Ati radeon 9200- problem

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Zbyna
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Ati radeon 9200- problem

Příspěvek od Zbyna »

Na vanoce jsem dostal novou grafickou kartu Sapphire Atlantis Ati Radeon 9200 64MB DDR 128bit, jenze jako na potvoru, nefunguje… Před tim nez jsem ji zapojil do PC, jsem odinstaloval ovladac stare graficke karty(viz. Nize(podpis)), vycistil registry pomoci RegSupreme, odstranil z disku vse spojene s touto kartou. Vyjmul jsem ze slotu starou kartu a zapojil novou, jenze když jsem zapnul monitor a PC, tak to jen 2x hlasite piplo a nic se nedelo. Zkusil jsem tedy vratit starou kartu, ale fungovalo to bez problemu. Před tim nez ji reklamuji, ji ale chci zkusit dat do jineho PC, pokud by ani tam nefungovala, tak je jasne. Nevite někdo cim to muze byt? Myslim, ze to bude vadna karta, ale muze v tom byt i jiny problem? Predem diky za odpovedi.
Paja
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paja »

zkousel jsi zda je dobre zasunuta ve slotu? kdyztak to vyzkousej jeste jednou, ale pokud vubec nenaskoci ani obraz, tak protentokrat to ve win nebude :lol: a jedina moznost bude reklamace... hlavne vyzkousej zda ji mas dobre zastrcenou ve slotu....

And ye shall know the truth and the truth shall make you free
Zbyna
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zbyna »

to jsem zkousel nejmin 10x, ale porad nic :x .... zkusim to jeste u nekoho a pak pokud to nepujde, je jasne ze je vadna..
Tommi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommi »

pokial grafika nie je vadna tak to je jednoznacne dosku najprv skus updatovat bios ked to nepomoze tak uz len kupa ine dosky alebo vymena grafickej karty za inu odporucam ti Nvidiu lebo tie su ako som uz vel akrat povedal zo starsimi Motherboardami ovela kompatibilnejsie pocul som ze novsie radeony a zvlast tie z AGP8X na doskach z AGP4X maju problem sa rozbehat a noskach z AGP2X je to skoro nemozne
a este mi prosim ta vasvetli preco si si kupil radeona 9200 ved je predsa manej vykony ako radeon 9000 len ma podporu agp8x ktoru ti aj tak nevyuzijes ved radeon 9000 alebo radeon 9100 je predsa lacnejsie a dokonca ovela vykonejsie
Zbyna
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zbyna »

unnamed píše:pokial grafika nie je vadna tak to je jednoznacne dosku najprv skus updatovat bios ked to nepomoze tak uz len kupa ine dosky alebo vymena grafickej karty za inu odporucam ti Nvidiu lebo tie su ako som uz vel akrat povedal zo starsimi Motherboardami ovela kompatibilnejsie pocul som ze novsie radeony a zvlast tie z AGP8X na doskach z AGP4X maju problem sa rozbehat a noskach z AGP2X je to skoro nemozne
a este mi prosim ta vasvetli preco si si kupil radeona 9200 ved je predsa manej vykony ako radeon 9000 len ma podporu agp8x ktoru ti aj tak nevyuzijes ved radeon 9000 alebo radeon 9100 je predsa lacnejsie a dokonca ovela vykonejsie
no jo, ale tyto radeony(9000,9100) jsou uz hodne tezko k sehnani.. me radily bud tyto dve nebo 9200, tak jsem se rozhodl pro radeon 9200. No a nemyslis ze by aspon naskocil obraz?!
pOOLa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pOOLa »

Zbyna píše:
unnamed píše:pokial grafika nie je vadna tak to je jednoznacne dosku najprv skus updatovat bios ked to nepomoze tak uz len kupa ine dosky alebo vymena grafickej karty za inu odporucam ti Nvidiu lebo tie su ako som uz vel akrat povedal zo starsimi Motherboardami ovela kompatibilnejsie pocul som ze novsie radeony a zvlast tie z AGP8X na doskach z AGP4X maju problem sa rozbehat a noskach z AGP2X je to skoro nemozne
no jo, ale tyto radeony(9000,9100) jsou uz hodne tezko k sehnani.. me radily bud tyto dve nebo 9200, tak jsem se rozhodl pro radeon 9200. No a nemyslis ze by aspon naskocil obraz?!
Nezoufej... zkus ten novej bios do desky a uvidis, pak zkus grafiku v jinym kompu a mas jasno
Atlhon XP 2500@3200 (Barton 200*11), Epox 8RDA3+ rev 2.1,Corsair 2x256MB+1x512 RAM 128-bit (400MHz CL2 3 3 6), Radeon 9500 128MB 256bit @ Radeon 9700 (394/292), Fortron 350W 60PN(PF), Hitachi 7K250 160GB, LG GSA-4120B, 17" SONY Trinitron, MS IE 4.0A, Tablet...
Moje clanky na PCT
Zbyna
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zbyna »

