WinXPSP2-spouštění souborů-odstranění bezpečnostního dialogu

Příspěvek od Antonín Chromý »

Po instalaci SP2 a při pokusu spustit soubor ztažený z internetu, nebo ze síťového disku (msi, exe) Windows upozorní na nebezpečnost tohoto souboru dialogem, ve kterém je poté možnost spustit nebo nespustit. Lze toto ověřování někde vypnout?
Problém je v tom, že používáme v doméně například k instalaci Acrobat Readeru msi balíčky, které Windows detekuje jako nepodepsané a odmítne automatickou instalaci těchto balíčků. Při SP1 problém nebyl. Jak se toho dialogu zbavit?
Fórum jsem zběžně prohlédl, ale řešení nenašel - nicméně jsou tu toho kvanta, takže jsem se mohl přehlédnout - případný link postačí :-).

//EDIT// 1.8.2005 - Opravdu nikdo? To snad ne... Zkusil někdo tenhle problém alespoň řešit? Na diskusním fóru českého MS mi někdo poradil detailně projít a nastavit možnosti zabezepečení IE, ale zatím jsem stále nezvítězil. Opravdu nemáte někdo nějakou zkušenost?
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

jak presne ty balicky spoustite?
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Antonín Chromý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Uff

Pomocí active directory je nastavená distribuce tří balíčků - winzipu, acrobat readeru a update ms outlooku...
Při testovaní nasazení sp2 na stanice v naší doméně jsme přišli na to, že po nainstalování sp2 pomocí susu neproběhne následná instalace těchto msi balíčků (nefunkční outlook).
Pokud se na dané stanici přihlásím jako uživatel s admin právy, připojím si adresář s balíčky ze serveru jako síťový disk a ručně poklepu balíček, objeví se dialogové okno s upozorněním že daný balíček je nepodepsaný a jestli ho chci opravdu spustit. Dávam spustit a vše se naistaluje.
Proto jsem jako viníka celého problému identifikoval tuto kontrolu souborů. Problém se projevil právě po instalaci SP2, předtím všechno fungovalo tak jak má. V Active directory žádné změny neprobíhaly.

Možná ještě jedna taková věc - potřeboval bych rozšířit GPO v active directory o nové položky WinXP SP2 abych bylo možné ovládat např. firewall, centrum zabezpečení atd. Pokud se vyřeší problém balíčků, stejně to bude nutné udělat, protože změna podle mě leží ve vypnutí nějaké nové vlastnosti, kterou přináší SP2. Existuje jednoduchá a rychlá cesta?
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

asi nejjednodussi je nainstalovat adminpak.msi z instalacniho CD, nebo rozbaleneho servicepacku W2003 Serveru, pak jeste dobre provest upgrade GPO editoru (po instalaci adminpaku se objevi odkaz na stazeni primo v konzoli pro editaci Policy)
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

Antonín Chromý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Díky....

jednodušší způsob zafungoval - stačilo přidat adresu serveru do důvěryhodné zóny

děkuji velmi - certifikovali toho správného :-)
Odpovědět

Zpět na „Windows XP, 2000, NT“