jj, nejaky novy bios mam stahnuty, myslis si ze by to bylo biosem, to by snad aspon tu kartu poznalo, ale monitor vubec nenajede :x
pOOLa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pOOLa »

jj muze to byt biosem...jen ho tam hod a uvidis... pokud mas po ruce UPSko tak ten komp radeji ne nej pripoj at mas jistotu ze se nic nestane, ale jestli nemas tak to stejne udelej (doufej ze zrovna nevypadne proud).
Pak jeste vyzkousej hrabnout nejakym steteckem do AGP jestli tam neni nejakej bordel (stalo se to mimu brachovi a taky mu to delalo 2x pip a konec, ta druha muze kldine fungovat protoze ma malinko jinde kontakt ...)
Atlhon XP 2500@3200 (Barton 200*11), Epox 8RDA3+ rev 2.1,Corsair 2x256MB+1x512 RAM 128-bit (400MHz CL2 3 3 6), Radeon 9500 128MB 256bit @ Radeon 9700 (394/292), Fortron 350W 60PN(PF), Hitachi 7K250 160GB, LG GSA-4120B, 17" SONY Trinitron, MS IE 4.0A, Tablet...
Moje clanky na PCT
Zbyna
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zbyna »

jake UPSko???? nejsem doma, takze az vecer....
Luboss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Luboss »

UPS je záložní zdroj pro případ výpadku energie, né každej ho má, je to celkem investice :x Ten novej Bios tam Flashni, většinou právě upravujou kompatibilitu s karami ATI :wink:
Barton 2500+ @2200MHz (11x200 1,675V)+ WhisperRock IV + sání a výfuk (38°C při netu 56°C v P95), MB DFI NFII Ultra AL, 1x DDR Seitec 512MB 400MHz (11-3-3-2CL), Hitachi 7K250 160GB + cool, combo DVD Teac 16x 48x24x48, MSI FX5900SP VTD 128MB (450/780), AOC Klr 19'', Logitech klávesnice a myš, pohon 300W v case Sweex Xenon XB
Zbyna
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zbyna »

Luboss píše:UPS je záložní zdroj pro případ výpadku energie, né každej ho má, je to celkem investice :x Ten novej Bios tam Flashni, většinou právě upravujou kompatibilitu s karami ATI :wink:
uz jsem to zjistil, ale i tak diky...
Zbyna
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zbyna »

zatim je pro me lepsi kdyz to prvni zkusim v jinem PC...
Tommi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommi »

tak to teda nemyslim ze by naskocil obraz lebo 99 nekompatibilit grafickych kariet z maticnymi doskami vyzera tak ze nenaskoci obraz a fakt aku verziu AGP mas na doske
Zbyna
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zbyna »

4x....
Zbyna
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zbyna »

no, takze problem vadne graficke karty to neni, takze nezbyva nez naflashovat bios, apak se uvidi... Jake tomu davate sance, ze to bude fungovat?
Tommi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommi »

davam tomu 99%
Zbyna
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zbyna »

unnamed píše:davam tomu 99%
Takže bohužel je to jen to 1%. BIOS přeflešovaný a grafika nejede. Co fčíl????? Jsem z toho na mrtvicu. :cry: :cry:
Tommi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommi »

neskusal si sa trochu pohrat z jumpermi
pOOLa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pOOLa »

unnamed píše:neskusal si sa trochu pohrat z jumpermi
a co jako myslis?...co bys chtel s jumperama nastavovat pro grafarnu?
Moje clanky na PCT
Tommi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommi »

napriklad napetie agp zbernice alebo jej rychlost aj ked pochybujem ze to pojde ale skusit to moze
najlepsie bude vratit tu grafiku spat do obchodu a zobrat 9100 je lacnejsia a vykonejsia alebo popripade Geforce3ti200
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“